SKIP TO CONTENT

2023 HET ELEKTRISCHE JAAR VAN PEUGEOT

PEUGEOT BESCHIKT IN 2023 OVER BREEDSTE AANBOD ELEKTRISCHE VOERTUIGEN IN EUROPA

In 2023 zal PEUGEOT de elektrificatie van het PEUGEOT-gamma nog verder verbreden. Zo zullen in de eerste helft van het nieuwe jaar alle PEUGEOT-modellen beschikbaar zijn met één of meerdere elektrische aandrijflijnen. Daarmee beschikt PEUGEOT over het breedste ‘e-aanbod’ van Europa, met veel nieuwe modellen en technologieën. Van elektrische fietsen tot en met bestelauto’s en van e-scooters tot en met personenauto's; PEUGEOT zal aan alle behoeften op het gebied van elektrische mobiliteit voldoen en zet hiermee een nieuwe stap op weg naar het doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn en enkel nog 100% elektrische modellen aan te bieden in Europa.
 
Het technologische aanbod zal onder meer worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in hybrides met twee- en vierwielaandrijving.
 

Nieuwe hybride-technologie voor de PEUGEOT 3008 en 5008

2023 wordt echt een ‘elektrisch jaar’ voor PEUGEOT, waarbij het merk met de leeuw nieuwe modellen en technologieën aan zijn gamma toevoegt. PEUGEOT zal het eerste Stellantis-merk zijn dat de nieuwe generatie hybride-aandrijflijnen van de groep lanceert, waarmee het Franse merk nogmaals benadrukt dat het geëlektrificeerde mobiliteit toegankelijk wil maken voor zoveel mogelijk consumenten. Deze nieuwe generatie hybride-technologie, die eerst op de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 wordt aangeboden en daarna ook de weg zal vinden naar andere modellen, combineert efficiëntie en gebruiksgemak.
 
De nieuwe hybridemotor bestaat uit een nieuwe generatie PureTech-benzinemotor met 136 pk en is gekoppeld aan een nieuwe geëlektrificeerde versnellingsbak voorzien van dubbele koppeling.

Dankzij een 48V-accu, die tijdens het rijden wordt opgeladen, biedt deze nieuwe aandrijflijn extra koppel bij lage toerentallen en een verbruikreductie tot 15%. Bovendien is het mogelijk tot 1 kilometer emissievrij te rijden, ideaal voor bijvoorbeeld korte ritten in de bebouwde kom.

Uitbreiding van het 100% elektrische gamma: lancering van de E-308 en E-308 SW

Ook nieuw voor 2023 is de introductie van de nieuwe PEUGEOT E-308 en PEUGEOT E-308 SW. De komst van deze beide modellen zorgt ervoor dat PEUGEOT kan voldoen aan alle behoeften van klanten uit het C-segment die de overstap willen maken naar emissievrije mobiliteit. Saillant detail: met de komst van de nieuwe E-308 SW zal PEUGEOT een van de eerste Europese fabrikanten zijn die een 100% elektrische stationwagen aanbiedt.
 

Dynamiek en rijplezier stonden centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwe modellen, waarbij een nieuwe, krachtige elektrische motor van 115 kW (156 pk) voor de aandrijving zorgt. Daarnaast zetten de nieuwe E-308 en E-308 SW een nieuwe maatstaf op het gebied van elektrische efficiëntie in het C-segment – met slechts 12,7 kWh/100 km (nuttige energie/WLTP-bereik). De actieradius bedraagt 400 kilometer volgens de WLTP-meetcyclus. PEUGEOT heeft deze prestaties mogelijk gemaakt dankzij verbeteringen aan de motor en de batterij, alsook op het gebied van aerodynamica, gewichtsoptimalisatie met het nieuwe EMP2-platform en door de reductie van interne wrijving.
 

Naast de twee genoemde 308-modellen, is er ook nieuws aan het front van de 408. In navolging van de plug-in hybride-versies van deze dynamische en innovatieve fastback, zal PEUGEOT volgend jaar de nieuwe E-408 introduceren. 

Hiermee is het 100% elektrisch aangedreven modelgamma dat aan alle behoeften voor een overstap naar elektrisch rijden voldoet; van de PEUGEOT E-208 tot en met de PEUGEOT e-TRAVELLER combispace en e-2008, en van de E-308 en E-308 SW tot en met de e-RIFTER.

Een andere PEUGEOT E-208: meer prestaties en meer efficiëntie

Ook de E-208 zal in de loop van 2023 enkele belangrijke vernieuwingen ondergaan. Zo zal het model beschikbaar zijn met de nieuwe motor die debuteert in de E-308. Het maximumvermogen van deze verbeterde E-208 zal hierdoor met 15% toenemen; van 100 kW/136 pk tot 115 kW/156 pk.
 

Ook het rendement van de aandrijflijn werd geoptimaliseerd, zodat het beperkt blijft tot slechts 12 kWh/100 km, waardoor de E-208 een 10,5% grotere actieradius krijgt. Met andere woorden, de vernieuwde E-208 komt 38 kilometer verder dan voorheen. Hiermee is de totale actieradius toegenomen tot 400 kilometer volgens de WLTP gecombineerde cyclus (onder goedkeuring).
 

