Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

Peugeot Connect Box: extra veiligheid

Peugeot Connect SOS en Peugeot Connect Assistance

Peugeot Connect Box

Direct in contact met alarmcentrale of pechhulpverlening

Peugeot Connect Box bestaat uit twee onderdelen; Peugeot Connect SOS en Peugeot Connect Assistance. Deze twee onderdelen worden op deze pagina uitgebreid beschreven.

Peugeot Connect SOS de knop die levens redt

Peugeot Connect SOS

Dankzij het noodoproepsysteem Peugeot Connect SOS worden in een noodsituatie de juiste hulpdiensten zo snel mogelijk ingeschakeld. Deze technologie, die Peugeot in 2003 als een van de eerste merken lanceerde, heeft al meer dan 8.000 keer haar waarde bewezen.

Peugeot Connect SOS is een noodoproepservice, met gps, die overal in Europa 24/7 beschikbaar is. Dankzij deze service zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse, of u nu slachtoffer of getuige van een ongeval bent. 

In het geval dat u zelf in een noodsituatie terechtkomt, verstuurt uw auto automatisch een noodoproep zodra de airbags of de pyrotechnische gordelspanners in werking treden. Het systeem geeft uw locatie door aan de alarmcentrale en roept de hulp in van de benodigde hulpdiensten. Een medewerker neemt onmiddellijk contact met u op via het handsfree systeem van de auto.

Bent u getuige van een noodsituatie of bevindt u zich in een noodsituatie, dan komt u door de SOS-toets  op het dashboard in te drukken direct in contact met de alarmcentrale van Peugeot Connect SOS. 

Bij een ongeval telt elke seconde. Daarom is voor  u een snelle reactie van levensbelang. Doordat de medewerkers van de alarmcentrale van Peugeot Connect SOS razendsnel reageren en speciaal zijn opgeleid, kunnen de hulpdiensten eerder ter plaatse zijn om de gevolgen van de verwondingen en zo het aantal verkeersslachtoffers te beperken.

Peugeot Connect Assistance

Direct in contact met pechhulpverlening

Met Peugeot Connect Assistance hoeft u bij pech nooit meer op zoek naar het juiste telefoonnummer. Door de toets met de leeuw in te drukken wordt u  in verbinding gesteld met Peugeot Assistance.  U bespaart tijd en wordt dus sneller geholpen. Connect Assistance staat altijd aan, zodat u met  een simpele druk op de knop met ons in contact  komt wanneer het nodig is.

Naast het feit dat de pechhulpverlener eerder bij  u kan zijn, kan uw auto dankzij Peugeot Connect Assistance technische informatie doorgeven aan  uw dealer. Informatie die uw dealer pas zou krijgen  bij een bezoek van uw auto aan de werkplaats.  De dealer kan zo anticiperen op de werkzaamheden en ze daardoor efficiënter en sneller uitvoeren.

Peugeot Telemaintenance

Peugeot Telemaintenance helpt u bij het opvolgen van de meldingen in uw dashboard. De meldingen worden namelijk doorgestuurd naar onze klantencentrale. Hierdoor kunnen wij direct contact met u opnemen om u te ondersteunen met de melding. Zo voorzien onze medewerkers u van instructies en advies over de te ondernemen acties.