SKIP TO CONTENT
PEUGEOT service remmen en remblokken
PEUGEOT onderhoud remsysteem
 

PEUGEOT onderhoud remsysteem

Wanneer remmen auto vervangen?

Wanneer remmen auto vervangen?
Jouw veiligheid staat voorop. Daarom adviseren wij je om de vitale onderdelen van het remsysteem (remtrommels, remblokken, remschijven en remklauwen) regelmatig te laten controleren door een PEUGEOT expert. Zij weten precies waar ze op moeten letten.

En mocht een onderdeel toe zijn aan vervanging, dan worden er uitsluitend onderdelen gebruikt die door PEUGEOT zijn goedgekeurd. Bovendien kun je rekenen op een sherp tarief, inclusief onderdelen en arbeidsloon.
 

WELKE ONDERDELEN ZIJN AAN SLIJTAGE ONDERHEVIG?

WELKE ONDERDELEN ZIJN AAN SLIJTAGE ONDERHEVIG?
REMBLOKKEN
Er ontstaat wrijving door remmen, dit eidt tot extreme warmteontwikkeling. Het materiaal op de remblokken is zachter dan dat van de remschijven, waardoor deze sneller zullen slijten. Versleten remblokken kunnen vervolgens de remschijf weer beschadigen.

 

Onderhoudsaanbevelingen:

• Laat de staat van jouw remblokken (ongeveer om de 10.000 km) controleren.

• Laat ze vervangen wanneer de dikte 2 mm bereikt.

REMSCHIJVEN
Tijdens het remmen wordt er veel van de remschijven gevraagd. Elke slijtage kan trillingen veroorzaken. Optimale remefficiëntie hangt af van de goede staat van de remmen.
 

Onderhoudsaanbevelingen:

  • Laat de remschijven bij vervanging van de remblokken ook direct nakijken om te controleren of de dikte in overeenstemming is met de richtlijnen van de fabrikant.
REMTROMMELS
 

Hoewel ze minder worden gebruikt dan de remblokken, worden ze toch aan dezelfde krachten blootgesteld.

 

Onderhoudsaanbevelingen:

  • Laat de remtrommels regelmatig (ongeveer elke 20.000 km) controleren.
  • De onderdelen moeten worden vervangen zodra de dikte van de remschoenen minder is dan 1,5 mm.
REMVLOEISTOF
 

Niet alleen kan oude vloeistof leiden tot verminderde remprestaties, ook kan een lek in het hydraulische systeem kan leiden tot het uitvallen van de remmen. Een lampje op het dashboard geeft het waarschuwingsniveau aan. Vraag bij een abnormaal grote daling van de remvloeistof zo snel mogelijk advies aan jouw PEUGEOT Erkend Reparateur. 

 

Onderhoudsaanbevelingen:

  •  Laat jouw remvloeistof minstens 1 keer per 2 jaar verversen, of om de 40.000 of 60.000 km, afhankelijk van de registratiedatum van jouw auto. Dit is essentieel.

TEKENEN VAN SLIJTAGE

TEKENEN VAN SLIJTAGE
HET REMPEDAAL VOELT ZWAAR AAN
Dit kan te wijten zijn aan een storing in het remhulpsysteem, de slangen of de elektriciteit van het hydraulisch systeem, de wielcilinders of de remklauwen
HET REMPEDAAL VOELT LICHT AAN/ TRAPT DOOR
De druk op het pedaal valt weg of voelt licht aan en je moet pompen om te kunnen remmen. Houd er rekening mee dat dit een teken kan zijn van een ernstig probleem met het hydraulische systeem.
DE AUTO HELT BIJ HET REMMEN OVER NAAR DE ZIJKANT
Een wielcilinder of een remklauw kan geblokkeerd zijn, of de band kan simpelweg niet voldoende opgepompt zijn.  Versleten schokdempers kunnen datzelfde gedrag ook veroorzaken. 
DE AUTO TRILT TIJDENS HET REMMEN 
Dit heeft waarschijnlijk te maken met defecte remschijven, een losgeraakt onderdeel of te veel speling in de voor- of achterwielophanging.
DE AUTO SCHOKT BIJ HET REMMEN 
Als de remmen bij de geringste druk blokkeren, kan dit een teken zijn van een probleem met de remschijven, de remtrommels of de remschoenen. 
BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID
PEUGEOT-onderdelen voldoen aan strenge technische specificaties. Als het op veiligheid aankomt, hanteren wij de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van materialen, slijtvastheid en remefficiëntie.


PEUGEOT EN HET MILIEU
Als verantwoordelijke fabrikant streeft PEUGEOT ernaar om de hoeveelheid afvalstoffen te beperken en bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Dit geldt bij het ontwerp van onze modellen tot aan het recyclen van gebruikte onderdelen en banden.
BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID 
PEUGEOT-onderdelen voldoen aan strenge technische specificaties. Als het op veiligheid aankomt, hanteren wij de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van materialen, slijtvastheid en remefficiëntie.  
PEUGEOT EN HET MILIEU
Als verantwoordelijke fabrikant streeft PEUGEOT ernaar om de hoeveelheid afvalstoffen te beperken en bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Bezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatieDit geldt bij het ontwerp van onze modellen tot aan het recyclen van gebruikte onderdelen en banden. Bezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie 
 

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT ORIGINELE ONDERDELEN

Originele kwaliteit, standaard gemoedsrust

Met PEUGEOT Service kun je rekenen op de expertise van ons uitgebreide netwerk en vaste prijzen inclusief arbeidsuren en originele onderdelen. Originele onderdelen bieden de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ze zijn volledig afgestemd op jouw auto, voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bieden 1 jaar garantie.

PEUGEOT BASISBEURT ECONOMY

De combinatie van kwaliteit, prijs en prestatie


Speciaal voor de PEUGEOT van 5 jaar en ouder hebben wij de basisbeurt Economy ontwikkeld. Je kunt rekenen op specialistisch onderhoud met vaste prijzen en Eurorepar onderdelen; exclusieve multi-merk onderdelen die perfect zijn afgestemd op de iets oudere auto en tot wel 30% goedkoper dan originele onderdelen. Zo profiteer je van goed en betaalbaar onderhoud.