SKIP TO CONTENT

PEUGEOT e-RIFTER EN e-TRAVELLER VOORTAAN LEVERBARE VERSIES

PEUGEOT versnelt de elektrificatie van zijn modellenaanbod. Vanaf januari 2022 zijn de RIFTER en de TRAVELLER/EXPERT Combi alleen nog leverbaar met volledig elektrische aandrijving. Daarmee profiteren zowel gezinnen als ondernemers van de voordelen van de elektrische aandrijftechnologie van PEUGEOT. De hoge mate van comfort die de modellen al boden, wordt namelijk gecombineerd met reizen zonder emissie, vibraties, geuren of moeten schakelen.

“PEUGEOT loopt voorop op gebied van elektrisch rijden: 75% van onze personenauto’s en 100% van onze bedrijfsauto’s zijn al leverbaar met geëlektrificeerde aandrijving. In 2021 was een op de zes verkochte PEUGEOTS in Europa geëlektrificeerd. Vanaf november was dat zelfs een op de vijf verkochte exemplaren. Dit laat zien dat we bij PEUGEOT het juiste aanbod hebben voor onze klanten en dat de vraag naar geëlektrificeerde modellen consistent snel blijft groeien”, zegt Linda Jackson, CEO van PEUGEOT.

Drie modellen, volop keuze

De PEUGEOT e-RIFTER biedt plaats aan vijf tot zeven inzittenden en is voorzien van een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh lithium-ion-batterij. De actieradius bedraagt 280 km volgens de WLTP-cyclus.
 
De PEUGEOT e-TRAVELLER is leverbaar in twee lengtes en met naar keuze een batterij van 50 of 75 kWh. Samen met de 100 kW (136 pk) sterke elektromotor zorgt die ervoor dat tot negen personen comfortabel vervoerd kunnen worden met een actieradius van tot 330 km volgens de WLTP-cyclus (voor de 75 kWh-batterij).

Nog meer elektrificatie – inclusief waterstof

De PEUGEOT e-EXPERT Combi is leverbaar in drie lengtes en combineert dezelfde interieurruimte met een minder rijke uitrusting, zodat elektrisch rijden nog toegankelijker wordt. Het model is ook zeer geschikt voor shuttlediensten of juist het afleggen van lange afstanden. De 50 kWh-batterij is in slechts 30 minuten weer voor 80% opgeladen bij een openbaar snellaadstation.
 
 

Andere volledig elektrische PEUGEOT-modellen zijn de populaire e-208 en e-2008. PEUGEOT biedt ook elektrificatie in de vorm van plug-in hybridetechnologie, bijvoorbeeld voor de 3008, of de 508 Berline en SW.

De recent geïntroduceerde nieuwe 308 is de eerste PEUGEOT met het volledige aanbod aan geëlektrificeerde aandrijvingen. Zowel voor de 308 Berline als SW zijn direct vanaf introductie plug-in hybrideversies leverbaar en al in 2023 volgt een volledig elektrisch aangedreven variant.
 

PEUGEOT werkt bovendien ook aan andere vormen van elektrificatie. Zo rolde in december 2021 de eerste e-EXPERT Hydrogen van de productielijn. Deze bedrijfsauto is voorzien van plug-in-brandstofceltechnologie. Deze versie van de e-EXPERT, die is bekroond met de titel ‘International Van of the Year 2021’, is voorzien van een brandstofcelsysteem met vier waterstoftanks en een lithium-ion-batterij die ook met een stekker opgeladen kan worden. Brandstofcel-waterstoftechnologie maakt het mogelijk om het elektrisch aangedreven model in drie minuten vol te tanken bij een waterstoftankstation. De actieradius van de e-EXPERT Hydrogen bedraagt 400 kilometer (onder voorbehoud van WLTP-goedkeuring).