SKIP TO CONTENT

Ontdek MICHELIN CrossClimate 2

Nieuwe generatie all season banden

Michelin investeert en innoveert voortdurend om aan de veranderende behoeften van zijn klanten tegemoet te komen. Met de introductie van de MICHELIN CrossClimate 2 brengt Michelin dit jaar een nieuwe generatie all season banden op de markt die nog beter presteren. Deze band spreekt automobilisten aan die hun voertuig ongeacht het weer, willen gebruiken en stelt hen gerust. Hij is veiliger, gaat langer mee en is zuiniger.

UITBLINKER

De MICHELIN CrossClimate 2 blinkt uit in de volgende punten:
 
  • Uitstekende levensduur, dankzij de gebruikte compounds en de MICHELIN Evertread Technologie die de rolweerstand verlagen en de levensduur verlengen;
  • Blijvende prestaties van de eerste tot en met de laatste kilometer, dus helemaal tot aan het bereiken van de minimale wettelijke profieldiepte;
  • Banden hoeven minder vaak te worden gewisseld; enkel nog aan het einde van hun levensduur;
  • Minder te vervangen banden betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn en minder afval wordt geproduceerd;
  • Brandstofbesparing door de lage rolweerstand. De rolweerstand is vergelijkbaar met die van de standaard binnen de zomerbanden.

MICHELIN CROSSCLIMATE 2 PROFITEERT VAN

1.    MICHELIN EverWinterGrip technologieën; ontwikkeld om de prestaties tijdens de winter te optimaliseren.
  • Superieure grip als de band is versleten voor extra veiligheid op besneeuwde wegen. Dit is te danken aan groeven die worden vernieuwd bij het slijten van de banden.
  • Getrapte lamellen vangen de sneeuw op in de tussenruimten zodat de band meer tractie heeft.
  • Een groter percentage silica en carbonzwart zorgt ervoor dat de compound verschillende weersomstandigheden aan kan (droog, regen, sneeuw, enz.).
 

2.    MICHELIN EverGrip technologieën; garanderen goede prestaties bij nat weer totdat de slijtage indicator is bereikt. De steeds breder wordende V-vormige groeven voeren het water efficiënt af van het midden naar de randen van het loopvlak. De afgeschuinde hoeken van de profielblokken verbeteren het contactvlak van de band voor efficiënter remgedrag op droge wegen.

3.    MICHELIN EverTread technologieën; dragen bij aan de levensduur van de MICHELIN CrossClimate doordat ze het contactvlak optimaliseren om tot een effectievere verdeling te komen van de krachten die de band ondergaat bij het optrekken, het remmen en het nemen van bochten.