SKIP TO CONTENT
EFFICIENCE

EFFICIËNTE VERSNELLINGSBAKKEN EN MOTOREN

Voor  PEUGEOT is inzet voor het milieu van absolute essentie, zolang het rijplezier behouden blijft. Daarom hebben de ingenieurs en designers van PEUGEOT een reeks efficiënte oplossingen bedacht en ontworpen.

PURETECH-MOTOREN

De PEUGEOT PureTech-familie van driecilinderbenzinemotoren bestaat uit een combinatie van efficiëntie en geavanceerde technologie. In 2015, 2016 en 2017 verkozen tot motor van het jaar in zijn categorie, is het volledige PEUGEOT-gamma van de 108 tot de 5008 met deze familie uitgerust.

BLUEHDi DIESELMOTOREN

Als maker van het meest efficiënte systeem op de markt wat betreft het verminderen van vervuilende emissies, bevestigt PEUGEOT zijn leiderschap op het gebied van milieu-efficiëntie. BlueHDi is de naam van de PEUGEOT Euro 6-dieselmotoren die hoge prestaties en lage emissies combineren.

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT6

De EAT6Efficiënte Automatische Transmissie 6 -transmissie is een automatische zesversnellingsbak die het brandstofverbruik en de rijervaring optimaliseert. Het is ontworpen om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en tegelijkertijd een hoog gebruikerscomfort te bieden.

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT8

Deze automatische transmissie van PEUGEOT verlaagt het brandstofverbruik tot 7% dankzij een verbeterde efficiëntie door middel van het verlengen van de Stop & Start-functie tot 20 km/u en het schakelen naar 8 versnellingen. Er wordt tevens op gewicht en compactheid bespaard.

STOP & START

Met de Stop & StartMotor stop en herstart systeem -functie, beschikbaar op benzine- en dieselmotoren, combineert u milieuprestaties met rijplezier!

 

De Stop & Start-functie is geschikt voor het rijden in de stad en schakelt de motor automatisch uit wanneer de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor een rood licht of een stopbord. Wanneer de bestuurder de rit wil voortzetten, verloopt de herstart onmiddellijk en soepel.

 

Deze technologie heeft vele voordelen: een betere beheersing van het brandstofverbruik (-15% in druk stadsverkeer, vergeleken met een conventioneel voertuig), vermindering van de CO2-uitstoot (nulemissies tijdens motorstopfasen) en geluidloos bij stilstand.

 

Stop & Start kan worden gedeactiveerd om zich aan alle rijmodi aan te passen.

EMP2- en CMP-PLATFORMS

 

 

Er zijn twee platforms beschikbaar: het EMP2Efficiënt Modulair Platform 2: het Stellantis PEUGEOT Citroën-platform van de laatste generatie. -platform en het multi-energie CMP/eCMP-platform vormen de kern van het ontwerp en de fabricage van de nieuwe, stedelijke, midden- en topklasse modellen van de Stellantis Group, die voornamelijk het volgende verzorgen:

 

- Een modulaire architectuur om te voldoen aan de specifieke vereisten van de belangrijkste wereldmarkten (4- en 5-deurs sedans, stationwagens, MPV's, hatchbacks, SUV's, cabrio's of coupés).

- Een verscheidenheid aan motoren en versnellingsbakken op één platform (4-cilinder, hybride, 4-wielaandrijving, etc.).

- Lichtere voertuigen en een lagere CO2-uitstoot, terwijl de flexibiliteit, veiligheid en het rijplezier worden verbeterd dankzij de innovatieve, lichtgewicht materialen zoals staal, composietmaterialen, aluminium voor aardingsverbindingen en geavanceerde processen (zoals hot stamping en laserlassen).

- Innovatieve technologische keuzes om besturing, wendbaarheid, interieurcomfort en veiligheid te optimaliseren (composietvloer, banden met ultra lage rolweerstand, enz.).

- Meer vrijheid in stijl (grote wielen, variabiliteit in wielbasis, lage motorkap en lage rijhoogte, enz.), ongeacht de carrosserievariant (SUV, sedan, enz.).

 

Het EMP2-platform, gelanceerd op de PEUGEOT 308 in 2013, maakt de productie van de nieuwe PEUGEOT 3008/3008 Plug-in Hybrid en 5008 SUV's, de 508/508 Plug-in Hybrid, de 508SW/508SW Plug-in Hybrid, de Rifter, de Traveller/e-Traveller en de Expert/e-Expert mogelijk. 

Het CMP/eCMP-platform is speciaal voor de fabricage van de 208/e-208 en de 2008/e-2008 compacte SUV. 

ELEKTRISCH

PEUGEOT is het enige merk ter wereld dat een wereldwijd duurzaam mobiliteitsaanbod op de markt brengt:

 

- De stadsauto PEUGEOT e-208 & de PEUGEOT e-2008 SUV

- De e-Expert bestelbus

- De e-Traveler MPV

- De elektrische PEUGEOT e-LUDIX scooter

Het gamma aan elektrisch ondersteunde fietsen voor alle toepassingen (stad, road of offroad), inclusief de modellen eC01, eLCO1, eT01, eM01, eM02 en eM03.

HYBRIDE

Als belangrijke speler in elke technologische revolutie pakt PEUGEOT de energietransitie op een serene manier aan met de overtuiging dat technologie nog steeds en altijd in dienst staat van rijplezier.

 

Plug-in hybride technologie combineert twee energiebronnen om zich te verplaatsen: het combineert een elektromotor met een oplaadbare tractiebatterij en een benzinemotor.

 

Je profiteert dan van het rijden in de 100% elektrische modus (tot 59 km WLTP-actieradius) voor korte ritten en van de verbrandingsmotor voor lange ritten.