SKIP TO CONTENT
e-RIFTER
Peugeot e-Rifter

Actieradius

280 km

Uitstoot

0 gram CO2 tijdens het rijden 

Opladen

30 minuten snelladen voor

80% actieradius

PEUGEOT e-RIFTER | De elektrische MPV van PEUGEOT

Maak kennis met de nieuwe PEUGEOT e-Rifter met zijn stoere uiterlijk en zijn ruime en hightech interieur, en ontdek de talloze voordelen van e-mobiliteit dankzij de nieuwe 100% elektrische aandrijflijn.

 

De nieuwe 100% elektrische PEUGEOT e-Rifter, wendbaar in de stad en comfortabel op de snelweg, valt in alle uitvoeringen op door zijn

allroadGeschikt voor het rijden op onverharde, maar begaanbare wegen. -karakter. Het is een ideale auto voor de stad, ook omdat hij welkom is in alle milieuzones.

 

DESIGN ZONDER COMPROMIS
Met zijn korte en hoog geplaatste motorkap en grote bodemvrijheid, kenmerken van een SUV, kan hij op elke type weg* uit de voeten. De koplampen met geïntegreerde lichtsignatuur en de verticale grille versterken het evenwichtige, compacte en dynamische silhouet.
EEN STERKE PERSOONLIJKHEID
Het dynamische silhouet en de pure lijnen maken van de PEUGEOT e-Rifter een echte blikvanger. De aluminiumgrijze beschermplaatAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar  , de gepolijste lichtmetalen 17 inch-velgenAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar  , de dakrails en de zwarte spatschermverbreders en zijstootlijsten versterken het onderscheidende design van de e-Rifter.
KENMERKEN VAN EEN PEUGEOT
Meer dan alleen een auto die perfect past in het PEUGEOT-gamma. Met de lichtsignatuur van zijn achterlichten in de vorm van 3 "klauwen" is de PEUGEOT Rifter een icoon van het merk. De optionele trekhaak maakt de Rifter nog veelzijdiger. Terwijl de twee brede schuifdeuren met volledig te openenVoor de 2e zitrij, afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar   en extra getinteVoor de 2e en 3e zitrij, extra getinte ruiten afhankelijk van de uitvoering leverbaar in combinatie met de optionele te openen achterruit of niet leverbaar   ruiten toegang bieden tot een interieur dat gezien mag worden.
EEN NIEUWE EVOLUTIE VAN DE PEUGEOT i-COCKPIT®

De PEUGEOT i-Cockpit® kenmerkt zich door een compact stuurwiel, een head-up instrumentenpaneel en een groot 8 inch touchscreen*. Een lay-out die het autorijden nog dynamischer en instinctiever maakt. Dankzij de hogere zitpositie heers je over de weg. 

 

100% DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Optioneel kun je beschikken over een 100% digitaal 10 inch HD-instrumentenpaneel, uniek voor een auto in dit segment. 

 

De weergave van de informatie, in de nieuwste grafische stijl van PEUGEOT, kan volledig aan jouw persoonlijke voorkeur worden aangepast. 

 

De rolknop op het stuurwiel biedt keuze uit verschillende weergavemodi, zodat je het instrumentenpaneel van jouw PEUGEOT i-Cockpit® volledig naar jouw eigen voorkeur kunt inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld de navigatie-aanwijzingen, de weergave van de energiestromen of de informatie van de rijhulpsystemen naar de voorgrond halen.

10 inch touchscreen

Bij het grote 10 inch touchscreenOptioneel  in combinatie met het Pack Connect Navigation met spraakbediening en realtime verkeersinformatie en gevarenzones van TomTom Services, heb je via een speciale toets toegang tot het menu "Electric":

 • Energiestromen voor weergave van de energiestromen in real time
 • Statistieken voor weergave van de verbruiksstatistieken
 • Laden voor het programmeren van een begintijdstip van het laden

Bovendien kun je dankzij de Mirror Screen-functie via het centrale scherm van de auto alle compatibele apps van jouw smartphone gebruiken.

e-Toggle

Met de nieuwe e-Toggle-selectiehendel kunnen de standen Park, Reverse, Neutral en DriveCHARGE: Terugwinnen van energie/gedeeltelijk opladen van het accupakket – ECO: Optimaal energieverbruik – POWER: Maximaal vermogen  van de automatische transmissie worden ingeschakeld. Wanneer je op de middenconsole de Brake-modus hebt geactiveerd, vertraagt de auto sterker als je het gaspedaal loslaat. Hierbij wordt energie teruggewonnen, wat de actieradius ten goede komt.

 

Daarnaast kun je met de Drive Mode-schakelaar kiezen uit de drie rijmodi Eco, Normal en Power. De nieuwe PEUGEOT e-Rifter is uitgerust met een elektrische parkeerrem, een bijzonder praktische en veilige functie.

 

Voorin beschikt je over een handig opbergvak voor jouw smartphone, waarin u deze door middel van inductieGeschikt voor het draadloos opladen van smartphones of andere apparaten die compatibel zijn met de Qi-norm  draadloos kunt opladen.

