SKIP TO CONTENT

PEUGEOT INCEPTION Concept

2025-2030: OP WEG NAAR EEN COMPLEET NIEUWE AUTOMOTIVE VISIE

ALLURE
De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT belichaamt de visie van het merk op toekomstige elektrische voertuigen. Het studiemodel is het eerste PEUGEOT Design Manifesto onder leiding van Matthias Hossann en belichaamt de grote verandering van het merk. Kenmerken zijn een aantrekkelijke designtaal, een revolutionair interieurontwerp en veelbelovende rijsensaties.


EMOTION

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT drukt deze optimistische visie met overtuiging uit, klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan. De nieuwe generatie i-Cockpit® en het unieke Hypersquare-besturingssysteem zorgen voor een volgende stap op het gebied van rijplezier dankzij een nieuwe, intuïtieve en meer betrokken rijbeleving. Ook het innovatieve Skyspace panoramische glasconcept zorgt voor nieuwe emoties en sensaties. Het passagierscompartiment heeft een nieuwe lay-out en de spraakmakende vormgeving wordt verrijkt met luxe materialen. Zwart wordt zoveel mogelijk gemeden. PEUGEOT herdefinieert het idee van duurzaamheid door middel van nieuwe technieken.


EXCELLENCE

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT staat op een unieke architectuur, afgeleid van de nieuwe generatie van schaalbare ‘BEV-by-design’-platforms.

Het studiemodel inspireert vanaf 2025 de toekomstige producten van het merk, tot aan de meest compacte modellen in de line-up.


Linda Jackson, CEO van het merk PEUGEOT
, zegt: “PEUGEOT zet zich in voor de elektrificatie van zijn gamma. Vanaf 2024 is 100% van de voertuigen in het gamma geëlektrificeerd en in de komende twee jaar lanceren we vijf nieuwe, volledig elektrische modellen. Onze ambitie is simpel: van PEUGEOT tegen 2030 het leidende elektrische merk maken in Europa. Deze objectieve en ambitieuze visie maakt de weg vrij voor een radicale transformatie van het merk. De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT vormt de belichaming van onze visie en markeert het begin van een nieuw tijdperk. De wereld is met Allure een betere plek, vinden we bij PEUGEOT.”
 

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT

Het merk maakt de weg vrij voor een nieuwe visie op de auto

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT presenteert de optimistische visie van het merk op de toekomst. Het belichaamt de waarden Allure, Emotion en Excellence van een merk dat zichzelf transformeert en een nieuw tijdperk ingaat. Het studiemodel vormt vanaf 2025 een inspiratie voor toekomstige producten, zelfs de meest compacte modellen.

De naam PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (of ‘Inceptio’ in het Latijn) betekent ‘het begin’. Geen enkele andere benaming kan de ambitie van dit PEUGEOT-studiemodel beter samenvatten. De auto biedt met zijn visionaire design originele technologische perspectieven en neemt de inzittenden mee in een exclusieve auto-ervaring.
 

  • De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT stuwt de gebruiker naar een nieuwe dimensie – tussen droom en werkelijkheid – en belooft intense emoties zodra je hem nadert, aanraakt of binnengaat. De ambitie is om de meeste innovaties vanaf 2025 in productie te nemen.

EXCELLENCE

Nieuwe STLA ‘BEV-by-design’ platforms, de basis voor een revolutie

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is ontworpen op een van de vier toekomstige ‘BEV-by-design’-platforms van de Stellantis Group. De komst van deze nieuwe reeks platforms vanaf 2023 brengt een revolutie teweeg in de PEUGEOTs van morgen. De platforms zijn speciaal gemaakt voor elektrificatie en bieden grote verschillen op het gebied van voertuigarchitectuur. De ontwerpers hebben deze gebruikt om het passagierscompartiment van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT volledig opnieuw vorm te geven. De platforms bieden een nieuwe rijhouding en een nieuwe ervaring voor passagiers.

Een katachtige look voor een nieuwe designtaal

Op het eerste gezicht is een PEUGEOT te herkennen aan zijn katachtige houding. De genen van het merk zijn aanwezig, maar de parameters zijn opnieuw geïnterpreteerd voor het nieuwe tijdperk dat nu begint. De nieuwe designtaal wordt vanaf 2025 geïntroduceerd op de volgende PEUGEOT-modellen. Hij is eenvoudiger en verfijnder en heeft een hoogwaardige afwerking en bijzondere texturen. Kenmerkend zijn atletische vormen, horizontale vleugelschouders en meer geometrische, scherpere en sensuele lijnen.
 

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT biedt een mooi contrast tussen een dynamisch profiel – voor een katachtige houding – en een passagiersruimte die is ontworpen als een glazen capsule die de inzittenden als een cocon beschermd. De magie van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT schuilt in een perfect naadloze overgang tussen exterieur en interieur, met name dankzij de exclusieve beglazing. Van opzij bezien heeft het design nog steeds de PEUGEOT-kenmerken van een gestroomlijnde, elegante sedan.

