Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

Nieuwe Peugeot e-Rifter

Maak kennis met de nieuwe PEUGEOT e-Rifter met zijn stoere uiterlijk en zijn ruime en hightech interieur, en ontdek de talloze voordelen van e-mobiliteit dankzij de nieuwe 100% elektrische aandrijflijn.

VOORDELEN

ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN

Actieradius van tot wel 280 km
 (WLTP)

Een nieuwe vorm van rijplezier

Volledig elektrisch rijden staat borg voor nieuwe rijsensaties:

 • Soepel, schokvrij rijden
 • Stevige acceleraties dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel

0 gr
CO2 -uitstoot

Geld besparen

Bespaar geld:

 • Lagere kosten voor elektriciteit dan voor brandstof
 • Lagere gebruikskosten dankzij minder onderhoud
 • 12% bijtelling voor de zakelijke rijder
 • Geen aanschafbelasting en geen wegenbelasting
 • Extra zuinig rijden in de Eco-modus

30 min.
om het accupakket voor 80% op te ladeni

Eenvoudig in het gebruik

 • Gemakkelijk, snel en intuïtief opladen. Met de service Charge My Car van Free2Move vindt u altijd een laadpunt bij u in de buurt
 • Regel het laden, de voorverwarming/-koeling en andere op afstand aan te sturen functies via de MyPeugeot App
 • Huur met de Mobility Pass voordelig een auto met een verbrandingsmotor als u een keertje een auto met een grotere actieradius nodig hebt

DESIGN

HET ONDERSCHEIDENDE DESIGN VAN PEUGEOT

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Robuuste voorzijde

De nieuwe 100% elektrische PEUGEOT e-Rifter, wendbaar in de stad en comfortabel op de snelweg, valt in alle uitvoeringen op door zijn allroadi-karakter. Het is een ideale auto voor de stad, ook omdat hij welkom is in alle milieuzones.

EEN STERKE PERSOONLIJKHEID

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – "e-Rifter"-embleem
Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Klep van de laadaansluiting in het linker achterscherm
Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Zijaanzicht in de stad

De nieuwe PEUGEOT e-Rifter herkent u aan zijn evenwichtige en elegante silhouet en het "e-Rifter"-embleem op de achterzijde. Achter de klep in het linker achterscherm vindt u de laadaansluiting.

De nieuwe PEUGEOT e-Rifter heeft hetzelfde stoere, compacte en hoogwaardige uiterlijk als de Rifter. De hoge en korte motorkap en de verticale grille zorgen in combinatie met de lengte van de wielbasis voor harmonieuze proporties. De dakrelingen, de grote bodemvrijheid, de 17 inch velgeni en de zijstootlijsten dragen bij aan het stoere uiterlijk, zonder voorbij te gaan aan de praktische aspecten en de veiligheid.

EEN NIEUWE EVOLUTIE VAN DE PEUGEOT i-COCKPIT®

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – PEUGEOT i-Cockpit®

De PEUGEOT i-Cockpit® is technologisch geëvolueerd met twee nieuwe instrumentenpanelen waarop u alle informatie vindt die u nodig hebt in uw 100% elektrische auto.

Het standaard analoge instrumentenpaneel is aangepast voor de e-Rifter en is voorzien van:

 • Een vermogensmeter voor de weergave van het energieverbruik (ECO bij zuinig rijden of POWER bij gebruik van het maximale vermogen) of het terugwinnen van energie (CHARGE)
 • Een verbruiksmeter voor de verwarming en airconditioning
 • Een laadniveaumeter die het laadniveau van het accupakket weergeeft
 • Op het kleurenmatrixdisplay kunt u de energiestromen, de voortgang of het geprogrammeerde tijdstip van het laden, de informatie van de boordcomputer en de actieradius bekijken.
 Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – 100% digitaal instrumentenpaneel

Optioneel kunt u beschikken over een 100% digitaal 10 inch HD-instrumentenpaneel, uniek voor een auto in dit segment.

De weergave van de informatie, in de nieuwste grafische stijl van PEUGEOT, kan volledig aan uw persoonlijke voorkeur worden aangepast.