Met een krachtig koppel van 260 Nm is de E-208 stil en trillingsvrij. Dit versterkt nog eens de dynamische kwaliteiten die tot het succes van deze compacte, elektrische PEUGEUT hebben geleid. Tel hier de prettig omgang in dagelijks gebruik bij op – mede dankzij de mogelijkheid tot 100 kW snelladen, waarbij de batterij in minder dan 25 minuten van 20% naar 80% wordt opgeladen.


En het mag duidelijk zijn dat PEUGEOT veel vertrouwen heeft in het versterken van de marktpositie van de E-208, die sinds begin 2022 de bestverkopende elektrische auto uit het B-segment in Europa is. De PEUGEOT E-208 is sinds zijn lancering in 2019 al bijna 110.000 keer over de toonbanken gegaan.

De plug-in hybride in het hart van het elektrische gamma van PEUGEOT

Om een elektrische mobiliteitsoplossing aan te bieden die aan alle gebruiksbehoeften voldoet, heeft PEUGEOT een bijzonder uitgebreid plug-in hybride gamma ontwikkeld. Of het nu om de sedanmodellen, SW-stationwagens of SUV's gaat, al deze modellen combineren de allure, emotie en kwaliteit die PEUGEOT succesvol hebben gemaakt met een opmerkelijke efficiëntie.
 

De plug-in hybrides PEUGEOT 308 en 308 SW zijn verkrijgbaar in twee vermogensniveaus (180 of 225 pk) en bieden een actieradius tot 60 kilometer in 100% elektrische modus. Deze motoren zullen ook beschikbaar zijn in de gloednieuwe PEUGEOT 408 – die zijn wereldpremière zal beleven op de autotentoonstelling van Parijs van 17 tot en met 23 oktober 2022.
 

De PEUGEOT 3008 biedt oplaadbare hybridemotoren van 225 pk of 300 pk in combinatie met vierwielaandrijving, waarmee hij tot 59 kilometer kan afleggen zonder gebruik te maken van de verbrandingsmotor. De PEUGEOT 508 tenslotte is verkrijgbaar als hatchback en SW, met een plug-in hybridemotor van 225 pk of een sportieve aandrijflijn, goed voor een maximumvermogen van 360 pk, gekoppeld aan vierwielaandrijving in het geval van de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-versies. De plug-in hybridetechnologie van PEUGEOT wordt overigens ook op het circuit getest en wel door de PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar, die sinds juli 2022 deelneemt aan het World Endurance Championship (WEC).
 

Nieuwe PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen met brandstofcel: emissievrije mobiliteit voor professionals

En er is nog meer. Voor de professional en lokale overheden die op zoek zijn naar de meest innovatieve emissievrije mobiliteitsoplossingen biedt PEUGEOT de nieuwe e-EXPERT Hydrogen, uitgerust met brandstofceltechnologie. Het grote voordeel van de volledig elektrische PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen is de korte vultijd van de waterstoftank: slechts 3 minuten.

Met een bereik van 400 kilometer, een vermogen van 100 kW en een koppel van 260 Nm kan de PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen tot 1.000 kg lading vervoeren bij een laadvolume van 6,1 m3.

Tweewielers worden niet vergeten

Ook zijn tweewielers maakt PEUGEOT elektrisch, waarmee het aanbod van elektrische mobiliteitsoplossingen nog verder wordt uitgebreid. Het merk introduceert op de autotentoonstelling van Parijs een nieuwe 100% elektrische scooter, de PEUGEOT e-Streetzone. De elektrische scooter kan tot 112 kilometer elektrisch rijden in de versie met 2 accu's en in de ECO-modus.
Dankzij zijn sterke chassis en adequate rijgedrag is de PEUGEOT Motocycles e-Streetzone de ideale aangedreven tweewieler voor dagelijks woon-werkverkeer in stadscentra. De nieuwe e-Streetzone beschikt onder meer over een modern en ergonomisch LCD-scherm en een handige ruimte voor het opbergen van een helm (versie met 1 accu).

PEUGEOT Cycles een compleet gamma

Tot slot biedt PEUGEOT Cycles een compleet gamma van zes elektrische fietsen die geschikt zijn voor alle doeleinden; van dagelijks stadsverkeer tot en met terreinrijden.
 

e-Solutions, een reeks diensten maakt het dagelijks leven van klanten gemakkelijker

Tot slot zal PEUGEOT in het nieuwe jaar het leven van ‘e-klanten’ gemakkelijker maken met een reeks slimme diensten:

  • Met de MyPeugeot smartphone-applicatie kunnen klanten communiceren met hun voertuig en op afstand het opladen van de batterij plannen en het interieur alvast voorverwarmen of koelen voor een aangenaam klimaat aan boord bij vertrek.
  • Met de smartphone-applicatie Free2Move eSolutions kunnen gebruikers hun reis  nauwkeurig plannen. Dit doordat de applicatie anticipeert op het moment van opladen en daarbij zo veel rekening houdt met laadstations langs de gekozen rijroute. De applicatie biedt hierbij toegang tot een netwerk van meer dan 260.000 oplaadpunten in Europa.