Veelgestelde vragen

Algemeen

Heeft Peugeot Nederland een showroom waar alle modellen staan?

Nee Peugeot heeft geen showroom waar alle modellen staan. Wilt u een van onze modellen bekijken of een proefrit maken, dan kunt u terecht bij een van onze Peugeot Verkooppunten. Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde Verkooppunt vinden.

Waar kan ik een proefrit maken?

Een proefrit maken in uw favoriete Peugeot kunt u doen bij uw dichtstbijzijnde Peugeot dealer of deze direct aanvragen via het aanvraagformulier.

Hoe kan ik een klacht bij Peugeot Nederland kenbaar maken?

U heeft de mogelijkheid via het contactformulier uw klacht door te geven aan de afdeling Klantenservice van Peugeot Nederland. Daarnaast heeft u de mogelijkheid uw klacht door te geven aan een medewerker van ons telefoonteam via het gratis telefoonnummer 0800-PEUGEOT (0800-7384368) of per post op het volgende adres: Peugeot Nederland N.V.
T.a.v. de afdeling Klantenservice
Postbus 12420 1100 AK Amsterdam Zuidoost
Onze klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Waarom gebruikt Peugeot Nederland andere benamingen voor dealers?

Met ingang van 1 oktober 2003 is de nieuwe Europese regelgeving voor autodistributie van kracht geworden. Door deze regelgeving - onder andere ingesteld om consumenten een grotere keuzemogelijkheid te bieden - diende de bestaande Peugeot Verkoop- & Serviceorganisatie aangepast te worden. Daardoor is deze voortaan opgebouwd uit drie netwerken. De Dealer verkoopt nieuwe en gebruikte Peugeots. De Erkend Reparateur is officieel erkend om onderhoud en (garantie)reparaties uit te voeren. De Distributeur Onderdelen levert originele Peugeot onderdelen en -accessoires. Een bedrijf kan meerdere contracten hebben, dus een Dealer kan tevens Erkend Reparateur en Distributeur Onderdelen zijn.

Waar vind ik de dichtstbijzijnde Peugeot-garage?

U heeft via onze internetsite de mogelijkheid om het dichtstbijzijnde lid van onze Verkoop- & Serviceorganisatie te vinden. U kunt ook contact met ons opnemen via 0800 PEUGEOT (7384368).

Hoe kom ik aan het Certificaat van Overeenstemming (CVO) benodigd voor import en export?

Voor een Certificaat van Overeenstemming (CVO) voor uw gebruikte Peugeot kunt u zich wenden tot uw Peugeot Verkoop- & Servicepunt. Zij kunnen voor u het benodigde document aanvragen bij Peugeot Nederland. De kosten voor het CVO bedragen €119,-. Betreft het een CVO voor uw nieuwe Peugeot, dan zijn er geen kosten aan het aanvragen van het document verbonden.

Indien het een CVO betreft voor een Peugeot van voor 1997 of een bedrijfsauto, Peugeots waarvoor geen Europese Typegoedkeuring bestaat, kan Peugeot Nederland geen CVO aanmaken. Om een dergelijke Peugeot te exporteren, dient u zich te richten tot de Peugeot importeur in het land waar de Peugeot heen zal gaan.

Wat is de levertijd van een nieuwe Peugeot?

Er bestaat geen algemene levertijd die geldt voor alle Peugeots. De levertijd is afhankelijk van het model dat u wilt bestellen en de uitrusting die u op uw Peugeot wenst. Om de verwachte levertijd te kennen van het door u gewenste model, adviseren wij u contact op te nemen met een Peugeot dealer. Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde Verkooppunt vinden.

Waar kan ik de leveringsvoorwaarden vinden?

De leveringsvoorwaarden van uw nieuwe Peugeot staan achter op de koopovereenkomst. Indien u dit wenst, heeft uw dealer altijd de mogelijkheid u deze voorwaarden te overhandigen.

Is mijn auto betrokken bij een preventieve campagne?

Mocht u twijfelen of uw auto bij een preventieve campagne betrokken is, neemt u dan contact op met uw Peugeot servicepunt of met de Peugeot Klantenservice via 0800-PEUGEOT (0800-7384368) of via het contactformulier.

Wat is de geschiedenis van Automobiles Peugeot?

De familie Peugeot

Peugeot is de naam van een familie uit de streek van Montbéliard in Frankrijk. De familie doet voor het eerst van zich spreken in de 15de eeuw, waar men zich in de Franche-Comté door de generaties heen opwerkt van landbouwer tot notable. In 1734 wordt in de molen van de familie Peugeot in Hérimoncourt de grondlegger van de industriële tak geboren: Jean Pierre.

Alles begint in 1810 wanneer Jean-Pierre en zijn broer Jean-Frédéric in de molen van de familie te Sous-Crates een fabriek beginnen waar staal wordt geproduceerd en bewerkt. In 1818 deponeren de gebroeders Peugeot een brevet voor de vervaardiging van zagen, een activiteit waarmee een nieuw tijdperk begint. In 1858 wordt het merk Peugeot met de leeuw wettelijk vastgelegd. Daarna kent de Société Peugeot FrèresAînés tot 1885 een enorme ontwikkeling en maakt een naam als fabrikant van allerlei gereedschappen op diverse Europese markten maar ook in Amerika, Turkije en Egypte.

In 1885 maakt Peugeot zijn entree op de markt van het vervoermiddel; Armand Peugeot neemt dan het initiatief rijwielen te gaan bouwen om vier jaar later een driewieler met een Serpoletstoommachine op de wereldtentoonstelling van Parijs te presenteren. Deze driewieler is geschikt voor het vervoer van twee personen.

De eerste Peugeot automobiel wordt in 1890 gebouwd. Hij heeft vier wielen, een carrosserie van Peugeot en een Daimler-motor. In 1891 komt de productie van Peugeot auto's op gang en het aantal modellen wordt uitgebreid. In 1892 begint de lange geschiedenis van het merk in de autosport, Peugeot wint namelijk ex aequo met Panhard de toen zeer bekende Parijs - Rouen terwijl in 1913 de Grand-Prix van Amerika, die gereden wordt over 500 mijl in Indianapolis door Jules Goux met een Peugeot L 76 wordt gewonnen.

In 1910 komt de Société Anonyme des Automobiles Peugeot tot stand en in 1911 wordt de nieuwe fabriek van Sochaux bij Montbéliard gebouwd. Sinds 1913 produceert Peugeot in deze fabriek auto’s in serieproductie. Op de Parijse Salon de l`Automobile van 1921 toonde Peugeot al een `motor op zware olie`, een diesel voor personenauto`s. De motor werd gemonteerd op het chassis van een Peugeot 156 en daarmee reed de Franse autojournalist Henri Petit van La Vie Automobile in 1922 de wegrace Parijs-Bordeaux-Parijs uit.

 

De modellen

In 1929 wordt de 201, de eerste Peugeot met de wel bekende cijferreeks geproduceerd. Het eerste cijfer geeft het segment, de klasse van het model aan en het laatste cijfer geeft de generatie aan. In 2004 introduceert Peugeot met de 1007 naast de gewone cijfercombinaties een nieuwe cijferreeks voor bijzondere modellen.

In de tussentijd heeft Peugeot heel wat originele modellen op de markt gebracht. In 1937 verschijnt de Peugeot 402 Eclipse met een elektrisch bedienbare kap. Net na de Tweede Wereldoorlog presenteert het merk uit Sochaux de belangrijke Peugeot 203. In 1959 is de Peugeot 403 de eerste personenauto die op grote schaal leverbaar is met een dieselmotor en in de zestiger en zeventiger jaren behaalt het merk grote rallysuccessen in Afrika met achtereenvolgens de 404, de 504 en de 504 Coupé.

In 1979 komt de eerste personenauto met turbodieselmotor op de markt: de Peugeot 604. Begin jaren ’80 volgt een moeilijke periode, maar vanaf 1983 worden goede resultaten geboekt met de revolutionaire Peugeot 205. Eind jaren ’80 wint Peugeot diverse rally’s (o.a. Parijs - Dakar) met de 205 Turbo 16 en de 405 Turbo 16. Daarna zorgen sterke modellen als de 106, 306 en 406 voor succes in de jaren ’90. In 1999 brengt Peugeot als eerste autofabrikant een standaard FAP-roetfilter op de Peugeot 607 2.2 HDi. Hiermee wordt de roetuitstoot van deze diesel teruggebracht tot vrijwel nihil.

Aan het begin van de 21ste eeuw behoren de Peugeots 206 en 307 tot de best verkochte auto’s in Europa en zijn er inmiddels meer dan 70 Peugeot dieselmodellen standaard uitgerust met een FAP-roetfilter.

 

Wat zijn de jaarcijfers van Peugeot?

Voor informatie over jaarcijfers verwijzen wij u naar de volgende site: http://www.psa-peugeot-citroen.com/en

Wat zijn de jaarcijfers van PSA (Peugeot-Citroen)?

Voor informatie over jaarcijfers verwijzen wij u naar de volgende site: http://www.psa-peugeot-citroen.com/en

Mag ik gebruik maken van de naam of het logo van Peugeot?