De rolknop op het stuurwiel biedt keuze uit verschillende weergavemodi, zodat u het instrumentenpaneel van uw PEUGEOT i-Cockpit® volledig naar uw eigen voorkeur kunt inrichten. Zo kunt u bijvoorbeeld de navigatie-aanwijzingen, de weergave van de energiestromen of de informatie van de rijhulpsystemen naar de voorgrond halen.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Touchscreen met weergave van de energiestromen

Bij het grote 10 inch touchscreeni in combinatie met het Pack Connect Navigation met spraakbediening en realtime verkeersinformatie en gevarenzones van TomTom Servicesi , hebt u via een speciale toets toegang tot het menu "Electric":

 • "Energiestromen" voor weergave van de energiestromen in real time
 • "Statistieken" voor weergave van de verbruiksstatistieken
 • "Laden" voor het programmeren van een begintijdstip van het laden Bovendien kunt u dankzij de Mirror Screen-functiei via het centrale scherm van de auto alle compatibele apps van uw smartphone gebruiken.
Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Selectiehendel elektrische uitvoering

Met de nieuwe e-Toggle-selectiehendel kunnen de standen Park, Reverse, Neutral en Drive van de automatische transmissie worden ingeschakeld. Wanneer u op de middenconsole de Brake-modus hebt geactiveerd, vertraagt de auto sterker als u het gaspedaal loslaat. Hierbij wordt energie teruggewonnen, wat de actieradius ten goede komt.

Daarnaast kunt u met de Drive Mode-schakelaar kiezen uit de drie rijmodi Eco, Normal en Poweri. De nieuwe PEUGEOT e-Rifter is uitgerust met een elektrische parkeerrem, een bijzonder praktische en veilige functie.

Voorin beschikt u over een handig opbergvak voor uw smartphone, waarin u deze door middel van inductiei draadloos kunt opladen.

FLEXIBILITEIT

VERNUFT VOOR EXTRA GEBRUIKSGEMAK

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Tot wel 7 zitplaatsen

De nieuwe PEUGEOT e-Rifter is leverbaar in de lengte Standard (4,40 m) met 5 zitplaatsen of Long (4,75 m) met 7 zitplaatsen. Hij beschikt over een royale bagageruimte die u desgewenst kunt vergroten tot 4000 literi.

100% ELEKTRISCHE TECHNOLOGIE

KLAAR VOOR FULL ELECTRIC ACTIE

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – 100 kW elektromotor

Elektromotor

De elektromotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) zorgt voor een directe respons op het gaspedaal dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel van 260 Nm (in de Power-modus), voor een soepele, dynamische en geruisloze rijervaringi.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – 50 kW accupakket

Krachtig accupakket

De elektrische PEUGEOT e-Rifter beschikt over een hoogspanningsaccupakketi van 50 kWh voor een actieradius van wel 280 km (WLTPi). Dit accupakket is op ingenieuze wijze onder de vloer van de e-Rifter ingebouwd zodat de ruimte in het interieur en de bagageruimte volledig behouden zijn gebleven.

ACTIERADIUS EN OPLADEN

Met het accupakket van de PEUGEOT e-Rifter beschikt u over een actieradius van tot wel 280 km volgens het WLTPi-homologatieprotocol (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Het WLTP-protocol geeft gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld van de actieradius onder normale gebruiksomstandigheden.

Meer informatie over het WLTP-protocol          Meer informatie over de actieradius         Tips om de actieradius te maximaliseren

WELKE FACTOREN ZIJN VAN INVLOED OP DE ACTIERADIUS?

SNELHEID
SNELHEID

Bij een constante snelheid van 130 km/h bedraagt de actieradius van een 100% elektrische auto slechts de helft van de via het WLTP-protocol berekende actieradius.

TEMPERATUUR
TEMPERATUUR

Door de lagere temperaturen in de winter ten opzichte van bijvoorbeeld het voorjaar kan de actieradius met wel 35% afnemen. Het gebruik van de voorverwarming/-koeling tijdens het opladen van uw auto is een van de meest efficiënte methoden om de actieradius te vergroten. Het gebruik van de verwarming of airconditioning kost dan minder energie.

RIJSTIJL
RIJSTIJL

Ook bij een elektrische auto is de actieradius sterk afhankelijk van uw rijstijl: als u zuinig rijdt door rustig te accelereren en gebruikmaakt van regeneratief remmen, kunt u tot wel 15% verder komen!

BELADING
BELADING

Ook het aantal passagiers en/of de hoeveelheid bagage kunnen de actieradius beïnvloeden.

SNELHEID
SNELHEID

Bij een constante snelheid van 130 km/h bedraagt de actieradius van een 100% elektrische auto slechts de helft van de via het WLTP-protocol berekende actieradius.

TEMPERATUUR
TEMPERATUUR

Door de lagere temperaturen in de winter ten opzichte van bijvoorbeeld het voorjaar kan de actieradius met wel 35% afnemen. Het gebruik van de voorverwarming/-koeling tijdens het opladen van uw auto is een van de meest efficiënte methoden om de actieradius te vergroten. Het gebruik van de verwarming of airconditioning kost dan minder energie.

RIJSTIJL
RIJSTIJL

Ook bij een elektrische auto is de actieradius sterk afhankelijk van uw rijstijl: als u zuinig rijdt door rustig te accelereren en gebruikmaakt van regeneratief remmen, kunt u tot wel 15% verder komen!

