SKIP TO CONTENT

PEUGEOT 308 ONDERSCHEIDEN MET RED DOT AWARD 2022

De nieuwe Peugeot 308 heeft de prestigieuze Red Dot Award 2022 gewonnen: de hoogste onderscheiding op het gebied van productdesign. De 308, het eerste model waarop het nieuwe merkembleem van PEUGEOT prijkt, won de prijs in de categorie ‘Car and Motorcycle’. De vijftig leden van de internationale Red Dot Award-jury waren onder de indruk van de allure, de kenmerkende stijl, de kwaliteit van het design en de innovatieve i-Cockpit®. Ieder jaar reiken de designexperts een prijs uit in 51 productcategorieën. De Red Dot Award werd in 1955 opgericht in Duitsland en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend label voor het beste design. Red Dot wordt wereldwijd gezien als een teken van kwaliteit, slim design en uitstekende ergonomie. De Peugeot 308 is het zevende model van het Franse merk dat met de prestigieuze Red Dot Award wordt onderscheiden.

 

Linda Jackson, CEO van PEUGEOT: “We zijn trots dat we de felbegeerde Red Dot Design Award voor de nieuwe Peugeot 308 in ontvangst mogen nemen. Het nieuwe embleem symboliseert de zorg en passie die in de creatie van de auto zit. Het design wordt gekenmerkt door unieke allure, vakmanschap, technologische uitmuntendheid en precisie. Deze onderscheiding, de meest prestigieuze op gebied van design, laat zien dat we met het design van de 308 de juiste keuzes hebben gemaakt.”

 

Peugeot 308: een trendsetter

Het exterieurdesign van de nieuwe Peugeot 308 wist de jury te overtuigen. De architectuur van het model maakt een dynamisch silhouet en tegelijkertijd een ruim interieur mogelijk. Het is tevens het eerste model dat het nieuwe merkembleem van PEUGEOT draagt. Het is opgenomen in de grafisch vormgegeven grille en biedt op stijlvolle wijze plaats aan de radar en sensoren. De scherpe, verticale lichtsignatuur aan de voorzijde wordt aangevuld door Matrix LED-koplampen (voor de GT en GT Pack), die zorgt voor meer efficiëntie en veiligheid. Aan de achterzijden tonen de LED-lichtunits met de leeuwenklauwen het merk-DNA.
 
In het interieur is de PEUGEOT i-Cockpit® 3D (digitaal instrumentencluster boven het compacte stuurwiel) voorzien van instelbare i-Toggles onder de nieuwe, intuïtieve touchscreen die zich laat bedienen als een smartphone. De stoelen zijn AGR-gecertificeerd vanwege hun ergonomie en vele instellingsmogelijkheden. In het interieur maken verschillende details veel indruk, zoals de LED-sfeerverlichting (in acht kiesbare kleuren) en portierpanelen in Alcantara® of echt aluminium (afhankelijk van het uitrustingsniveau).

Power of Choice

De Peugeot 308 maakt de Power of Choice van het merk waar dankzij de keuze uit verschillende aandrijfvarianten. Behalve benzine- en dieselmotoren is er ook keuze uit twee plug-in hybridevarianten, terwijl in een later stadium een volledig elektrische variant aan het aanbod wordt toegevoegd.
 

Red Dot Design Awards
De Peugeot 308 is het zevende model van het merk dat wordt onderscheiden met een Red Dot Design Award. Eerder waren dat de Peugeot 208 en 2008 SUV in 2020, de 3008 SUV in 2017, de Traveller in 2016, de eerste generatie 308 SW in 2014 en de RCZ in 2010.


Bovendien is de Red Dot Design Award alweer de elfde internationale onderscheiding die de nieuwe Peugeot 308 sinds de introductie eind 2021 in de wacht heeft gesleept.
 

De Red Dot Award werd in 1955 opgericht en is de meest internationaal erkende onderscheiding voor kwalitatief en succesvol design. De Red Dot Design Awards worden ieder jaar uitgereikt voor drie disciplines: Product Design, Brand & Communication Design en Concept Design. De jury bestaat uit vijftig internationale experts uit verschillende vakgebieden, van ontwerpers tot architecten en docenten. Meer informatie over de organisatie achter de Red Dot Awards is te vinden op: https://www.red-dot.org/.