Nee, u kunt niet zomaar de naam Peugeot of het logo gebruiken. Het gebruik van de naam of het logo van Peugeot is voorbehouden aan de officiële Verkoop- en Serviceorganisatie. Om de kwaliteit en uniformiteit te waarborgen, zijn zeer strenge richtlijnen opgesteld die uitsluitend door bedrijven mogen worden toegepast die door Automobiles Peugeot zijn aangesteld. Alle beeldmerken, logo's, Peugeot modellen, enzovoort zijn beschermd met rechten.

Wie ontvangen het digitale magazine 'BLUE by Peugeot'?

Het digitale magazine BLUE by Peugeot wordt toegestuurd aan Peugeot-rijders en andere mensen de geïnteresseerd zijn in Peugeot. Wilt u BLUE by Peugeot ontvangen, dan kunt u zich abonneren via  www.bluebypeugeot.nl

Hoe kom ik aan informatie over fietsen van Peugeot?

Peugeot heeft een breed assortiment fietsen speciaal afgestemd op de Nederlandse markt. Er zijn onder meer Peugeot stadfietsen, racefietsen, kinderfietsen, ATB’s en elektrische Peugeot fietsen leverbaar.

De Peugeot fietsen worden verkocht bij een tiental geselecteerde Peugeot dealers verspreid over het land. Hier kan het fietsassortiment worden bekeken, gereden en gekocht. Een overzicht van de Peugeot dealers die de fietsen leveren vindt u op http://www.fietsen.peugeot.nl/.

Hoe kan ik aan verkoopadressen komen van Peugeot scooters en brommers?

Peugeot scooters worden geïmporteerd door Van der Hulst B.V. in Veenendaal. Meer informatie over Peugeot scooters is te vinden op hun website, http://www.peugeot-scooters.nl/.

Waar kan ik Peugeot Pepermolens kopen?

De Peugeot Pepermolens zijn uiteraard bij diverse warenhuizen en speciaalzaken te koop. Ook kunt u de Peugeot Pepermolens via uw Distributeur Onderdelen bestellen

Welke bedrijven zijn de belangrijkste deelnemers aan het Car Connectivity Consortium?

Tot de autofabrikanten behoren onder andere PSA, Toyota, General Motors, Honda, Hyundai, Volkswagen en BMW. De smartphone-producenten zijn onder andere vertegenwoordigd door LG, Samsung, Nokia, HTC en Sony. Als toeleveranciers van de auto-industrie zijn onder andere Pioneer, Alpine, Panasonic, Continental en Clarion aanwezig.

Garantie

Wat zijn de voorwaarden voor garantie?

Uw nieuwe Peugeot komt in aanmerking voor fabrieksgarantie als het garantiebewijs, te vinden in het onderhoudsboekje, volledig en correct door een erkend Peugeot Verkooppunt is ingevuld. Daarnaast dienen de periodieke onderhoudscontroles strikt volgens het onderhoudsschema te worden uitgevoerd en aantoonbaar zijn. Daarbij dienen de gebruikte onderdelen en producten aan de specificaties van Automobiles Peugeot te voldoen.

Waar kan ik voor garantiereparaties terecht?

U kunt voor garantiereparaties terecht bij elke Peugeot Erkend Reparateur. Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde Erkend Reparateur vinden.

Welke garantie heb ik op mijn nieuwe Peugeot?

De fabrikant, Automobiles Peugeot, verleent 2 jaar garantie op fabricage- en/of materiaalfouten, zonder kilometerbeperking op alle Peugeots, personen- en bedrijfsauto’s.

Als uitbreiding op de fabrieksgarantie wordt 3 jaar lakgarantie gegeven, te rekenen vanaf de datum van aflevering van de Peugeot. Voor bedrijfsauto’s bedraagt de lakgarantie 2 jaar, oftewel de duur van de fabrieksgarantie. Daarnaast verleent de fabrikant een garantie tegen doorroesten van binnenuit, voor personenauto's voor 12 jaar, te rekenen vanaf de datum van aflevering, voor bedrijfsauto's is dat 5 jaar.

Hoe kan ik verzoeken om een tegemoetkoming in de reparatiekosten, buiten de fabrieksgarantie?

Indien u na het verstrijken van de garantieperiode met onverwachte kosten ten gevolge van een materiaal- of fabricagefout wordt geconfronteerd, kunt u een verzoek indienen bij de leverancier van uw Peugeot. Dat is diegene die de Peugeot aan u heeft gefactureerd. Uw leverancier kan, mits het een Peugeot Erkend Reparateur betreft, eventueel in overleg met Peugeot Nederland, na beoordeling besluiten u in de reparatiekosten tegemoet te komen.

Welke garantie krijg ik op Peugeot onderdelen?

Elk Peugeot onderdeel heeft een jaar garantie op product- en/of fabricagefouten, behalve de accu, waarvoor twee jaar garantie op product en/of fabricagefouten geldt.

Deze garantie geldt alleen voor gefactureerde, oftewel door u betaalde onderdelen, en niet voor onderdelen die onder fabrieksgarantie vervangen zijn. Hiervoor blijft de einddatum van de fabrieksgarantie van kracht.

Als bewijs voor deze garantie geldt de aankoopfactuur op voorwaarde dat het gebrek niet te wijten is aan nalatigheid, verkeerd gebruik of montage of het niet in acht nemen van de technische voorschriften. Het onderhoud dient conform de normen van Automobiles Peugeot aantoonbaar te zijn uitgevoerd en de auto mag niet voor wedstrijddoeleinden gebruikt zijn.

Financiering

Ik wil een kopie van mijn contract.

U kunt dit bij ons opvragen door te bellen met 0900 – 12 12 600 of door het verzoek per mail door te geven via pfnmail@mpsa.com

Ik wil geen automatische incasso meer, hoe kan ik dit opzeggen?

U kunt dit schriftelijk bij ons doen door een brief te sturen naar PSA Finance Nederland B.V., Postbus 221, 3000 AE Rotterdam, of door een mail te sturen naar pfnmail@mpsa.com. In beide gevallen graag onder vermelding van het contractnummer.

Bij Mobiel Krediet is het niet mogelijk de automatische incasso stop te zetten.

Ik wil een automatische incasso, hoe kan ik dat aanvragen?

U kunt dit schriftelijk bij ons aanvragen door een brief te sturen naar PSA Finance Nederland B.V., Postbus 221, 3000 AE Rotterdam, of door een mail te sturen naar pfnmail@mpsa.com. In beide gevallen graag onder vermelding van het contractnummer.

Hoe kan ik een wijziging van een rekeningnummer doorgeven?

U kunt dit schriftelijk bij ons doen door een brief te sturen naar PSA Finance Nederland B.V., Postbus 221, 3000 AE Rotterdam, of door een mail te sturen naar pfnmail@mpsa.com. In beide gevallen graag onder vermelding van het contractnummer.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

U kunt dit schriftelijk bij ons doen door een brief te sturen naar PSA Finance Nederland B.V., Postbus 221, 3000 AE Rotterdam, of door een mail te sturen naar pfnmail@mpsa.com. In beide gevallen graag onder vermelding van het contractnummer.

Ik wil een contractovername.

U kunt dit bij ons aanvragen door te bellen met 0900 – 12 12 600.

Ik wil een ander onderpand.

Voordat u de nieuwe auto koopt dient u contact met ons op te nemen door te bellen met 0900 – 12 12 600. Wij zullen namelijk eerst moeten bekijken of de nieuwe auto voldoende waard is om als onderpand te kunnen dienen. Bij een Choices of Perspectief-contract kan er geen wijziging van het onderpand plaatsvinden. Als u een andere auto wilt kopen, kan het netto openstaande saldo van de financiering wel meegenomen worden in een nieuw financieringscontract. Uw dealer kan u daarover verder informeren.

Wat is mijn netto saldo?

U kunt dit bij ons opvragen door te bellen met 0900 – 12 12 600. Indien uw contract een aflopend krediet is, kunt u kiezen voor de optie saldo-informatie (keuze 1). Betreft het een doorlopend krediet, dan kiest u voor de optie 3, informatie over een lopend contract.

Ik wil een andere vervaldatum

U kunt dit bij ons aanvragen door te bellen met 0900 – 12 12 600.

Hoeveel boete betaal ik bij vervroegd aflossen?

Als uw contract een Mobiel Krediet is, betaalt u geen boete bij vervroegd inlossen. Is uw contract een aflopend krediet, dan kunnen hiervoor afhankelijk van de verstreken looptijd kosten in rekening worden gebracht.  De kosten zijn:

Indien de resterende looptijd langer dan 1 jaar is, zijn de kosten 1% van het openstaande saldo.

Indien de resterende looptijd langer dan 1 jaar is, zijn de kosten 0,5% van het openstaande saldo.

De verbrekingsvergoeding kan nooit hoger zijn dan de resterende te betalen rente. Bij een renteloze lening zijn er dus geen kosten.

Wanneer kan ik boetevrij aflossen?

Als uw contract een Mobiel Krediet is, betaalt u geen boete bij vervroegd aflossen. Is uw contract een aflopend krediet, dan kunnen hiervoor afhankelijk van de verstreken looptijd kosten in rekening worden gebracht.

Word ik aangemeld bij het BKR?