BELADING
BELADING

Ook het aantal passagiers en/of de hoeveelheid bagage kunnen de actieradius beïnvloeden.

EENVOUDIGE EN SNELLE OPLAADMOGELIJKHEDEN

Om optimaal te profiteren van de actieradius van 280 km (WLTP) van de nieuwe PEUGEOT e-Rifter, kunt u hem op verschillende manieren opladen. Om zo efficiënt en snel mogelijk te laden is de e-Rifter standaard voorzien van een geïntegreerde driefasenlader van 11kW.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Opladen via een wallbox, laadkabel aangesloten

THUIS OF OP HET WERK OPLADEN

Met behulp van de met de auto meegeleverde standaardkabel kan de nieuwe PEUGEOT e-Rifter worden opgeladen via:

 • een normaal stopcontact.
 • een versterkt stopcontact (type Green'up), zodat de auto met een als accessoire leverbare speciale kabel in 15 uur kan worden opgeladen.

Via een wallbox kunt u uw e-Rifter veilig sneller opladen:

 • 5 uur bij een wallbox van 11 kW in combinatie met de optionele geïntegreerde lader van 11 kW.

In samenwerking met het installatiebedrijf ENGIE kan PEUGEOT u een voor uw woningi geschikte oplossing aanbieden. Met een wallbox kunt u uw auto zo veilig en snel mogelijk opladen, daarom bevelen wij u dit van harte aan.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Opladen via een openbaar laadpunt, laadkabel aangesloten

OPLADEN VIA EEN OPENBAAR LAADPUNT

Dankzij de temperatuurregeling van het accupakket zijn ook 100kW-laders geschikt voor het opladen van de auto. Het accupakket kan zo in 30 minuteni voor 80% worden opgeladen. In Europa zijn al meer dan 220.000 openbare laadpunten te vinden.

PEUGEOT biedt u met een abonnement op Free2Move via de mobiele app toegang tot een groot netwerk van openbare laadpunten in Europa. Dankzij Charge My Cari van Free2Move en de laadpas hebt u toegang tot een netwerk van meer dan 188.000 laadpunten in heel Europa.

RIJMODI

MAXIMALISEER UW ACTIERADIUS

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Selectiehendel elektrische uitvoering

3 RIJMODI

De nieuwe e-Rifter biedt u de keuze uit 3 rijmodi:

 • Eco (60 kW, 180 Nm): voor een maximale actieradius en een extra soepel rijgedrag,
 • Normal (80 kW, 210 Nm): de optimale rijmodus voor dagelijks gebruik, Power (100 kW, 260 Nm): voor optimale prestaties bij zware belading.

 Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Remmodi

REMMODI

Dankzij de functie regeneratief remmen kan op 2 niveaus worden afgeremd op de motori, zodat het accupakket wordt opgeladen wanneer u vaart mindert:

 • Gemiddeld (standaardmodus), voor een remgevoel dat vergelijkbaar is met dat van een auto met verbrandingsmotor,
 • Sterk (in te schakelen met de toets "B" (Brake) bij de selectiehendel) waarbij de auto sterker vertraagt als u het gaspedaal loslaat. Hierbij wordt energie teruggewonnen, wat de actieradius ten goede komt.

SPECIFIEKE SERVICES VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S

MAXIMALE AUTONOMIE

Dankzij de services van MyPeugeot en Free2Move kunt u in volledige autonomie uw elektrische auto aansturen en monitoren.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – e-Remote Control

REMOTE CONTROL

Maak op afstand contact met uw auto via MyPeugeoti om bijvoorbeeld het opladen in de gaten te houden, het opladen te programmeren om zo te profiteren van het dalurentarief of om de voorverwarming/-koeling van het interieur te regelen.

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – Charge My Car

CHARGE MY CAR VAN FREE2MOVE

Met een abonnement op Charge My Cari van Free2Move kunt u heel eenvoudig gebruikmaken van openbare laadpunten.

PEUGEOT Rifter – Een auto met verbrandingsmotor huren met de Mobilty Pass

MOBILITY PASS

Wanneer u een lange rit wilt maken, bieden wij u de mogelijkheid om tegen een gunstig tarief een auto met verbrandingsmotor te huren.

MYPEUGEOT®

BLIJF VERBONDEN MET UW AUTO

Nieuwe PEUGEOT e-Rifter – MyPeugeot App

Profiteer dankzij de gratis MyPeugeot®* App in real time van gepersonaliseerde en met uw account gesynchroniseerde services:

 • Bekijk in een oogopslag informatie over uw auto (rijgegevens, locatie).
 • Krijg snel en gemakkelijk toegang tot onze helpdesk.
 • Regel het onderhoud en de voor uw auto afgesloten services.

Regel moeiteloos het opladen van het accupakket en de temperatuur in het interieur van uw auto.