SKIP TO CONTENT

WHIRLPOOL EXPERIENCE TOUR: INNOVATIEVE PEUGEOT FOODTRUCK

WHIRLPOOL, de Amerikaanse fabrikant van huishoudelijke apparatuur, lanceert de Whirlpool Experience Tour in samenwerking met PEUGEOT. Met dit unieke en spectaculaire promotieconcept worden de nieuwe combisteamers W6 en W7 gepresenteerd aan B2B-retailers. WHIRLPOOL en PEUGEOT sloegen de handen ineen voor de creatie van een nieuwe en exclusieve ervaring, gebaseerd op hun positionering als high end generalist met krachtige en onderscheidende productontwerpen.
 
Samen hebben ze een beroep gedaan op de expertise van de PEUGEOT Design Lab studio om een foodtruck te creëren met een design dat geïnspireerd is op de wereld van bistro's en gastronomie. De markante foodtruck, een regelrechte merkambassadeur, is ontwikkeld op basis van de PEUGEOT EXPERT en omgebouwd door het bedrijf BCC. Alvorens in april 2022 opnieuw van start te gaan, sluit de Whirlpool Experience Tour in 2021 een succesvol eerste seizoen af. Hierbij werden twintig steden aangedaan en 72 opleidingssessies gegeven aan meer dan 500 verkopers die door het concept werden verleid.
 

Whirlpool Experience Tour: premium design en genieten

De ontwerpers van PEUGEOT Design Lab en WHIRLPOOL stelden de klantervaring centraal bij het ontwerpen van de foodtruck met de doeltreffende naam: de Whirlpool Experience Tour. De werkruimte is geheel geoptimaliseerd met een nieuwe kinematica. Zo kan de zijkant van de foodtruck volledig worden geopend in de vorm van een zogenoemde kevervleugel, waardoor er twee grote werkbladen tevoorschijn gehaald kunnen worden en een ergonomisch ideale keuken ontstaat. Na deze transformatie heeft de chef-kok onder meer een spoelbak en kookplaat op ideale hoogte ter beschikking, evenals een opbergruimte en twee stoomovens. Allemaal binnen handbereik. Een geïntegreerde overkapping beschermt de apparatuur tijdens demonstraties.
Met dit innovatieve en spectaculaire concept bevindt de chef zich op ideale ooghoogte met de verkopers en gasten, wat bijdraagt aan een vriendelijkere benadering bij de demonstraties. Bereidingen kunnen op deze manier worden gevolgd zonder iets van de voorgeschotelde kookkunsten te missen. Achteraan de foodtruck bevindt zich een heus multimediasysteem inclusief soundbar en een groot scherm geïnspireerd op het concept ‘Le Bistrot du Lion’. Hierop kunnen tutorials worden getoond en kenmerken van de ovens worden uitgelegd.
 

De Whirlpool Experience Tour is met zijn doordachte design een echte ambassadeur van het merk en blijft trouw aan de ‘bistronomische’ geest om de hoge eisen van de beste chefs toe te passen op eenvoudige, toegankelijke gerechten in een meer ontspannen omgeving. Het werkblad en de fronten van de foodtruck zijn gemaakt van een witte, Italiaanse keramiek met een antibacterieel, geurloos en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Messing inzetstukken accentueren het werkblad. Het titaniumgrijze exterieur van de foodtruck, met zijn ludieke ton-sur-ton patronen, grijpt terug op de wereld van stoom en weerspiegelt de esthetiek van de top-of-the-range ovens van WHIRLPOOL.

Whirlpool Experience Tour: een nieuw communicatiemiddel

De Whirlpool Experience Tour is een integraal onderdeel van de 360°-campagne van WHIRLPOOL voor inbouwkooktoestellen en werd vanaf het voorjaar van 2021 uitgerold in Frankrijk. Dit premium en onderscheidende communicatie-instrument is bedoeld voor B2B-gebruik en reist door heel Frankrijk om verkopers binnen het retailnetwerk, keukenspecialisten en groothandelaren te bezoeken. Daarnaast neemt WHIRLPOOL met de foodtruck deel aan internationale beurzen. Tijdens de promotietour demonstreert een chef de kwaliteiten en voordelen van de nieuwe stoomcombi-ovens van WHIRLPOOL.

Praktische PEUGEOT EXPERT biedt ideale basis

Dankzij de SteamSense-technologie van de WHIRLPOOL W6 en W7 combisteamers, die gebruik maken van gepulseerde warmte en stoominjectie, wordt voedsel knapperig, goudbruin vanbuiten en zacht vanbinnen. Het voedsel gaart bovendien snel en gelijkmatig. Een praktische lade maakt het mogelijk om de oven met water te vullen.
 
Praktische PEUGEOT EXPERT biedt ideale basis
De Whirlpool Experience Tour is gestoeld op de PEUGEOT EXPERT met verlengde wielbasis en omgebouwd door BCC (Hauts de France). Vanwege zijn relatief compacte lengte van 5,30 meter, geringe hoogte van 1,90 meter en slimme kinematica is de foodtruck gemakkelijk te parkeren op de meeste locaties. Een extra aanhangwagen in dezelfde carrosseriekleur als de foodtruck bevat een koelkast en toebehoren, waarbij een zonnepaneel voor de voeding zorgt en een generator alle apparaten draaiende houdt.
 
Whirlpool Experience Tour
PEUGEOT en WHIRLPOOL: gedeeld DNA, een win-win partnerschap
Het is geen toeval dat WHIRLPOOL, aangetrokken door het concept van de foodtruck ‘Le Bistrot du Lion’, een beroep deed op de expertise van PEUGEOT Design Lab om hun concept op maat te ontwikkelen. In navolging van de foodtruck van Gillardeau, die in 2017 werd geïntroduceerd, toont PEUGEOT Design Lab opnieuw zijn innovatieve en relevante expertise voor zijn klanten buiten de automobielsector.
 
Voor WHIRLPOOL en PEUGEOT staan design, emotie en technologie centraal bij het ontwerpen van producten. De WHIRLPOOL-ovens van de W Collection bieden een moderne, pure, minimalistische esthetiek en een doordachte ergonomie. Geborsteld roestvrij staal wordt gecombineerd met moderne displays en aanraakgevoelige oppervlakken. Dergelijke visuele kenmerken sluiten aan op het design van de nieuwste PEUGEOT-modellen die sensuele rondingen, scherpe randen en een onmiskenbare lichtsignatuur combineren, terwijl de spraakmakende i-Cockpit® de rijbeleving benadrukt.
 
PEUGEOT en WHIRLPOOL, beide generalisten met aandacht voor kwaliteit en beleving, hebben een vergelijkbare merkpositionering. Hun mantra schuilt in het bieden van aantrekkelijke prestaties en efficiëntie, alsook het uitdragen van sociale en milieuverantwoordelijkheid. Dit partnerschap ligt ook in de lijn van WHIRLPOOL's nieuwe identiteit ‘The sense of what is really essential’ en heeft als doel het welzijn van zichzelf en de planeet te bevorderen.
 
Zo bieden de nieuwe ovens van de W Collection vetvrij koken met gecombineerde stoom, waardoor de voedingsmiddelen hun vitamines behouden. Terwijl de geëlektrificeerde, 100% elektrische (e-208, e-2008, e-PARTNER, e-EXPERT en e-BOXER) of plug-in hybride modellen van PEUGEOT (308 en 308 SW, 3008, 508 en 508 SW) rijplezier combineren met het naleven van de CO2-emissienormen.