Wij zijn verplicht elke financiering aan te melden bij het BKR in Tiel. Indien het een financiering betreft met een restantbetaling, vinden er twee registraties plaats: één voor de restantbetaling en één voor de som van de termijnen.

Wat is jullie bankrekeningnummer?

Betalingen voor een Mobiel Krediet kunnen gedaan worden op 64.07.06.665

Betalingen voor een aflopend krediet kunnen gedaan worden op 46.44.46.562

Wanneer krijg ik een overzicht van betaalde rente over het afgelopen jaar?

Voor een Mobiel Krediet kunt u het rentebedrag en het eindsaldo per 31-12 terugvinden op uw laatste overzicht van het afgelopen jaar.

Wordt het overschrijvingsbewijs achtergehouden wanneer krijg ik dit terug?

Het overschrijvingsbewijs kan als extra zekerheid worden achtergehouden. De dealer stuurt dat naar PSA Finance Nederland B.V. op. Zodra de financiering volledig is ingelost en beëindigd, krijgt u het overschrijvingsbewijs teruggestuurd.

Wanneer word ik afgemeld bij het BKR?

Betreft uw contract een aflopend krediet, dan wordt de afmelding gedaan zodra het contract volledig is ingelost. U ontvangt van ons hiervan een bevestiging. Betreft uw contract een doorlopend krediet, dan is het noodzakelijk dat wij van u ook een schriftelijk bericht (per post of mail) ontvangen dat u verder geen gebruik meer wilt maken van de financiering. U ontvangt van ons hiervan dan een bevestiging.

Waarom word ik getoetst bij het BKR?

In het BKR staan alle leningen vermeld die iemand heeft. Aan de hand van dat overzicht kunnen wij berekenen of er nog financiële ruimte is voor de klant om een nieuwe lening aan te gaan. Daarnaast is ook zichtbaar of er achterstanden zijn of zijn geweest op lopende kredieten. Wij zijn verplicht deze gegevens te raadplegen en mee te nemen in de beoordeling van de kredietaanvraag.

Is de betaalde rente aftrekbaar van de belasting?

Rente op consumptief krediet is niet aftrekbaar van de belasting.

In bepaalde gevallen kan het zo zijn dat er mogelijkheden zijn een schuld en vermogen met elkaar te verrekenen. Daarvoor verwijzen wij u naar uw belastingadviseur.

Ik heb wel een dienstverband, maar geen vast contract. Kan ik dan lenen?

Deze vraag is niet zonder meer met ja of nee te beantwoorden. Het ligt er maar net aan hoe de aanvraag er verder uitziet. Wij bekijken in zo'n geval per aanvraag wat de mogelijkheden zijn. Er bestaat een mogelijkheid dat wij u vragen iemand borg te laten staan.

Ik heb al een lening bij een andere instantie. Wat nu?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

U kunt de lening, als deze niet voor de in te ruilen auto is, laten lopen.

U kunt de lening meenemen in het nieuwe contract, als het totaal te financieren bedrag maar niet boven de verkoopprijs van de nieuwe auto uitkomt.

De derde mogelijkheid is dat wij als voorwaarde stellen dat de reeds lopende financiering wordt ingelost.

MyPeugeot

Hoe kan ik een MyPeugeot-account aanmaken?

Ga naar de MyPeugeot-website en zorg dat u uw chassisnummer bij de hand hebt. U vindt dit nummer, dat bestaat uit 17 karakters, op een sticker die zichtbaar is door de voorruit, op het kentekenbewijs en in het onderhoudsboekje. U hebt het chassisnummer nodig om u te kunnen registreren.  Om u te registreren bij MyPeugeot hoeft u alleen maar uw e-mailadres en uw chassisnummer in te voeren en op "Bevestigen" te klikken. U ontvangt vervolgens een bevestiging via e-mail, waarmee u uw MyPeugeot-account kunt activeren. Klik op de knop ‘Help’ als u meer informatie nodig hebt.

Hoe krijg ik toegang tot mijn MyPeugeot-account?

U kunt gewoon inloggen met uw e-mailadres en uw wachtwoord.

Uw wachtwoord vergeten?

Als u op ´Wachtwoord vergeten of activeringslink kwijt´klikt,  sturen wij u een e-mail waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Uw activeringslink kwijt?

U vindt de activeringslink voor MyPeugeot in de e-mail die naar u is verzonden toen u uw account hebt aangemaakt. Als u deze link kwijt bent, klikt u op ´Wachtwoord vergeten of activeringslink kwijt'. Wij sturen u dan een nieuwe activeringslink toe

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Log in bij uw MyPeugeot-account en klik op ‘Mijn profiel’ (rechts boven aan de hoofdpagina). Ga vervolgens naar 'Mijn inloggegevens'.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

 Stuur een bericht naar de Klantenservice via onze contactpagina.

Vermeld daarin het oude en het nieuwe e-mailadres. Als het e-mailadres is gewijzigd, ontvangt u vervolgens een bericht met daarin uw nieuwe (tijdelijke) wachtwoord.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens bijwerken?

Log in bij uw MyPeugeot-account en klik op ‘Mijn profiel’ rechts boven aan de hoofdpagina.

Hoe kan ik Mijn favorieten beheren?

Om uw favorieten (op volgorde van voorkeur) weer te geven, klikt u op ‘Mijn favorieten beheren’ op de hoofdpagina en sleept u uw favorieten naar de gewenste plaats.

Hoe kan ik favorieten toevoegen?

Als u een favoriet/bladwijzer wilt toevoegen, klikt u op ‘Aan favorieten toevoegen’ (het ster-icoon) rechts boven aan de pagina.

Hoe kan ik favorieten verwijderen?

U kunt favorieten op twee manieren verwijderen:

1. Ga naar ‘Mijn favorieten beheren’ op de hoofdpagina en klik op het kruisje rechts boven in het icoon van de favoriet die u wilt verwijderen.

2. Ga direct naar de pagina die u wilt verwijderen en klik op het ster-icoon ‘Verwijderen uit mijn favorieten’ rechts boven aan de pagina.

Hoe kan ik een auto verwijderen?

Selecteer de auto die u wilt verwijderen op de hoofdpagina en klik op 'Deze auto verwijderen' onder aan de pagina 'Autogegevens'. Ook kunt u klikken op 'Mijn auto' onder aan de hoofdpagina. Vervolgens gaat u naar 'Mijn auto's beheren', waar u de auto kunt verwijderen.

Hoe kan ik een auto toevoegen?

Klik op "Mijn auto" onder aan de hoofdpagina en ga vervolgens naar 'Mijn auto's beheren'. Denk eraan: u hebt het chassisnummer nodig van de nieuwe auto die u wilt toevoegen.

Hoe kan ik een Peugeot-dealer toevoegen/verwijderen?

Klik op ‘Mijn Peugeot-dealers’ onder aan de hoofdpagina en vervolgens op ‘Mijn Peugeot-dealers beheren’. U kunt vervolgens een Peugeot-dealer toevoegen of verwijderen.

Hoe vind ik mijn web-apps in MyPeugeot?

U vindt alle web-apps onder ‘Mijn web-apps’ op de pagina ‘Mijn mobiele apps’. U hebt toegang tot deze pagina met het icoon “Mijn web-apps” op de hoofdpagina van MyPeugeot.

Wat zijn mijn mobiele apps?

Peugeot biedt u met de mobiele apps een nieuwe manier om uw ritten en het onderhoud van uw auto in de gaten te houden. Deze apps voor internet en mobiele telefoon zijn speciaal geselecteerd om autorijden gemakkelijker te maken.

Een web-app is een app die u alleen op MyPeugeot vindt nadat u de app hebt toegevoegd aan ‘Mijn web-apps’. U kunt deze apps ook op uw PC bekijken, in tegenstelling tot de mobiele apps, die u alleen op uw smartphone kunt bekijken. Nadat u deze apps hebt gedownload, kunt u ze op elk gewenst moment bekijken, zowel tijdens uw reis als nadat u op uw bestemming bent aangekomen. Deze apps begeleiden u tijdens uw reis en helpen u te vinden waar u naar op zoek bent.

Peugeot Assistance

Via welk nummer kan ik Peugeot Assistance bereiken?

In Nederland: 0800 02 31 733

Vanuit het buitenland: +31 20 65 45 536.

 

Wanneer heb ik recht op gratis hulp bij pech onderweg?

U kunt aanspraak maken op de gratis hulpverlening van Peugeot Assistance gedurende drie jaar na de eerste kentekenregistratie van uw Peugeot (geleverd vanaf 01/03/2011).

Indien u door pech (inclusief lekke band, vergeten of zoekgeraakte contactsleutel, lege brandstoftank of verkeerde brandstof), niet verder kunt rijden of wanneer doorrijden (extra) schade kan veroorzaken, zorgt Peugeot Assistance ervoor dat zo snel mogelijk hulp ter plaatse is.

De kosten voor het ter plaatse opheffen van de storing of – indien dat niet mogelijk is – het afslepen van uw auto naar het dichtstbijzijnde Erkend Peugeot Servicepunt, komen voor rekening van Peugeot Assistance; de reparatiekosten komen voor uw rekening indien deze niet vallen onder de fabrieksgarantie.