EMOTION

Nieuwe sensaties met de Hypersquare, de revolutie in de i-Cockpit®

Er rijden wereldwijd al meer dan 9 miljoen PEUGEOT-modellen rond met i-Cockpit®. Deze nieuwe cockpitarchitectuur werd tien jaar geleden onthuld door de eerste generatie PEUGEOT 208. Vandaag vindt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT het opnieuw uit door gebruik te maken van nieuwe technologieën. De ontwerpers hebben gekozen voor een volledig nieuwe architectuur, waarbij het stuurwiel en de klassieke schakelaars zijn verwijderd. Het Hypersquare-besturingssysteem is geïnspireerd door videogames en tilt het door PEUGEOT uitgevonden i-Cockpit®-concept naar een volgend niveau.
EMOTION

Nieuwe rijervaring, verhoogde sensaties en meer comfort

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT biedt een nieuwe visie op het interieur van een grand tourer en creëert nieuwe, meer verlengde zitposities, in overeenstemming met de nieuwe ‘BEV-by-design’-architectuur voor elektrische voertuigen. De hoge gordellijn fungeert als een rustgevende veiligheidsbeugel. De eerste zitrij biedt een uitzonderlijk zicht op de weg voor de auto.


De tweede zitrij heeft een beter zicht op de buitenwereld dankzij de royale glasoppervlakken en de nieuwe stoelproporties. Bijzonder zijn de glazen fronten aan de achterkant van de voorstoelen. Alle materialen in het interieur zijn behandeld voor het creëren van wisselende reflecties. Dit betekent dat de kleur van het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT verandert afhankelijk van de omgeving waarin wordt gereden en varieert afhankelijk van het licht. Aan boord zorgt PEUGEOT hiermee voor meer ruimtebeleving, comfort en emotie.

EXCELLENCE in materialen met hernieuwde duurzaamheid

PEUGEOT omvormen tot een elektrisch merk houdt meer in dan alleen batterijen en elektromotoren in de auto's plaatsen. Het interieur is minstens zo belangrijk. Het interieurconcept van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is tot stand gekomen door diepgaand onderzoek, om de ervaring aan boord te transformeren. Het gebruik van zwart is volledig gemeden om zo nieuwe sferen te creëren aan de hand van het licht, gefilterd door het multi-chroom glas en de materialen met relatief neutrale metaaltinten. Een combinatie die de sfeer van het passagierscompartiment kan veranderen door simpelweg te spelen met reflecties. Het studiemodel is een showcase van nieuwe technieken die PEUGEOT uitrolt om de ecologische voetafdruk in Europa tegen 2030 met meer dan 50% te verminderen. Tegen 2038 is PEUGEOT zelfs volledig ‘Carbon Net Zero’.
 
Lees meer

GEVORMD TEXTIEL
Het herzien van de voertuigarchitectuur is niet genoeg. De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT brengt deze gedachte een stap verder door nieuwe oplossingen te creëren om de circulaire economie te maximaliseren. Zo is gevormd textiel ontstaan. Restjes stof van 100% polyester uit de prototyping-ateliers van het ontwerpcentrum of van leveranciers worden hergebruikt en thermisch gecomprimeerd onder vacuüm, en met een binding geïnjecteerd in de vorm van een grondstofhars. Deze technologie produceert een extreem hard en duurzaam materiaal, dat kan worden verwerkt tot een dragend deel of sierdeel. Het kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan constructies, zoals deuropeningen en hoeft niet te worden aangekleed met extra onderdelen: de taak van het ontwerp is om deze voorheen onzichtbare onderdelen zichtbaar te maken.


RUW GEGALVANISEERD STAAL

Uitgaande van het principe dat een auto – zelfs als hij elektrisch is – altijd uit minimaal 50% staal zal bestaan, is het idee om dit materiaal in zijn ruwe vorm aan boord te onthullen om zo het aantal onderdelen in het passagierscompartiment te beperken. De uitwerking van de stoelconstructies van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT of de console zijn slechts voorbeelden van mogelijke toepassingen. Het staal wordt behandeld met een galvanisatieproces (bad met zink, inclusief anti-corrosiebehandeling), wat zorgt voor een rauwe esthetische reflectie. Deze oplossing sluit volledig aan bij het concept, dat de specifieke reflecties van elk van de gebruikte materialen in het interieur benadrukt. Het tentoonstellen van grondstoffen zit in het DNA, net als tien jaar geleden met het koper dat op de Onyx-conceptauto werd gebruikt.


FLUWEEL ONTMOET 3D-PRINTING

De stoelen en de vloer zijn bekleed met een speciaal type fluweel, gemaakt van 100% gerecycled polyester. De stof bevat een zeer metaalachtige glans om te spelen met het licht dat wordt verspreid door de glazen capsule. Als aanvulling op de nieuwe uitzichten die worden geboden door de positie van de stoelen en het vrije zicht op de weg, wordt dit fluweel doorgetrokken op de vloer. Het wordt vervolgens bedrukt met 3D-patronen om als vloermat te fungeren. De continuïteit tussen de stoelen en de vloer kan worden bereikt met een enkel materiaal. Het 3D-printen op dit flexibele textiel is revolutionair en 100% recyclebaar, gemaakt in samenwerking met STRATASYS.


AIR QUILTING® MATRAS

De Comfort Fit van de stoelen wordt onderstreept door de aanwezigheid van echte verstelbare matrasdelen bij de schouders. Deze eenvoudig te recyclen bekleding is afgeleid van opblaasbare modules die zijn teruggevonden in klassieke stoelen. Deze meestal onzichtbare zak is behandeld met een metallic effect om te integreren met de stoelen. Het is zichtbaar bij de schoudersteun en maakt het mogelijk om de Comfort Fit naar behoefte te vertienvoudigen, afhankelijk van de rijstijl. Door zichtbaar te maken wat voorheen verborgen was, is meer eenvoud mogelijk, maar het zorgt ook voor minder onderdelen en meer comfort.