Peugeot iOn - TECHNIEK

PEUGEOT iON
PEUGEOT iON

PEUGEOT iOn

AFMETINGEN

  • Peugeot iOn - afmetingen lengte

    Lengte

  • Peugeot iOn - afmetingen breedte hoogte

    Breedte / hoogte

  • Peugeot iOn - afmetingen interieur

    Interieur

VERMOGEN

i

Dankzij de topsnelheid van 130 km/h en de snelle tussenacceleraties (van 30 km/h naar 60 km/h in 3,5 s) is de iOn op elk wegtype een plezierige auto. De iOn heeft een maximumvermogen van 47 kW en het motorkoppel bedraagt 180 Nm.

Peugeot iOn - CO2-uitstoot

CO2 UITSTOOT

De Peugeot iOn is een uiterst milieuvriendelijke auto: geen uitstoot van schadelijke stoffen en geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. De Peugeot iOn is bekroond met de Grand Prix Auto Environnement 2010. Deze prijs is in het leven geroepen door MAAF Assurances en wordt toegekend aan auto's en technologieën die bijdragen aan een beter milieu.

Peugeot iOn - exploitatiekosten

EXPLOITATIEKOSTEN

Met exploitatiekosten tussen € 1,50 en € 2,00 per 100 km is het rijden met de iOn goedkoper dan met een auto met verbrandingsmotor, ongeacht de gebruikte oplaadmethode. Als het opladen 's nachts of in de daluren plaatsvindt, worden de oplaadkosten beperkt en wordt op optimale wijze gebruikgemaakt van de productiecapaciteit van de energiebedrijven.

ACCU

Peugeot iOn - accu

Dankzij de hoge bouw van de iOn kunnen alle componenten van de accu onder de vloer en tussen de voor- en achtertrein worden geplaatst, waardoor de auto een uitstekende rijstabiliteit heeft.

ACTIERADIUS

Peugeot iOn - actieradius accu

De actieradius van de accu is perfect aangepast aan de werkelijke mobiliteitsbehoeften. Dankzij de lithium-ion accu en het systeem voor het terugwinnen van energie tijdens het afremmen kan de actieradius maar liefst 150 km* bedragen. Deze afstand is voor de dagelijkse praktijk ruim voldoende, aangezien 90% van de ritten korter dan 60 km** is.

*Gemeten door NEDC, New European Driving Cycle. Deze kan afwijken door de rijstijl, wegomstandigheden en het gebruik van de kachel/airconditioning etc.

**Bron: BIPE (bertreft de situatie in Frankrijk)

OPLADEN

Peugeot iOn - opslagcapaciteit

De iOn is voorzien van een lithium-ion accu met een aanzienlijk hogere opslagcapaciteit dan de oude nikkel-cadmium accu's die in de jaren negentig werden gebruikt. Deze accu heeft geen last van het zogenaamde geheugeneffect. Dat betekent dat de accu ook gedeeltelijk kan worden geladen zonder dat hij regelmatig volledig ontladen hoeft te worden.
Deze gebruiksvriendelijke accu heeft slechts 6 uur nodig om via een normaal stopcontact* volledig te worden opgeladen.
Via een speciale laadaansluiting die gelijkstroom met een hoge stroomsterkte levert, kan de accu snel worden opgeladen: 15 minuten voor 50% van de capaciteit en 30 minuten voor 80%.

* Via een standaard monofase 230V-stopcontact, met een beveiligde laadkabel van 5 meter.
Deze wordt standaard bij de auto geleverd.