Waarom repatrieert Peugeot Assistance mijn Peugeot niet?

De repatriëring van uw Peugeot is niet opgenomen in de dekking omdat Peugeot er van uit gaat dat elke Erkend Reparateur iedere storing kan verhelpen, indien nodig ondersteund door de fabrikant, Automobiles Peugeot.

Waarom moet ik betalen voor de hulp van Peugeot Assistance?

Indien u de hulp van Peugeot Assistance inroept voor een storing welke niet gedekt wordt door de voorwaarden, dan wordt u deze hulp in rekening gebracht. Indien u dat wenst zijn er mogelijkheden Peugeot Assistance te verlengen.

Wat zijn de voorwaarden van Peugeot Assistance?

U kunt een samenvatting van de bepalingen van Peugeot Assistance hier vinden. Ook heeft u bij uw boorddocumentatie de volledige voorwaarden op papier ontvangen.

Kan ik, nu ik Peugeot Assistance heb, mijn abonnement bij de ANWB/Route mobiel opzeggen?

De keus om uw lidmaatschap van een onafhankelijke pechhulpdienst al dan niet op te zeggen, is natuurlijk geheel aan u. Om deze keus weloverwogen te kunnen maken, adviseren wij u de bepalingen van Peugeot Assistance en die van de betrokken hulpdienst naast elkaar te leggen om de eventuele verschillen te kunnen bestuderen.

Peugeot Lease

Welke leasemogelijkheden zijn er?

Bij Peugeot lease kunt u kiezenuit Full Service Operational Lease, Netto Operational Lease, Short Lease en Financial Lease.

Wat is het verschil tussen Financial Lease en Full Service Operational Lease?

Financial Lease is een zakelijke overeenkomst waarbij de auto exclusief BTW wordt gefinancierd. Uw aankoop (de auto) dient u te activeren op uw balans. Onder bepaalde voorwaarden kunt u investeringsaftrek genieten. Bij Financial Lease dient u zelf zorg te dragen voor alle autogerelateerde zaken. Denk hierbij aan houderschapsbelasting, verzekering, afschrijving, reparatie/onderhoud, wegenwachthulp en banden.

 

Full Service Operational Lease is eenvoudig gesteld “huur op lange termijn”. Investering uit eigen middelen is veelal niet nodig, de leasemaatschappij koopt de auto namens u. U wordt geen eigenaar. Met Full Service Operational Lease nemen wij u vrijwel alle zorg uit handen. Zo zorgen wij voor aanschaf, rente, afschrijving, onderhoud, reparatie, belasting, brandstofpas, allriskverzekering, inzittendenverzekering, 24-uurs pechhulp en vervangend vervoer. De leasemaatschappij beheert uw auto/wagenpark. U heeft slechts één aanspreekpunt. Daarnaast zijn uw autokosten van te voren bepaald en beter te budgetteren.

 

Uw accountant kan u adviseren welke vorm het best bij uw omstandigheden aansluit.

Kan ik als startende ondernemer een leasecontract aangaan?

Ja, dat kan. Ook een startende ondernemer kan leasen bij Peugeot Lease. De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn zwaarder dan voor bedrijven met een financiële historie. In verband met het ontbreken van deze historie moet u wel rekening houden met een financiële zekerheidstelling.

Hoeveel kilometers mag ik per jaar rijden met mijn leasewagen?

Dit is geen vast gegeven. Uw ingeschatte jaarkilometrage is de maatstaf. Wel dient u er rekening mee te houden dat er een maximum totaalkilometrage geldt. De looptijd van de overeenkomst zal hierop worden afgestemd. Voor een dieselauto geldt een maximum van 180.000 km en voor een benzineauto geldt een maximum van 150.000 km.

Mag er ook iemand anders in mijn leaseauto rijden?

Ja, dat mag. Eén ieder die een geldig Nederlands rijbewijs heeft mag rijden in de leaseauto, mits de werkgever dit ook toestaat.

Hoe bepaal ik de hoogte van de fiscale waarde van de auto?

De fiscale waarde wordt bepaald door de consumentenprijs van de auto te verhogen met de consumentenprijzen van de opties vanuit de fabriek.

Ik kiesvoor Full Service Operational Lease. Waar kan ik terecht voor reparatie, onderhoud en/of banden?

Voor reparatie en/of onderhoud kunt u terecht bij uw eigen Peugeot dealer of een andere door Peugeot Erkende Reparateur. Via zoek-een-dealer kunt u de voor u dichtstbijzijnde Erkend Reparateur vinden.

Kan ik gebruik maken van een brandstofvoorschot?

Peugeot Lease kiest bewust voor een afrekening per maand op basis van werkelijke kosten. Zo heeft u geen verrassingen achteraf, betaalt u nooit teveel aan voorschot en zijn er geen tussenstijdse afrekeningen nodig. Hiervoor kunt u gebruik maken van een brandstofpas die Peugeot Lease u kan verstrekken.

Ik heb schade aan mijn leaseauto. Waar kan ik naartoe voor de reparatie?

Ook voor een schadereparatie kunt u terecht bij uw eigen Peugeot dealer of een andere door Peugeot Erkende Reparateur.

Ik kies voor Full Service Operational Lease. Welke verzekeringsdekking geniet ik?

Als u kiest voor Full Service Operational Lease is uw auto All Risk verzekerd. Hierin is o.a. opgenomen een Ongevallen Inzittenden Verzekering en een Schadeverzekering Voor Inzittenden.

Wat is het eigen risico in geval van schade?

Standaard is het eigen risico € 225,- per niet verhaalbare schade. Mogelijk heeft u gekozen voor een afwijkend eigen risico (€ 450 of € 125), dan zal het eigen risico conform die afspraak worden doorbelast per niet verhaalbare schade. Eigen risico bij ruitschade (vervanging) bedraagt € 68,-. Ruitschade welke te repareren is middels harsinjectie kost u geen eigen risico.

Kan ik ook terecht bij een quickfitter en/of word ik ook geholpen in het buitenland?

Peugeot Lease zal u bij technische problemen ook in het buitenland van dienst zijn via haar uitgebreide Europese netwerk van dealers. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zal Peugeot Lease u passende alternatieven doorgeven.

Hoe is de opname van winterbanden geregeld?

Deze kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief in het contract worden opgenomen inclusief de wissels en opslag.

Kunnen winterbanden ook tussentijds in het contract worden opgenomen?

Ja, deze kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief in het contract worden opgenomen inclusief de wissels en opslag. Voor het exacte tarief kunt u contact opnemen met Peugeot Lease op het telefoonnummer 0900 – 12 12 800 ( € 0,10 p/min)

Kan ik als rijschoolhouder of koerier ook leasen?

Ja. Financial Lease is een mogelijkheid, waarbij u ook een verzekering kunt afsluiten. Onder afwijkende voorwaarden is Full Service Operational Lease ook mogelijk. Bij Full Service Operational Lease kunnen wij u geen verzekeringsdekking bieden. U kunt om die reden in combinatie met het leasecontract een derde partij (verzekeraar) aandragen.

Wat is de looptijd voor Financial Lease?

De minimale looptijd is 12 maanden en de maximale looptijd is 60 maanden.

Wat zijn de kosten als ik mijn Financial Lease contract eerder wil ontbinden?

Bij vervroegde beëindiging geldt een vergoeding van 2% over het openstaande saldo vermeerderd met € 100,-

Kan ik ook een slottermijn in mijn overeenkomst opnemen?

Ja, dat kan. De slottermijn zorgt voor een lagere maandlast omdat u over een deel van de investering niet aflost. U betaalt slechts rente over dit bedrag.

Ik had gekozen voor een Financial Lease overeenkomst MET slottermijn. Mijn contract is ten einde, kan ik de auto nu teruggeven?

Nee. Een slottermijn is niet hetzelfde als een restwaardegarantie. De slottermijn is een middel om uw maandtermijn voor u acceptabel te houden. U blijft dit bedrag echter te allen tijde verschuldigd. Wij kunnen u de mogelijkheid bieden dit bedrag opnieuw gespreid terug te betalen.

Heb ik ook recht op onderhoud via mijn Financial Lease overeenkomst?

Nee. Financial Lease is slechts de financiering van de auto. Wel kunt u aanvullend via uw dealer kiezen uit diverse servicepakketten of u kiest voor een Full Service Operational lease vorm.

Ik vind het prettig om eerst mijn financiële zaken geregeld te hebben alvorens naar de dealer te gaan.

Vooropgesteld dat uw dealer integer moet omgaan met uw situatie en gegevens, kunt u ervoor kiezen de aanvraag – al dan niet in eerste instantie – zelf te verzorgen. We bieden hiervoor de mogelijkheid tot een contract tussen Peugeot Lease en U. Een zogenaamde “twee partijen overeenkomst”.

Wanneer ben ik juridisch eigenaar van de auto?

Na betaling van de laatste maandtermijn en een eventuele slottermijn wordt u juridisch eigenaar van de auto. U ontvangt van ons, rekening houdend met een wettelijk bepaalde storneringstermijn, na inlossing het overschrijvingsbewijs (eigendomsbewijs).

