Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

De stationwagens van Peugeot

Wat is een stationwagen?

Een stationwagen wordt ook wel stationcar of ‘break’ genoemd. Dit is een model auto met een grote bagageruimte, die ontstaat doordat het voertuig aan de achterkant wordt verlengd. Oorspronkelijk zijn stationwagens ontstaan om mensen van treinstations op te halen en te vervoeren naar hun hotel of huis, vandaar dat dit model ‘station’ wagen wordt genoemd.

Op deze pagina vindt u informatie over stationwagens in het algemeen, en specifiek over de stationwagens van Peugeot, zoals de Peugeot 308 SW en de Peugeot 508 SW.

Wat zijn de voordelen van een stationwagen?

De meeste stationwagens hebben de mogelijkheid om de bagageruimte nog groter te maken door de achterstoelen omlaag te klappen. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit, en stationwagens worden dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is een 5-deurs stationcar geschikt als familieauto voor mensen met een groot gezin, maar kan ze ook gebruikt worden door taxichauffeurs om toeristen met bagage van het vliegveld naar hun hotel vervoeren. Tevens zijn er veel rijk uitgeruste stationwagens op de markt die geschikt zijn voor zakelijke rijders.

Wat is het verschil tussen een stationwagen en een hatchback?

Als een bepaald automodel verschillende varianten heeft, zoals een sedan, hatchback en stationwagen, hebben deze varianten vaak wel hetzelfde chassis als basis. Toch zijn er verschillen tussen een stationwagen en een hatchback. De achterzijde van een station is namelijk zo goed als verticaal, terwijl de hatchback een schuin aflopende achterkant heeft. Hierdoor is er ook meer kofferbak ruimte beschikbaar in een stationwagen. Ook zijn de stationwagens over het algemeen langer dan hatchbacks. Heel specifiek zijn de verschillen tussen stationwagens en hatchbacks dus niet, en er zijn ook auto’s die zich niet zo eenvoudig laten classificeren tot één van beide categorieën.

Stationwagens van Peugeot

De stationwagens van Peugeot zijn bijzonder praktisch in het dagelijks gebruik. Ze zijn ideaal om uw kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen of naar een zakelijke afspraak te gaan.

Op dit moment hebben we twee echte stationcars in ons assortiment: de Peugeot 508 SW en de Peugeot 308 SW.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid is het kenmerk van deze twee zuinige stationwagens. Heeft u meer ruimte nodig? Klap de stoelen eenvoudig naar beneden. Meer passagiers meenemen? Dan is het net zo simpel om de stoelen terug te plaatsen en samen met uw passagiers op weg te gaan.

Comfortabel voor u en uw passagiers

Wat uw bestemming ook is, u en uw passagiers profiteren de gehele reis van het comfort dat een grote stationwagen kan bieden. Het ruime interieur is fraai afgewerkt en uitgerust met stijlvolle innovaties. Laat u bijvoorbeeld verrassen door het glazen panorama dak van de 508 SW dat het daglicht op aangename wijze binnenlaat.

Zuinige stationwagen

Peugeot stationwagens zijn zuinig en bieden de efficiëntie die u nodig hebt. Over zuinig gesproken: de 508 SW is leverbaar met het Stop & Start-systeem dat de motor afzet als u stopt. Ook dat zorgt voor een lager brandstofverbruik, vooral als u de auto als stadsauto gebruikt en veel remt voor stoplichten.

Maak direct een proefrit in een van de ruime stationwagens van Peugeot of kijk in onze online showrooms voor meer informatie over de zuinige stationwagens van Peugeot, waaronder de 508 SW en de veelgeprezen 308 SW.

Wilt u een stationwagen kopen en daarbij uw huidige voertuig inruilen voor een Peugeot? Bereken direct uw inruilwaarde met de Peugeot taxatietool.