SKIP TO CONTENT

PEUGEOT INCEPTION Concept geeft visie op de toekomst

ONTHULLING BIJZONDER STUDIEMODEL NABIJ

2023 staat bij PEUGEOT volop in het teken van elektrische mobiliteit. Als aftrap van het jaar presenteert het merk op donderdag 5 januari 2023 het veelbelovende studiemodel PEUGEOT INCEPTION Concept. Het studiemodel beleeft zijn wereldpremière op de Consumer Electronics Show, de beroemde CES in Las Vegas. De CES is 's werelds grootste vakbeurs gewijd aan nieuwe technologieën en innovaties.


De PEUGEOT INCEPTION Concept werd aangekondigd tijdens de autosalon van Parijs in oktober 2022. De auto laat zien wat PEUGEOT voor ogen heeft met de volgende generatie elektrische ‘BEV-by-design’ platforms waarbij de gehele auto-ervaring opnieuw wordt uitgevonden. PEUGEOT hertekent het interieur grondig, introduceert een nieuw bedieningsconcept - afgestemd op de volgende generatie PEUGEOT i-Cockpit - en creëert nieuwe digitale en fysieke ervaringen.
 

Nieuwe designtaal

Het studiemodel tilt ook de designtaal van het merk naar een nog hoger niveau en versterkt tegelijkertijd de meest herkenbare eigenschappen: een krachtige, katachtige houding en drieklauwige lichtsignaturen. De PEUGEOT INCEPTION Concept is bovenal een optimistische visie op de autotoekomst en belichaamt de kernwaarden van het merk – Excellence, Allure en Emotion – en alles wat een PEUGEOT tot een PEUGEOT maakt. 

Het studiemodel markeert het begin van een nieuw tijdperk voor het merk, geeft een voorproefje van de volgende generatie modellen van het merk, alsook van functies en technologie die PEUGEOT-klanten in hun auto’s in de nabije toekomst kunnen verwachten.
 

Op naar 2030!

PEUGEOT introduceert de komende twee jaar niet minder dan vijf volledig elektrische modellen. Dit betekent dat PEUGEOT in 2025 al een 100% elektrisch aanbod zal hebben voor alle modellen. Tegelijkertijd bereidt het merk de lancering voor van PEUGEOTS volgende generatie e-Native-modellen, gebaseerd op nieuwe platforms die zijn ontworpen voor puur elektrische voertuigen. De PEUGEOT INCEPTION Concept opent het nieuwe 100% elektrische tijdperk voor het merk PEUGEOT met een belofte: al in 2030 zal 100% van de in Europa verkochte PEUGEOT-modellen 100% elektrisch zijn.
 

PEUGEOT Brand Forward

De onthulling van de PEUGEOT INCEPTION Concept op donderdag 5 januari 2023 vindt plaats op CES vanaf 23:00 uur Nederlandse tijd. Daarna volgt een digitale presentatie en een discussie over de toekomst van het merk tijdens het ‘PEUGEOT Brand Forward’-evenement, om 9.00 uur op vrijdag 6 januari. Hierna vinden internationale rondetafelgesprekken plaats met Linda Jackson, CEO van PEUGEOT, Matthias Hossann (PEUGEOT Design Director), Jérôme Micheron (PEUGEOT Product Director) en Phil York (PEUGEOT Marketing and Communication Director).

Tot ziens op CES in Las Vegas begin januari 2023.