Peugeot Private Lease

Kan ik accessoires toevoegen die niet zijn vermeld?

Ja, u kunt uw opties en accessoires vrij kiezen met Peugeot Private Lease. Echt de Peugeot 107, 208, 2008 of 308 naar uw keuze dus.

Wie is de eigenaar van de lease-auto?

Peugeot Lease is de eigenaar van de Peugeot.

Heb ik een auto van de zaak met Private lease?

Nee, met Private lease hebt u geen auto van de zaak. U betaalt zelf alle kosten en niet uw werkgever. Het is dus een privé auto. Er is dus ook geen sprake van bijtelling.

Hoelang duurt de acceptatieperiode bij jullie?

Indien u de volledige gegevens aanlevert bij uw aanvraag, ontvangt u uiterlijk binnen een week  bericht van uw dealer. Bij de aanvraag dient u naast legitimatie ook uw inkomen en woonlasten aan te tonen.

Krijg ik een BKR registratie?

Ja, u wordt getoetst en geregistreerd bij het BKR te Tiel. Dit is een positieve registratie, zo lang u aan uw betaalverplichtingen voldoet.

Zijn de kosten van de brandstof die bij aflevering wordt getankt meegenomen in het leasetarief?

Nee, deze kosten zijn opgenomen in het leasetarief. Hiervoor ontvangt u achteraf een factuur via Peugeot Lease.

Hoe verloopt de betaling van de facturen?

Via automatische incasso. Dit stellen wij als verplichte voorwaarde voor  dit product.

Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud van de auto laat doen?

Uiteraard laat u het onderhoud doen bij de expert, zijnde uw (erkende) Peugeot-dealer. Dit is ook verplicht binnen de Private Lease overeenkomst. U bent vrij in de keuze van een Peugeot-dealer.

Welke kosten kunnen mij door jullie worden doorberekend, waar ik nu geen weet van heb?

Kosten van rechtswege worden aan u doorbelast. Denk hierbij aan aanpassingen in BTW, houderschapsbelasting of verzekeringsverhogingen.

Verdere onvoorziene kosten die wij uit ervaring kennen zijn kosten door extreme slijtage aan banden of onderdelen door verkeerd of buitenproportioneel gebruik van het voertuig. Deze kunnen ontstaan door regelmatig te hard optrekken, te hard remmen, verkeerd schakelen, veel met hoge toeren rijden of te hard door de bocht gaan.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

In ons contract is het recht op vervangend vervoer niet standaard opgenomen. Dit is een service die u optioneel kunt afsluiten. Maakt u gebruik van die optie, dan heeft u recht op vervangend vervoer na 24 uur. Dit houdt in dat, dat de eerste dag van gebruik van vervangend vervoer voor uw rekening is. Indien uw auto niet meer dezelfde dag te repareren is, u komen de kosten voor de overige dagen voor rekening van Peugeot Lease. Dit voor zolang de reparatie duurt, met een maximum van vijf dagen.

Worden er kosten doorbelast indien ik meer kilometers per jaar rijd?

Ja. Bij het afsluiten van uw leasecontract heeft u de kilometers die u jaarlijks rijdt, ingeschat. Rijdt u echter meer kilometers dan worden deze extra kilometers aan het eind van het contract aan u doorberekend. Het bedrag voor meerkilometers is vastgesteld op € 0,06 per kilometer.

Moet ik vooraf een aanbetaling doen of een waarborg betalen?

Bij Peugeot Lease hoef je geen verplichte aanbetaling te doen voor Private Lease, maar we kunnen wel een waarborg vragen. Als je bij ons een Private Leaseauto bestelt, beoordelen wij je financiële situatie door een kredietanalyse uit te voeren. Deze analyse wordt uitgevoerd om je kredietwaardigheid te beoordelen en dus om er zeker van te zijn dat wij samen financieel verstandige beslissingen nemen.

In sommige gevallen (onder andere: hogere leeftijd, tijdelijk dienstverband) zullen wij vervolgens een zekerheidsstelling vragen in de vorm van een waarborg. Dit bedrag van de waarborg moet je betalen voordat we je Peugeot laten leveren door de Peugeot-dealer. Nadat je je Peugeot in goede staat (volgens de regels van het contract) teruggebracht hebt, betalen wij je waarborg (met rente) terug.

Motoren

Wat is een VTi motor?

VTi staat voor VariableValve lift and Timing Injection. Door het gebruik van de VTi-technologie wordt de kracht van de motor versterkt terwijl het verbruik beperkt blijft.

Wat is een e-HDi?

De grootste uitdaging waar we voor staan is het behoud van onze planeet. Peugeot draagt zijn steentje hieraan bij met de e-HDi technologie, met een STOP &START-systeem van de nieuwste generatie en een dynamo/startmotor. Dankzij dit systeem wordt de motor automatisch afgezet als de auto stilstaat, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of een stopbord.

Het e-HDi-systeem zorgt voor lagere verbruikscijfers en een lagere CO2-uitstoot. Deze technologie is gekoppeld aan een handgeschakelde of een 2Tronic zes versnellingsbak.

Wat is een HDiF motor?

HDi (Haute pression Diesel injection) is de Peugeot benaming voor een direct ingespoten commonrail dieselmotor. Door de directe inspuiting levert de motor hogere prestaties en wordt het brandstofverbruik lager. In combinatie met het roetfilter, wordt de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperkt.

HYbrid4

Wat is HYbrid4?

De Peugeot HYbrid4 is een auto die een 2.0 dieselmotor met een elektromotor combineert. Deze 2 motoren gecombineerd leveren samen 200 pk, de dieselmotor heeft 163 pk en de elektromotor 37 pk. Beide motoren kunnen afzonderlijk of gezamenlijk functioneren, afhankelijk van de gekozen rijstand en rijomstandigheden.

De HYbrid4 is voorzien van 4 rijstanden, die door een knop op de middenconsole eenvoudig te selecteren zijn:

ZEV In deze stand wordt de auto voor 100% door de elektromotor aangedreven. Geen geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het rijden.

Auto Deze rijstand, die beide motoren combineert, zorgt voor een optimaal compromis tussen prestaties en een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik.

Sport In de Sport-stand schakelt de versnellingsbak bij hogere toerentallen op, dan bij de Auto-stand. Het schakelen gebeurt sneller en zorgt door het gecombineerde vermogen, voor extra rijdynamiek.

4WD In deze stand worden de achterwielen door de elektromotor aangedreven en de voorwielen door de dieselmotor. De dieselmotor en de elektro motor worden elektronisch op elkaar afgestemd, zodat de tractie van de auto op een wegdek met weinig grip wordt verbeterd.

In welke modellen is de HYbrid4 leverbaar?

De Hybrid4 is momenteel leverbaar in de Peugeot 3008, 508 berline en 508 RXH.

Wat zijn de voordelen van HYbrid4 ten opzichte van een conventionele motor?

Ondanks de 200 pk vermogen is Peugeot er in geslaagd de CO₂ uitstoot te beperken. De Peugeot 508 HYbrid4 en de Peugeot 3008 HYbrid4 vallen daardoor in de 14% bijtellings-regeling, ook na 1 januari 2013. De Peugeot 508 RXH valt als een van de weinige in zijn klasse in de 20% bijtellings-regeling.

Hoe kan ik zo zuinig mogelijk rijden met mijn HYbrid4?

Acceleratie: Trek rustig op, de auto zal dan tot 60 km/h elektrisch rijden. Rijd wel normaal met het verkeer mee, te voorzichtig is ook niet goed.

Constantrijden: Houd zoveel mogelijk een constante snelheid aan. Onder de 70 km per uur zal, bij een constante snelheid en vlakke weg, elektrisch worden gereden. Als u te veel van snelheid verandert, schakelt automatisch de dieselmotor in en rijdt u niet meer elektrisch en dus minder efficiënt.

Anticiperen: De accu laadt beperkt op als u remt, maar optimaal als u het gas loslaat. Gebruik dus iedere gelegenheid om de batterij zoveel mogelijk op te laden door niet het rempedaal in te trappen, maar het gas los te laten. Hoe meer u dit doet, hoe efficiënter de auto is.

Gebruik cruise control: Wanneer u elektrisch rijdt (binnen de bebouwde kom),gebruik geen cruise control, maar gebruik de snelheidsbegrenzer. De accu laadt niet op met cruise control. Op de auto(snel)weg juist wel zoveel mogelijk de cruise control gebruiken.

Hoe bespaar ik energie?

Thuis bent u misschien al gewend zoveel mogelijk energie te besparen.

Energie(diesel/elektriciteit) besparen kan ook met uw HYbrid4.

Indien niet noodzakelijk, schakel dan zo min mogelijk stroomverbruikers in, zet deze zo kort mogelijk aan of zet deze lager. Denk bijvoorbeeld aan de volgende energieverbruikers.

airconditioning

achterruitverwarming

stoelverwarming

kachelventilator

(bespaar alleen energie als dit uw veiligheid niet in gevaar brengt)

Verder zullen extra belading en te lage bandenspanning voor een verhoogd verbruik kunnen zorgen.

Kan ik met mijn HYbrid4-auto een aanhangwagen trekken en zo ja, hoe zwaar mag die zijn?

