Peugeot Foodtruck - concept car

Foodtruck Peugeot - concept car
Foodtruck Peugeot - concept car

De Foodtruck Peugeot is bedacht en ontwikkeld door het Peugeot Design Lab, de Global Brand Design-studio van het automerk, en wordt Le Bistrot du Lion genoemd.

Ontdek deFoodtruck

HISTORIE

Foodtruck Peugeot - historie Peugeot

De historie van Peugeot begint 200 jaar geleden in Frankrijk. Dit land staat zowel bekend om zijn gastronomische hoogstandjes als om zijn auto-industrie. En dat is geen toeval: in beide gevallen komt het aan op precisie, chemie en innovatie. Al in 1810 werd de graanmolen van de familie Peugeot omgebouwd tot een fabriek voor zaagbladen. Vervolgens groeide het merk snel: de eerste koffiemolen van Peugeot werd in 1840 verkocht en in 1874 werd de eerste Peugeot-pepermolen op de markt gebracht. Het mechanisme hiervan wordt levenslang gegarandeerd.

In 1882 werd het eerste vervoermiddel van Peugeot gelanceerd, de Grand-Bi-fiets. Kort daarna startte het merk met een ander visionair vervoermiddel: de eerste automobiel van Peugeot. Sindsdien hebben meer dan 65 miljoen motorvoertuigen van Peugeot overal ter wereld hun diensten bewezen. In 2015 is Peugeot het enige merk ter wereld dat zowel tafel- en keukengerei als voertuigen - auto's, fietsen en scooters - ontwikkelt en in een miljoenenoplage produceert.

Twee eeuwen van ingenieuze vindingen en gedurfde ontwerpen vormden de inspiratiebron voor een innovatief restaurant op wielen: de unieke visie van Peugeot op een rijdende bistro waar zinnenprikkelende gerechten worden geserveerd.

INDUSTRIËLE KNOW-HOW

Foodtruck Peugeot - veelzijdige industriële knowhow

Sinds de lancering van het merk heeft Peugeot duizenden huis-, tuin- en keukenartikelen en voertuigen ontwikkeld en geproduceerd. Ze vormen het bewijs van de veelzijdige industriële knowhow van het merk en het vermogen nieuwe vormen en functionaliteit te verenigen. De Foodtruck Peugeot is overduidelijk op deze tradities geënt: een automobiel die stilstaand in een unieke bistro kan worden omgebouwd. Het is ons doel om alle zintuigen - zicht, smaak, reuk, gehoor en tast - te prikkelen door middel van een unieke combinatie van moderne Motion & Emotion, zoals alleen Peugeot die kan bieden.

SUCCESVOL RECEPT

De Foodtruck Peugeot is compact en perfect geschikt voor de stad. De korte overbouw voor en achter staat borg voor een uitstekende wendbaarheid, terwijl de lange wielbasis voor veel laadruimte zorgt.

Eenmaal ter plaatse kan de Foodtruck Peugeot worden uitgeklapt waardoor het voertuig twee keer zo breed wordt. Er ontstaat zo een veelzijdige ruimte die gemakkelijk aangepast kan worden aan de omgeving of het evenement. Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en een ruimte voor de dj.

Om er zeker van te zijn dat de Foodtruck Peugeot volledig functioneel is en aan alle normen en regels voor voedselhygiëne voldoet, heeft het Peugeot Design Lab de Franse specialist van rijdende restaurants, Euromag, ingeschakeld. De professionele keukenapparatuur is multifunctioneel zodat elke chef-kok zijn inspiratie de vrije hand kan geven en al zijn talenten kan inzetten. Ook is de keuken geschikt voor elk type keuken, of het nu een gastronomisch diner, een fusion-gerecht of een moleculair recept betreft.