FLEXIBILITEIT

Stoelen en bagageruimte

De PEUGEOT Rifter en de nieuwe PEUGEOT e-Rifter zijn ongekend flexibel. Zo zijn ze leverbaar in twee lengtes (Standard en Long) en met tot wel 7 zitplaatsen. Een neerklapbare voorpassagiersstoel en een 2/3 - 1/3 deelbare achterbankAfhankelijk van de uitvoering standaard of niet leverbaar  of 3 individuele achterstoelenAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar  met Magic Flat-systeem, een 3e zitrij met 2 individuele uitneembare stoelen: aan u de keuze! De bagageruimte heeft een indrukwekkende inhoud van 775 l tot wel 3500 l. De te openen achterruit**, de lage tildrempel en de vlakke laadvloerVoorwerpen met een lengte van tot wel 2,70 m (Standard) of 3,05 m (Long)  vergemakkelijken het in- en uitladen.

ZÉNITH®-DAK

Het Zénith®-dakAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar  met een elektrisch bedienbaar zonnescherm en led-sfeerverlichtingLed-verlichting: voor 100% bestaand uit light-emitting diodes  zorgt niet alleen voor een licht interieur, maar biedt ook extra opbergmogelijkheden in de centrale boog, de opbergkoffer en de opbergruimte boven de voorruit.

OPBERGMOGELIJKHEDEN

Opbergmogelijkheden te kust en te keur: In de voorportieren en schuifdeuren, in de middenconsole en in de vloer, enz. De inhoudTot wel 186 l, waaronder 92 l in het Zénith®-dak  van de opbergruimtes van de PEUGEOT Rifter is de nieuwe maatstaf voor auto's uit dit segment. De vele opbergruimtes zijn ruim en gemakkelijk bereikbaar. Ze zijn bij uitstek geschikt voor de dagelijkse voorwerpen die u bij de hand wilt hebben.

 

 

TECHNOLOGIE

MANOEUVREERHULP

Met de verschillende rijhulpsystemen van de PEUGEOT Rifter profiteer je van nog meer vrijheid en rijplezier. Visio Park 1 achteruitrijcameraAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar  , de nieuwste generatie Park AssistActieve parkeerassistent afhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar   en dodehoekbewakingAfhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar  Wees voorbereid op alle omstandigheden

GRIP CONTROL

Met de Advanced Grip ControlAfhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar  , een verbeterde antispinregeling, biedt de PEUGEOT Rifter je nog meer reismogelijkheden. Met de draaiknop op de middenconsole kun je kiezen uit 5 standen (Standaard, Sneeuw, Offroad, Zand, ESP off) om zo de aandrijving aan jouw behoeften aan te passen. De meest veeleisende automobilisten zullen kiezen voor de uitvoering met vierwielaandrijvingOptioneel beschikbaar - uitvoering met vierwielaandrijving ontwikkeld in samenwerking met DANGEL .

HILL ASSIST DESCENT CONTROL

De functie HADCHill Assist Descent Control  van de Advanced Grip ControlAfhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar   houdt de snelheid van de 7-zits Peugeot Rifter ook op de steilste afdalingen laag. Je kunt je concentreren op de besturing van de auto, voor nog meer veiligheid, comfort en controle.
KRACHTIGE BATTERIJ

De elektrische PEUGEOT e-Rifter beschikt over een hoogspanningsaccupakket  van 50 kWh voor een actieradius van wel 280 km (WLTP). Dit accupakket is op ingenieuze wijze onder de vloer van de e-Rifter ingebouwd zodat de ruimte in het interieur en de bagageruimte volledig behouden zijn gebleven.

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

RIJMODI

De nieuwe e-Rifter biedt 3 rijmodi:

 

 • Eco (60 kW, 180 Nm): bevordert de actieradius en soepel rijden
 • Normaal (80 kW, 210 Nm): optimaal voor dagelijks gebruik
 • Power (100 kW, 260 Nm): optimaliseert de prestaties bij het transporteren van zware lasten.
TECHNISCHE INFORMATIE
100% ELEKTRISCHE MOTOR

De nieuwe PEUGEOT e-Rifter is even gemakkelijk te hanteren in de stad als robuust en veilig op de weg: hij is uitgerust met een elektromotor van 100kW (136 pk).

 

Deze motor biedt onmiddelijke acceleratie dankzij het directe motorkoppel van 260 Nm.

 
ACTIERADIUS & OPLADEN
Dankzij de actieradius van de lithium-ion tractiebatterij in de PEUGEOT e-Rifter kun je tot wel 280 km WLTP rijden en kun je simpelweg thuis opladen, op werk of aan een publieke laadpaal. 
AFMETINGEN
 • Lengte :  4 403 mm (standard) - 4753 mm (Long)
 • Breedte Met ingeklapte spiegels   :  1553 mm
 • Hoogte :  1878 mm max (Standard) - 1882mm (Long)

Standard

Voorin 

 • Breedte of schouderhoogte : 1493 mm
 • Breedte op ellebooghoogte : 983/1008 

 

Achterin 

 • Breedte op schouderhoogte : 1465 mm
 • Knieruimte : 240 mm

 

Achterste zitrij 

 • Breedte op schouderhoogte: 1200 mm
 • Breedte op ellebooghoogte : 856 mm
De kofferbak biedt een indrukwekkend volume van 775 L tot 3500 L en tot 4000 L voor de Long 5-zits versie.