Onze Hybrid4 modellen zijn een van de weinige hybrideauto's waarmee een aanhangwagen mag worden getrokken. Dit biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een jetski of een motorfiets te vervoeren.
De beperking van het aanhangergewicht heeft te maken met de capaciteit van de koeling van de dieselmotor en van de HYbrid4-componenten die ook worden gekoeld door de koelvloeistof van de dieselmotor.

Aanhanger gewicht ongeremd

3008 HYbrid4              500 kg

508 HYbrid4                775 kg

508 RXH Hybid4         750 kg

Techniek algemeen

Wat is een FAP filter en wat zijn de voordelen?

Het FAP filter (filtre à particules), ofwel het roetfilter, is een filter dat in de uitlaat van dieselmotoren (HDi) gebruikt wordt. Het is een roetdeeltjesfilter dat de roetuitstoot minimaliseert.

Wat zijn de gevaren van het achteraf inbouwen van accessoires?

Door de huidige ontwikkelingen in de elektronica en het gebruik van het multiplexsysteem wordt door Automobiles Peugeot geadviseerd alleen goedgekeurde accessoires achteraf in te bouwen. Het onjuist achteraf inbouwen van accessoires zou onder andere tot storingen in het motormanagement systeem kunnen leiden. Wij raden u dan ook zeer af zelf achteraf accessoires in te bouwen. U kunt bij een Peugeot dealer informeren welke accessoires eventueel achteraf ingebouwd kunnen worden.Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde verkooppunt vinden.

Is het mogelijk om gebruik te maken van biodiesel in mijn Peugeot?

Auto’s met een benzinemotor kunnen zonder problemen rijden op biobrandstof van het type E10 en E24 die voldoen aan de Europese richtlijnen EN 228 en EN15376. Brandstoffen van het type E85 zijn uitsluitend geschikt voor BioFlex auto’s, de kwaliteit van de ethanol moet voldoen aan de Europese richtlijn EN 15293.

Bovenstaande geldt alleen voor auto’s geproduceerd vanaf het jaar 2000.

Wat is het advies van Peugeot met betrekking tot het tanken van pure biodiesel?

Het gebruik van pure biodiesel, bestaande uit pure plantaardige oliën, wordt door Peugeot beslist afgeraden. Het kan namelijk grote gevolgen hebben- in de vorm van onherstelbare schade- voor de moderne, direct ingespoten dieselmotoren. Daarnaast is het mogelijk dat de uitlaatgasemissie toeneemt waardoor niet meer voldaan wordt aan de voorschriften op het gebied van emissienormen.

Doordat de pure plantaardige oliën in contact komen met lucht, vermindert de kwaliteit van deze olie. De moleculaire massa en viscositeit nemen toe. Hierdoor raken de verstuivers van de motor vervuild. De verbranding verloopt daardoor niet meer optimaal en dit zorgt voor overbelasting van de motor. Deze onvolledige verbranding zorgt tenslotte voor hogere uitlaatgasemissies.

Is het mogelijk om gebruik te maken van biobrandstof in mijn Peugeot met benzinemotor?

Auto’s met een benzinemotor kunnen zonder problemen rijden op biobrandstof van het type E10 en E24 die voldoen aan de Europese richtlijnen EN 228 en EN15376. Brandstoffen van het type E85 zijn uitsluitend geschikt voor BioFlex auto’s, de kwaliteit van de ethanol moet voldoen aan de Europese richtlijn EN 15293..

Is de garantie van mijn Peugeot nog geldig als ik biodiesel tank?

Als u een mengvorm biodiesel gebruikt die voldoet aan de norm EN 590, en deze maximaal 5% biodiesel bevat conform de Europese norm EN 14214, dan is de fabrieksgarantie gewoon van toepassing voor uw Peugeot.

Gebruikt u echter pure biodiesel, dan is de fabrieksgarantie niet van toepassing.

Hoe kan mijn Erkend Reparateur technische ondersteuning van Peugeot Nederland krijgen?

Indien nodig kan uw Peugeot Erkend Reparateur een beroep doen op de technische ondersteuning van de fabrikant, Automobiles Peugeot, of van Peugeot Nederland. Hij heeft daartoe alle benodigde middelen tot zijn beschikking.

Welke veiligheidssystemen gebruikt Peugeot?

Peugeot maakt gebruik van een aantal veiligheidssystemen waaronder een kooiconstructie, airbags, actieve hoofdsteunen en pyrotechnische gordelspanners. Daarnaast wordt er een aantal elektronische systemen gebruikt, waaronder:

ERV: Elektronische remkrachtverdeling. De ERV verdeelt de remdruk naar de behoefte van elk wiel afzonderlijk, hetgeen de stabiliteit tijdens het remmen verhoogt, met name in de bochten.

NRA: noodremassistentie. De NRA zorgt voor een snelle opbouw van de remdruk om de remweg te verkorten in geval van een noodstop. Hierbij worden de alarmlichten in werking gesteld. Deze blijven knipperen totdat het gaspedaal weer ingetrapt wordt.

ASR: Anti Slip Regeling. Door een automatische ingreep wordt het doorslippen van een wiel tegengegaan door het motorvermogen te reduceren en eventueel het doorslippende wiel af te remmen.

DSC: Dynamische Stabiliteits Controle. De DSC vergelijkt de werkelijke richting van de Peugeot met de gewenste richting en corrigeert automatisch in geval van onder- of overstuur, zodat het voertuig weer in het juiste spoor komt.

De veiligheissystemen zorgen voor meer veiligheid tijdens het rijden. De bestuurder mag zich uiteraard nooit laten verleiden tot het nemen van meer risico's (laat remmen) of het te hard rijden.

Wat is Stop& Start?

De motor wordt, als hij warm is, afgezet op het moment dat de auto stilstaat in zijn vrij. Wordt de auto in de eerste versnelling gezet en wordt het gaspedaal ingedrukt, dan zal de motor automatisch weer starten. Kenmerkend voor dit nieuwe systeem is de souplesse waarmee de motor op het moment dat de bestuurder weg wil rijden weer wordt gestart.

Multimedia en Telefonie

Wat is Bluetooth en hoe is dit verwerkt in een Peugeot?

Met de Bluetooth® handsfree set kunt u uw mobiele telefoon draadloos verbinden met het systeem van uw Peugeot. U kunt uw telefoon gerust in uw jaszak of tas laten zitten, de Bluetooth® handsfree set herkent het toestel (nadat het is gekoppeld) automatisch en u kunt de telefoon bedienen via de autoradio of de stuurkolomschakelaars. Via connect kunt u controleren welke telefoons met welke software versie compatibel zijn voor uw Peugeot met Bluetooth.

Welke navigatie-/multimediasystemen zijn er beschikbaar bij Peugeot?

Bij Peugeot zijn er diverse systemen beschikbaar waarbij navigatie, radio en een telefoonfunctie in een systeem is geïntegreerd. U kunt ervoor kiezen TMC berichten (filenieuws) en SMS berichten uit te laten spreken. Ook kunt via het systeem rechtstreeks contact opnemen met Peugeot. Mocht u onverhoopt bij een ongeval betrokken raken waarbij de airbags worden geactiveerd, dan wordt direct en automatisch het noodnummer (in Nederland 112) gebeld.

Peugeot Connect Bluetooth®, optioneel bij de autoradio/cd-/MP3-speler Peugeot Connect Sound. De Peugeot Connect Bluetooth® is voorzien van een USB-aansluiting, geschikt voor het aansluiten van de nieuwste draagbare apparatuur. Alle informatie wordt weergegeven op het multifunctionele display en is toegankelijk via de stuurkolomschakelaar. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth® handsfree set kunt u via uw mobiele telefoon (Bluetooth®-compatibel) bellen en luisteren naar muziek die in uw telefoon is opgeslagen

Peugeot Connect Nav beschikt over een 7-inch kleurenscherm en leidt u via de meest optimale route naar uw bestemming, daarnaast houdt dit navigatiesysteem u op de hoogte van de meest actuele verkeerssituatie. Met Peugeot Connect Nav is heel Europa bereikbaar, dankzij de complete en uitgebreide kaartgegevens opgeslagen op een SD-kaart. De kaart kan twee- of driedimensioneel worden weergegeven. De driedimensionale weergave heeft een ‘birdview’-effect, waarbij een vlucht over het parcours wordt gesimuleerd met de horizon in perspectief. Met behulp van de Bluetooth carkit kunt u veilig en handsfree telefoneren met uw (compatibel) mobiele telefoon. Uiteraard beschikt Peugeot Connect Nav ook over een radio/cd-speler met MP3.

Peugeot Connect 3D Nav is een bijzonder hoogwaardig systeem met GPS navigatie met op de harde schijf opgeslagen 3D kaarten van Europa. Bovendien beschikt dit systeem over een Juke Box-functie van 10GB, een USB aansluiting en een Bluetooth carkit. Met dit systeem kunt u gedurende uw hele reis genieten van uw favoriete muziek, telefoneren zonder uw handen van het stuur te hoeven halen en navigatie-aanwijzingen en tips ontvangen.

Motoren

Ik ben van plan een auto aan te schaffen met een THP-turbomotor, maar ik heb gehoord dat bij deze motoren allerlei problemen met de distributie voorkomen.

