ELEKTRISCHE AUTO'S VAN PEUGEOT

De overgang naar een Co2-uitstoot van nul met de elektrische auto’s van PEUGEOT.

Ons aanbod van elektrische modellen kan aan al jouw behoeften voldoen – of het nu gaat om een ultracompacte stadsauto, een gezinswagen of een functioneel bedrijfsvoertuig.  

De volledig elektrische voertuigen van PEUGEOT combineren een innovatief ontwerp, uitstekende milieuprestaties en de modernste technologie.

 

DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCHE AUTO'S VAN PEUGEOT

Vereenvoudigde mobiliteit

Maak jouw leven gemakkelijker:

 
Geld besparen

Met een elektrische auto van PEUGEOT:

 

ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE AUTO'S

PEUGEOT e-208
Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot 208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel jouw ideale metgezel, waar je ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd. 
ONTDEK DE e-208
Peugeot e-2008 SUV
Ontdek de Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verken je de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. Daarbij beschikt de nieuwe Peugeot e-2008 SUV over een actieradius van 320 KM (WLTP), waardoor je mooie ritten kunt maken. 
ONTDEK DE e-2008 SUV
PEUGEOT e-TRAVELLER BUSINESS
Maak kennis met de Peugeot e-Traveller Business, de nieuwe premium elektrische minibus van het merk, en de voordelen van zijn 100% elektrische aandrijflijn. Optimaal geschikt voor personenvervoer. 
ONTDEK DE e-TRAVELLER BUSINESS

OMGAAN MET MIJN ELEKTRISCHE PEUGEOT

Hoe laad ik mijn elektrische auto op? 

Om elektrisch rijden zo gemakkelijk mogelijk te maken moet thuis laden dat natuurlijk ook zijn. We bieden daarvoor een all-inclusive “Easy” oplossing die het beste bij jouw nieuwe Peugeot past:

 • Een slimme, 11kW 3-fase Wallbox met vaste kabel van 6 meter
 • Volledig opladen van jouw Peugeot e-208 in 5 uur en 15 minuten
 • Wallbox management systeem via speciale app
 • Installatie door een erkende installateur
 • Transparante pakketprijzen zonder óf met graafwerk

Deze Wallbox wordt geproduceerd volgens specificaties van Peugeot engineers. Hiermee ben je dus verzekerd van de optimale en meest veilige combinatie tussen de Wallbox en jouw elektrische Peugeot.

 

Het slimme van de Wallbox zit hem in de zogenaamde “backend”, die je via de “Smart Wallbox App” bedient. Deze app ondersteunt de configuratie, bediening en het onderhoud van jouw Wallbox en is beschikbaar via mobiel, tablet en desktop. Functies zijn onder andere:

 • Inzicht in laadgegevens, inclusief elektriciteitsverbruik, op Wallbox- en laadpasniveau
 • Inzicht in elektriciteitskosten voor verrekening met werkgever of leasemaatschappij
 • Beheren van Wallbox op afstand:
  • laadkabel ontgrendelen
  • laadsessie starten en stoppen
  • resetten van de Wallbox
 • Mogelijkheid om de Wallbox open te stellen voor publiek laden
 • Service en firmware-updates op afstand

App Store - Google Play

Deze app werkt met een abonnement van €4,84 incl. BTW per maand.

 

Download via App Store      Download via Play Store

 

De installatie wordt verzorgd door onze partner ENGIE Energie. Hier kan je een op jouw thuissituatie toegesneden offerte aanvragen.

Opladen bij openbare laadpunten

Dankrij de temperatuurregeling van de tractiebatterij kan je de auto ook opladen met een 100kW-lader. De tractiebatterij kan zo in 30 minutenDe laadtijd is afhankelijk van het type en vermogen van het laadpunt, de omgevingstemperatuur van het laadpunt en de temperatuur van de tractiebatterij. voor 80% worden opgeladen.

 

Dankzij Charge My CarBetaalde service van Free2Move en de laadpas heb je toegang tot een netwerk van meer dan 220.000 laadpunten in Europa.

Hoe beheer ik de actieradius van mijn batterij? 

De actieradius van een elektrisch voertuig heeft betrekking op het aantal kilometers dat je kan rijden voordat de batterij volledig is ontladen. Als gebruikers een elektrische auto kopen, willen ze dat de door de fabrikanten opgegeven rijbereikwaarden de praktijk zo dicht mogelijk benaderen.

De WLTP(Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure)  is de meest realistische manier om het energieverbruik en de actieradius van een elektrisch voertuig weer te geven.

Hoe optimaliseer ik de actieradius van mijn voertuig?

Met behulp van:

 • de vermogensmeter kan je jouw energieverbruik in real-time vanaf het dashboard controleren
 • je smartphone kan je de diensten in de MyPeugeot-app gebruiken om jouw voertuig op afstand in te stellen om op te laden wanneer je maar wilt
 • met je smartphone stel je de voorverwarming van de auto in terwijl deze aan het opladen is om zo deze energie te besparen voor een grotere actieradius.
 • rijmodi zoals de Eco-modus of de remmodus

 

 

 

Tips voor economisch rijden:

 • Gebruik van de remmodus: in plaats van het rempedaal te gebruiken, gebruik je bij het vertragen en remmen de motor om energie te sparen om de actieradius.
 • Gebruik van de Eco-modus: deze modus bespaart energie door een redelijke vermindering van het motorvermogen. Deze modus is ideaal voor rijden in de stad!
 • Gebruik van de pre-conditionering: benut de tijd waarin jouw auto oplaadt optimaal om de temperatuur in de auto in te stellen met behulp van de MyPeugeot-app.
 • Onderhoud van de banden: je moet altijd alert blijven op de slijtage en het oppompen van je banden. Dat is nóg belangrijker met een elektrisch voertuig, want als je dit niet doet, dan loop je het risico jouw actieradius enorm te verkleinen.

