Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

De stadsauto’s van Peugeot

Wanneer kies ik voor een stadsauto?

Bent u op zoek naar een nieuwe auto, en woont u in de stad? Dan is een kleine stadsauto wellicht iets voor u. Of u nu dagelijks forenst, even wilt gaan shoppen of een afspraak met vrienden hebt, met een stadsauto wordt het rijden in de stad plezierig en gemakkelijker. Op deze pagina leest u meer over de eigenschappen van stadsauto’s en leert u de compacte modellen van Peugeot kennen.

De stadsauto’s van Peugeot

Drie modellen van Peugeot zijn bij uitstek stadsauto’s: de wendbare Peugeot 108, de comfortabele  nieuwe Peugeot e-208, onze volledig elektrische auto. Deze auto’s behoren tot de compacte klasse, maar bieden toch voldoende ruimte om bijvoorbeeld boodschappen te vervoeren. Ze zijn bij zeer geschikt voor het leven in de moderne stad. Hun persoonlijkheid en design maken ze tot echte Peugeot-auto’s. En ze zijn natuurlijk bijzonder zuinig. Onze zuinige stadsauto's hebben een zeer lage CO2-uitstoot en een kostprijs per km, waar de moderne stadsbewoner vrolijk van wordt.

Wat zijn de voordelen van stadsauto’s?

Een stadsauto is vaak relatief klein en wendbaar, zodat het simpel is om door smalle straatjes en druk verkeer te manoeuvreren. Ook zorgt een kleine draaicirkel ervoor dat u eenvoudig kunt parkeren. Doordat deze auto’s vrij klein zijn, wegen ze ook niet veel en hebben dus een laag verbruik. Maar zitten er ook nadelen verbonden aan stadsauto’s? Vaak zit er geen super krachtige motor in deze auto’s, maar aangezien de auto vooral voor kleine afstanden en op lage snelheid wordt gebruikt, is dat geen probleem.

Technologie voor in de stad

Al zijn ze klein in afmetingen, ze zijn groot in innovaties. Denk aan het parkeerhulpsysteem Park Assist dat in het drukke stadsverkeer het inparkeren extra gemakkelijk maakt. Maar ook bijvoorbeeld de achteruitrijcamera die in verschillende modellen en uitvoeringen van Peugeot zit inbegrepen. Mede dankzij deze innovaties bieden ze veel rijplezier.

Keuzevrijheid

Peugeot biedt u de keuze: de Peugeot 108 is leverbaar in een 3-deurs of 5-deursuitvoering en de 208 is leverbaar in een 5-deursuitvoering. Gaat u voor de nieuwe Peugeot 208, dan kunt u ook nog kiezen tussen een diesel of benzinemotor. Uiteraard is een volledig elektrische aandrijving ook een mogelijkheid met de nieuwe Peugeot e-208.

Nieuwe auto kopen?

Bent u geïnteresseerd geworden in het aanschaffen van een van onze modellen? Maak dan een afspraak voor een proefrit. U ervaart hoe de auto rijdt en u kunt uw Peugeot-dealer alle vragen stellen die u nog heeft. De dealer geeft u graag uitgebreide informatie.

 
Wilt u uw huidige auto inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto? Bereken direct de waarde van uw huidige auto met de Peugeot taxatietool. Ook als u uw auto niet wilt inruilen bij de dealer, maar wilt verkopen aan een particulier, is het handig om te weten wat de inruilwaarde is.