In de media wordt gesproken van bijgeluiden, het branden van controlelampjes en een gebrek aan vermogen. Voor zover er inderdaad sprake is geweest van deze problemen, zijn deze inmiddels opgelost. Sinds de THP-motor in 2007 leverbaar werd, is het productieproces op diverse punten geoptimaliseerd. Deze motor voldoet nu aan de strengste eisen voor wat betreft de kwaliteit en de betrouwbaarheid, voor zowel de huidige als de toekomstige modellen.

Ik ben in het bezit van een Peugeot met THP/ EP6-turbomotor motor. Moet ik me zorgen maken om de kwaliteit van de motor?

Nee, als de motor van uw Peugeot goed functioneert hoeft u zich geen enkele zorgen te maken. Bij twijfel verzoeken wij u contact op te nemen met uw Peugeot dealer of erkend reparateur. Met de gegevens van uw auto kan hij uw zaak verder analyseren.

Wat is een GTi?

Dankzij de 1.6 THP 200pk benzinemotor biedt de GTi naast veel vermogen een hoog koppel vanaf lage toerentallen én een laag brandstofverbruik. Dit is mogelijk door de combinatie van THP- en VTi-technologieën. Bij deze viercilindermotor worden een turbo en directe injectie gecombineerd met het variabele-kleplichthoogtesysteem voor de inlaatkleppen en een systeem dat zowel de inlaat- als de uitlaatnokkenas continu verstelt. Het resultaat is een motor met eenopmerkelijk rendement. Samen met de speciale afstemming van het onderstel en het remsysteem geeft deze nieuwe motor de GTi een uiterst dynamisch en karaktervol rijgedrag. De GTi is momenteel leverbaar in de Peugeot 208.

Onderdelen en accessoires

Hoe kan ik onderdelen en/of accessoires voor oudere Peugeot modellen krijgen?

U kunt onderdelen en accessoires voor de oudere Peugeot modellen gewoon bestellen bij een Peugeot Distributeur Onderdelen. Kan hij deze niet meer bestellen omdat de auto al te lang uit productie is, dan zijn er nog de officiële Peugeot-clubs die vaak een oplossing kunnen bieden.

Waar kan ik losse onderdelen of accessoires bestellen?

U kunt uw onderdelen of accessoires bestellen bij een officiële Peugeot Distributeur Onderdelen. Via zoek-een-dealer kunt u de voor u dichtstbijzijnde Distributeur Onderdelen vinden.

Waarom kan ik beter naar de officieel door Peugeot erkende reparateur gaan?

Door naar een door Peugeot erkende reparateur te gaan, verzekert u zich ervan dat uw auto gerepareerd zal worden volgens de door Automobiles Peugeot vastgestelde normen en dat er alleen originele door Peugeot erkende onderdelen gebruikt zullen worden.

Wat zijn de prijzen van Peugeot onderdelen en/of accessoires?

De prijzen van Peugeot onderdelen of accessoires kunt u navragen bij onze Peugeot Erkend Reparateurs en Peugeot Distributeurs Onderdelen.

Wat zijn pakketprijzen?

Pakketprijzen zijn prijzen inclusief onderdelen, arbeidsloon en BTW. Voor meer informatie over deze pakketprijzen, kunt op onze internetsite kijken, of een bezoek brengen aan een Peugeot Erkend Reparateur.

Hoe kom ik aan een origineel onderhoudsboekje voor mijn Peugeot?

U kunt een onderhoudsboekje aanvragen bij een officiële Peugeot Distributeur Onderdelen die dit boekje kan leveren of voor u kan bestellen.  Via zoek-een-dealer kunt u de voor u dichtstbijzijnde Distributeur Onderdelen vinden.

Waarom is het van belang om originele onderdelen te gebruiken bij reparatie en vervangingen aan mijn Peugeot?

Peugeot adviseert originele onderdelen te gebruiken bij een reparatie aan uw Peugeot, omdat deze onderdelen door Peugeot zijn goedgekeurd en het meest geschikt zijn voor uw Peugeot.

Welke garantie krijg ik op Peugeot onderdelen?

Elk Peugeot onderdeel heeft een jaar garantie op product- en/of fabricagefouten, behalve de accu, waarvoor twee jaar garantie op product en/of fabricagefouten geldt.

Deze garantie geldt alleen voor gefactureerde, oftewel door u betaalde onderdelen, en niet voor onderdelen die onder fabrieksgarantie vervangen zijn. Hiervoor blijft de einddatum van de fabrieksgarantie van kracht.

Als bewijs voor deze garantie geldt de aankoopfactuur op voorwaarde dat het gebrek niet te wijten is aan nalatigheid, verkeerd gebruik of montage of het niet in acht nemen van de technische voorschriften. Het onderhoud dient conform de normen van Automobiles Peugeot aantoonbaar te zijn uitgevoerd en de auto mag niet voor wedstrijddoeleinden gebruikt zijn.

Waarom kunnen accessoires beter door een Peugeot Erkend Reparateur gemonteerd worden?

Voor het correct en veilig functioneren van uw auto wordt er in uw auto veel gebruik gemaakt van elektronica, gebundeld via onder andere het Multiplexsysteem. Indien u een accessoire niet bij een Peugeot Erkend Reparateur laat monteren, bestaat er het risico dat de accessoire op een niet-correcte wijze aan de al aanwezige elektronica gekoppeld wordt, wat vergaande gevolgen kan hebben voor het correct functioneren van uw Peugeot.

Leeuwekeur gebruikte auto's

Waar kan ik een tweedehands auto vinden?

Via deze link komt u op de pagina van Leeuwekeur Gebruikte Auto’s. Hier kunt u door middel van allerhande zoekcriteria naar een gebruikte auto zoeken die aan uw wensen voldoet.

Wat zijn de Leeuwekeur garantievoorwaarden?

Gedurende 12 maanden na aflevering geen andere kosten dan die van het reguliere onderhoud en normale slijtagekosten. Er is geen maximum aan kilometers voor een Leeuwekeur auto. Alle reparaties die onder de Leeuwekeur garantievoorwaarden vallen, worden volledig vergoed. Voor uitgebreide informatie over Leeuwekeurgarantie verwijzen wij u naar de Leeuwekeur Informatiemap die u bij aflevering van uw auto van uw Peugeot dealer hebt ontvangen.

Krijg ik ook hulp bij pech langs de weg?

Als u een Leeuwekeur auto aanschaft kunt u gedurende de Leeuwekeurgarantie een beroep doen op Peugeot Assistance. Mocht u onderweg onverhoopt stil komen te staan door een technische storing aan uw auto zal Peugeot Assistance ervoor zorgen dat u op snelle en doelmatige wijze hulp wordt geboden, in binnen- en buitenland.

Wat houdt de Leeuwekeur controle in?

Voordat u uw Leeuwekeur auto afgeleverd krijgt, wordt deze auto grondig gecontroleerd op 120 punten. Op deze manier wordt uw auto in optimale staat aan u afgeleverd en wordt voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast wordt de auto meteen APK gekeurd. Om er zeker van te zijn dat deze Leeuwekeurcontrole conform de voorwaarden wordt uitgevoerd, worden de controleurs regelmatig door een onafhankelijk expertisebureau beoordeeld. Klik hier voor een overzicht van de 120 controlepunten.

 

Kan ik het onderhoud en de APK overal laten uitvoeren?

Om gebruik te kunnen maken van de Leeuwekeurgarantie dient u het reguliere onderhoud, de APK en eventuele reparaties altijd bij een officieel Peugeot Erkend Reparateur uit te laten voeren.

 

Wat moet ik doen nu mijn Leeuwekeur Gebruikte Auto niet aan mijn verwachtingen voldoet?

U kunt op dit formulier uw gegevens en opmerkingen plaatsen. De afdeling Klantenservice zal dan zo spoedig mogelijk op uw opmerkingen reageren.

 

Ik heb de beloofde pas behorende bij de Leeuwekeur auto niet ontvangen. Wat nu?

U kunt contact opnemen met uw eigen Leeuwekeur Verkoop- en Servicepunt. Zij kunnen voor u nagaan of uw pas inmiddels onderweg is. Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde Verkoop- en Servicepunt vinden.

 

Er staan verkeerde gegevens op mijn Leeuwekeurpas, wat moet ik doen?

Wij adviseren u contact op te nemen met uw Leeuwekeur Verkoop- en Servicepunt. Zij kunnen uw gegevens controleren en een nieuwe pas met de juiste gegevens voor u aanvragen. Via zoek-een-dealer kunt u het voor u dichtstbijzijnde Verkoop- en Servicepunt vinden.

 

Wat doe ik bij pech in het buitenland?

U kunt Peugeot Assistance inschakelen op de volgende manier: U draait eerst het internationale toegangsnummer wat per land kan verschillen, gevolgd door 31 20 65 45 536. Wij verzoeken u daarnaast ook uw Leeuwekeur Verkoop- en Servicepunt op de hoogte te stellen. De eventuele reparatiekosten dient u ter plaatse bij de Peugeot Erkend Reparateur te voldoen. U kunt de factuur bij thuiskomst indienen bij uw Leeuwekeur Verkoop- en Servicepunt. Alle reparaties die onder de Leeuwekeur garantievoorwaarden vallen, worden dan volledig aan u vergoed. Indien het mogelijk is verzoeken wij u de vervangen onderdelen mee te nemen.