Waarom een elektrische auto? 

FINANCIËLE VOORDELEN

De aankoop van een elektrisch voertuig is duurder dan de aankoop van dezelfde auto met een verbrandingsmotor. Bij de totale kosten van een voertuig draait het echter niet alleen om de aanschafprijs. Je moet hier de brandstof, de verzekering en het onderhoud van het voertuig aan toevoegen. Rekening houdend met al deze factoren blijken elektrische voertuigen zuiniger te zijn dan voertuigen met een verbrandingsmotor.

 Gemiddeld besparen elektrische voertuigen 40% op het energieverbruik en 30% op de onderhoudskosten in vergelijking met voertuigen met verbrandingsmotor.

ALLEDAAGSE VOORDELEN

Crit'Air vignette

In Frankijk profiteert u automatisch van het Crit’air 1-vignet, zodat u met een gerust hart kunt rijden tijdens beperkte tijden.

 

Voordelen bij de registratie van uw voertuig

Met uw elektrische auto profiteert u van gedeeltelijke of volledige vrijstelling van registratiekosten voor auto's, afhankelijk van waar u woont.

 

Gratis parkeren

Veel steden in Frankrijk zijn voorstander van voertuigen met een lage CO2-uitstoot. Met een zogenaamde groene schijf kunt u in deze steden 2 uur gratis parkeren.

 

Lage-emissiekaart

De stad Parijs verstrekt een lage-emissiekaart  waarmee u tot 6 uur achter elkaar gratis kunt parkeren.

 

Toegang tot stadscentra

U hebt probleemloos toegang tot stedelijke zones waar er beperkingen gelden voor auto's.

 

Ervaar even prachtige als krachtige sensaties

Het constante koppel van de elektromotor zorgt voor een onmiddellijke reactiviteit.  De elektrische motor zorgt bovendien voor een serene rust en een gevoel van welzijn. 

Leent een elektrische auto zich voor alle soorten ritten? 

Elektrische auto's van PEUGEOT, zoals de nieuwe PEUGEOT e-208 en de nieuwe PEUGEOT e-2008, bieden een geoptimaliseerde wegligging, wendbaarheid, akoestisch comfort en gering gewicht. Al deze aspecten beperken de CO2-uitstoot tot een minimum en bezorgen je een euforische rijervaring!

 

De aanname dat een elektrische auto minder vermogen levert dan een voertuig met verbrandingsmotor is onjuist. Ook al zijn elektrische voertuigen stil, dat maakt ze nog niet minder krachtig. Ze bereiken dezelfde snelheden als hun tegenhangers met verbrandingsmotor en bieden tegelijkertijd een geheel nieuw niveau van rijcomfort dankzij de stille motor en de verminderde trillingen. Bovendien zijn de acceleratie en de vertraging bij een elektrisch voertuig net zo snel als bij een auto met verbrandingsmotor.

 

Met de services van MyPeugeot en Free2Move:

 

 • Plan je jouw elektrische rit door de stad of verder weg met behulp van de ChargeMyCar-service zodat je veilig op jouw plek van bestemming aankomt dankzij het laadpuntennetwerk van onze partner Free2Move.
 • Ga je een langere reis maken? Met de MobilityPass-service huur je een voertuig met een verbrandingsmotor tegen een aantrekkelijke huurprijs.

Hoe kan ik mijn elektrische auto financieren? 

PEUGEOT biedt verschillende manieren om uw elektrische auto te financieren. Kies de optie die het beste bij uw situatie past.

 

Langetermijnleasing 

Bij langetermijnleasing profiteert u van een elektrisch voertuig in ruil voor maandelijkse betalingen. U betaalt alleen om het voertuig te gebruiken. Het grote voordeel van deze financieringsvorm is dat het diverse diensten omvat zoals onderhoud, reparatie bij pech en ondersteuning.

In tegenstelling tot  een huurkoopovereenkomst wordt er niet verwacht dat u het voertuig aan het einde van het langetermijnleasingcontract koopt.

 

Meer over langetermijnleasing 

 

 

Huurkoop

Met de optie huurkoop kunt u tegen een maandelijkse betaling een elektrische auto aanschaffen. Naast deze maandlasten betaalt u alleen voor het daadwerkelijke gebruik van de auto. 

Aan het einde van het contract krijgt u de kans om de auto te kopen door de 'koopoptie'-vergoeding te betalen.

 

Meer over huurkoop

 

 

Financiering

Koop uw elektrische auto met een financiering van PEUGEOT en profiteer van een eenvoudige en flexibele oplossing. U kunt kiezen hoe lang u erover doet om het terug te betalen, zodat u de maandelijkse betalingen kunt afstemmen op uw budget. U heeft tevens de mogelijkheid om de datum te kiezen waarop de betalingen worden afgeschreven. Ten slotte kan uw auto tot 100% van de aankoopprijs worden gefinancierd.

 

Meer over financiering

ZOEK LAADPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT

MYPEUGEOT-APP

Profiteer dankzij de gratis MyPeugeot® App in real time van gepersonaliseerde en met jouw account gesynchroniseerde services:

 • Bekijk in een oogopslag informatie over jouw auto
 • Krijg snel en gemakkelijk toegang tot onze helpdesk.
 • Beheer de onderhouds- en servicevereisten van jouw voertuig.

VOOR PROFESSIONALS

Of je nu zelfstandige bent, een gediplomeerd professional, een bedrijfsleider, een wagenparkbeheerder of een gebruiker van een bedrijfswagen: ontdek de elektrische auto's van PEUGEOT, de bijbehorende diensten en de aanbiedingen die voorbehouden zijn aan onze zakelijke klanten.