Peugeot e-LEGEND - Een rasechte GT

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT benadrukt het DNA van het merk door zijn erfgoed te verenigen met de meest baanbrekende technologieën in de auto-industrie.

SPORTIEVE, SENSUELE LOOKS

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT benadrukt het DNA van het merk door zijn erfgoed te verenigen met de meest baanbrekende technologieën in de auto-industrie. PEUGEOT bewijst dat een hypertechnologische auto eruit kan zien als een aantrekkelijke auto die niemand onberoerd laat. De keuze van het silhouet van een coupé voor een autonome auto zal de rijervaring versterken dankzij het gebruik van uiterst moderne elementen en zeer realistische en praktische afmetingen en proporties. De komst van nieuwe elektrische platforms creëert talrijke mogelijkheden voor designers door het wegvallen van de technische beperkingen van de verbrandingsmotor.

Om zijn technologische visie vorm te geven is de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT gebaseerd op het erfgoed van het merk. Hij geeft een nieuwe interpretatie van een van de belangrijkste stijlthema's van een plezierauto, de 504 Coupé:

  • een gestroomlijnd, sportief, puur en sensueel silhouet,
  • een interieur met een gebogen vorm richting de achterwielen en met grote ruiten.

Aan de voorzijde is de auto herkenbaar aan de visuele signatuur met 3 klauwen en twee dubbele modules die doen denken aan de 4 koplampen van de 504 Coupé. De technische zone bevindt zich onder de koplampen en herbergt alle rijhulpsystemen. Het gehele vooraanzicht loopt door in de voorschermen en wordt gescheiden door een zwarte aluminium baan, een eerbetoon aan de verchroomde roestvaststalen bumpers.

Ook aan de achterzijde vormt de iconische visuele signatuur van het Peugeot-gamma met 3 klauwen een opvallend en hightech element.

Het derde remlicht bevindt zich over de volle breedte aan de bovenzijde van de achterruit en is voorzien van een multireflectorsysteem dat het licht op de achterruit reflecteert.

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

De zijkanten bestaan uit drie verschillende lagen, inclusief een uitbreiding van het technische platform aan de onderkant en een groot glasoppervlak, geïnspireerd op dat van de Peugeot 504 Coupé. Dit grote glasoppervlak doet het passagierscompartiment van de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT baden in licht. Het ontwerp van de wielkasten speelt met loze ruimte: ze welven naar binnen en in de wielkasten voor zijn luchtkanalen aangebracht. Het gehele ontwerp komt bij elkaar in een metalen boog die de zijruiten omsluit en de facetglazen achterruit accentueert. Onder de achterste zijruit bevindt zich een van buitenaf zichtbaar scherm dat voor de gebruiker een gepersonaliseerde welkomstboodschap en het laadniveau toont voor vertrek. Daarnaast waarschuwt het mensen buiten de auto dat de auto autonoom rijdt. De touch-bediening voor het openen van de portieren zit discreet verborgen in de zijruit.

De carrosserie is uitgevoerd in een zeer zachte en subtiele champagnekleurig grijze lak. Afhankelijk van de lichtval verandert de kleur van chroom dat de complete omgeving reflecteert tot een gepolijst bronskleurige metalen effect. De hiervoor gebruikte procedure is dezelfde als die wordt gebruikt voor flessen van de beste parfummerken.

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

De 19 inch wielen zijn voorzien van MICHELIN®-banden in een maat die in serie wordt geproduceerd.

Omdat realisme en geloofwaardigheid centraal staan.

HOOGWAARDIGE MATERIALEN

Om een helder, elegant passagierscompartiment te creëren hebben de designers gekozen voor warme materialen ter compensatie van de koele digitale oppervlakken. Een contrast in de onstuitbare opmars van de digitale wereld.

Fluweel maakt zijn grote comeback! Geselecteerd in zijn kwalitatief meest hoogwaardige verschijningsvorm: zijdefluweel, een glad materiaal dat bijzonder aangenaam aanvoelt. Een doordacht materiaal met een modern hightech patroon dat een breder scala aan fabricagemogelijkheden biedt. Het is digitaal geweven met, speciaal voor de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, een glimmende draad die lijkt op de kleur van het fluweel. Dit materiaal wordt ook toegepast in de Peugeot 3008 en 5008.

De bovenste delen en de dorpellijsten zijn gemaakt van paldaohout door onze partner Hervet Manufacturier®. Dit exotische hout, afkomstig uit hernieuwbare bossen, doet sterk denken aan meubels uit de jaren 60, die werden vervaardigd van palissanderhout of ebbenhout. De donkere houtnerf doet het turquoise van de stoelen en de vloerbedekking goed uitkomen. Dit moderne hout doet denken aan de dashboards van de GT-uitvoeringen van de PEUGEOT 3008, 5008 en 508.