 

Werken bij Peugeot Nederland

Hoe kan ik solliciteren op een vacature bij Peugeot?

Peugeot geeft op haar internetsite www.werkenbijpeugeot.nl alle lopende vacatures binnen Peugeot Nederland en binnen de Verkoop- en Serviceorganisatie. Bij de vacature staat aangegeven waar u uw sollicitatiebrief en C.V. naar toe kunt sturen.

Bent u op zoek naar een baan binnen Peugeot Nederland N.V. en staat er in de database met vacatures niets voor u bij? Stuur dan een open sollicitatie brief met uw C.V. naar:

 

Peugeot Nederland N.V.

T.a.v. afdeling Human Resources

Postbus 12420

1100 AK Amsterdam Zuidoost

of naar:

vacatures-pne@peugeot.com

Hoe kan ik mijn stage bij Peugeot Nederland doorlopen?

Bent je op zoek naar een stageplaats binnen Peugeot Nederland N.V. en staat er in de database met vacatures niets voor je bij? Stuur dan een open sollicitatie brief met uw C.V. naar:

 

Peugeot Nederland N.V.

T.a.v. afdeling Human Resources

Postbus 12420

1100 AK Amsterdam Zuidoost

of naar:

vacatures-pne@peugeot.com

 

Informatie over Peugeot

Wat is de geschiedenis van Automobiles Peugeot?

De familie Peugeot

Peugeot is de naam van een familie uit de streek van Montbéliard in Frankrijk. De familie doet voor het eerst van zich spreken in de 15de eeuw, waar men zich in de Franche-Comté door de generaties heen opwerkt van landbouwer tot notable. In 1734 wordt in de molen van de familie Peugeot in Hérimoncourt de grondlegger van de industriële tak geboren: Jean Pierre.
Alles begint in 1810 wanneer Jean-Pierre en zijn broer Jean-Frédéric in de molen van de familie te Sous-Crates een fabriek beginnen waar staal wordt geproduceerd en bewerkt. In 1818 deponeren de gebroeders Peugeot een brevet voor de vervaardiging van zagen, een activiteit waarmee een nieuw tijdperk begint. In 1858 wordt het merk Peugeot met de leeuw wettelijk vastgelegd. Daarna kent de Société Peugeot Frères Aînés tot 1885 een enorme ontwikkeling en maakt een naam als fabrikant van allerlei gereedschappen op diverse Europese markten maar ook in Amerika, Turkije en Egypte.
In 1885 maakt Peugeot zijn entree op de markt van het vervoermiddel; Armand Peugeot neemt dan het initiatief rijwielen te gaan bouwen om vier jaar later een driewieler met een Serpolet stoommachine op de wereldtentoonstelling van Parijs te presenteren. Deze driewieler is geschikt voor het vervoer van twee personen.
De eerste Peugeot automobiel wordt in 1890 gebouwd. Hij heeft vier wielen, een carrosserie van Peugeot en een Daimler-motor. In 1891 komt de productie van Peugeot auto's op gang en het aantal modellen wordt uitgebreid. In 1892 begint de lange geschiedenis van het merk in de autosport, Peugeot wint namelijk ex aequo met Panhard de toen zeer bekende Parijs - Rouen terwijl in 1913 de Grand-Prix van Amerika, die gereden wordt over 500 mijl in Indianapolis door Jules Goux met een Peugeot L 76 wordt gewonnen.
In 1910 komt de Société Anonyme des Automobiles Peugeot tot stand en in 1911 wordt de nieuwe fabriek van Sochaux bij Montbéliard gebouwd. Sinds 1913 produceert Peugeot in deze fabriek auto’s in serieproductie. Op de Parijse Salon de l`Automobile van 1921 toonde Peugeot al een `motor op zware olie`, een diesel voor personenauto`s. De motor werd gemonteerd op het chassis van een Peugeot 156 en daarmee reed de Franse autojournalist Henri Petit van La Vie Automobile in 1922 de wegrace Parijs-Bordeaux-Parijs uit.

De modellen

In 1929 wordt de 201, de eerste Peugeot met de wel bekende cijferreeks geproduceerd. Het eerste cijfer geeft het segment, de klasse van het model aan en het laatste cijfer geeft de generatie aan. In 2004 introduceert Peugeot met de 1007 naast de gewone cijfercombinaties een nieuwe cijferreeks voor bijzondere modellen.
In de tussentijd heeft Peugeot heel wat originele modellen op de markt gebracht. In 1937 verschijnt de Peugeot 402 Eclipse met een elektrisch bedienbare kap. Net na de Tweede Wereldoorlog presenteert het merk uit Sochaux de belangrijke Peugeot 203. In 1959 is de Peugeot 403 de eerste personenauto die op grote schaal leverbaar is met een dieselmotor en in de zestiger en zeventiger jaren behaalt het merk grote rallysuccessen in Afrika met achtereenvolgens de 404, de 504 en de 504 Coupé.
In 1979 komt de eerste personenauto met turbodieselmotor op de markt: de Peugeot 604. Begin jaren ’80 volgt een moeilijke periode, maar vanaf 1983 worden goede resultaten geboekt met de revolutionaire Peugeot 205. Eind jaren ’80 wint Peugeot diverse rally’s (o.a. Parijs - Dakar) met de 205 Turbo 16 en de 405 Turbo 16. Daarna zorgen sterke modellen als de 106, 306 en 406 voor succes in de jaren ’90. In 1999 brengt Peugeot als eerste autofabrikant een standaard FAP-roetfilter op de Peugeot 607 2.2 HDi. Hiermee wordt de roetuitstoot van deze diesel teruggebracht tot vrijwel nihil.
Aan het begin van de 21ste eeuw behoren de Peugeots 206 en 307 tot de best verkochte auto’s in Europa en zijn er inmiddels meer dan 70 Peugeot dieselmodellen standaard uitgerust met een FAP-roetfilter. In 2005 brengt Peugeot de innovatieve Peugeot 1007 op de markt, de eerste auto in de nieuwe cijferreeks. De bijzondere duizendzeven valt op vanwege zijn schuifdeuren.

Wat zijn de jaarcijfers van Peugeot?

Voor informatie over jaarcijfers verwijzen wij u naar de volgende site: www.psapeugeotcitroen.com 

Mag ik gebruik maken van de naam of het logo van Peugeot?

Het gebruik van de naam of het logo van Peugeot is voorbehouden aan de officiële Verkoop- en Serviceorganisatie. Om de kwaliteit en uniformiteit te waarborgen, zijn zeer strenge richtlijnen opgesteld die uitsluitend door bedrijven mogen worden toegepast die door Automobiles Peugeot zijn aangesteld. Alle beeldmerken, logo's, Peugeot modellen, enzovoort zijn beschermd met rechten.

Wie ontvangen het magazine 'BLUE by Peugeot'?

Het digitale magazine BLUE by Peugeot wordt toegestuurd aan Peugeot-rijders en andere mensen de geïnteresseerd zijn in Peugeot. Wilt u BLUE by Peugeot ontvangen, dan kunt u zich abonneren via  www.bluebypeugeot.nl.

Hoe kom ik aan informatie over fietsen van Peugeot?

Peugeot heeft een breed assortiment fietsen speciaal afgestemd op de Nederlandse markt. Er zijn onder meer Peugeot stadfietsen, racefietsen, kinderfietsen, ATB’s en elektrische Peugeot fietsen leverbaar.

De Peugeot fietsen worden verkocht bij een tiental geselecteerde Peugeot dealers verspreid over het land. Hier kan het fietsassortiment worden bekeken, gereden en gekocht. Een overzicht van de Peugeot dealers die de fietsen leveren vindt u hier.

Hoe kan ik aan verkoopadressen komen van Peugeot scooters en brommers?

Peugeot scooters worden geïmporteerd door Van der Hulst B.V. in Veenendaal. Meer informatie over Peugeot scooters is te vinden op hun website.

Wat zijn de jaarcijfers van PSA (Peugeot-Citroen)?

Voor informatie over jaarcijfers verwijzen wij u naar de volgende site: www.psapeugeotcitroen.com.

Waar kan ik Peugeot Pepermolens kopen?

De Peugeot Pepermolens zijn uiteraard bij diverse warenhuizen en speciaalzaken te koop. Ook kunt u de Peugeot Pepermolens via uw Distributeur Onderdelen bestellen.

Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen? Neem dan contact met ons op.

Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?

Bij vragen kunt u het beste contact opnemen met uw Peugeot dealer of erkende reparateur. Met de gegevens van uw auto kan hij het beste uw vragen beantwoorden. U kunt hier alle adressen van de Peugeot dealers vinden. U kunt ook contact zoeken met Peugeot Nederland via contact of bellen met 0800-PEUGEOT.

Ontdek ook

contact

Contact

Neem contact met ons op.

Contact
facebook

Volg ons op facebook

Volg ons op Facebook
nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf in voor onze nieuwsbrief 

Inschrijven nieuwsbrief