Zakelijk MyPeugeot COOKIE BELEID

5 REDENEN
OM DE 308 TE KIEZEN

De 308 SW is ontworpen met het oog op gebruik als gezinsauto. Het is een degelijke, betrouwbare auto met een geraffineerd compromis tussen comfort en wegligging.
1

DESIGN

De neus en de "zwevende" grille geven de 308 SW onmiddellijk een elegant en chique voorkomen. De dynamische voorzijde vindt een fraai vervolg in de evenwichtig gelijnde flanken van de auto.
De chique, atletische vormen komen ook tot uiting in de gepolijste lichtmetalen 17 inch-velgen en de gematteerd verchroomde sierdelen.

MEER OVER HET EXTERIEUR
DESIGN
2

PANORAMADAK

Dankzij de panoramische achterruit en het glazen panoramadak* baadt het interieur van de 308 SW in licht en genieten de inzittenden nog meer van de ruimte en het comfort. Het glazen dak is van getint en warmtewerend glas, reduceert de doorgifte van zonnewarmte en verbetert zo het thermische comfort. Overigens kan de lichtinval via het dak gedeeltelijk of geheel worden afgeschermd dankzij het elektrisch bedienbare blinderingspaneel met een beveiliging tegen beknellen.
* Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar. Het glazen dak brengt het totale glasoppervlak van de auto op 5,58 m2.

MEER OVER HET INTERIEUR
PANORAMADAK
3

BAGAGERUIMTE

BAGAGERUIMTE Media 1
BAGAGERUIMTE Media 2

De bagageruimte van de 308 SW is met een inhoud van wel 674 liter* onder de bagageafdekking (uitvoering met 5 zitplaatsen) en 2149 liter** met de stoelen verwijderd één van de ruimste in zijn klasse. Dankzij een laaddrempel met een hoogte van slechts 548 mm kunt u bij de 308 SW moeiteloos grote en zware voorwerpen inladen.
De verlichting aan de achterzijde van de hemelbekleding en onder de bagageafdekking zorgt ervoor dat alles goed zichtbaar is in de bagageruimte.
* Maximaal 573 dm3 volgens VDA-norm
** Maximaal 1736 dm3 volgens VDA-norm
 

MEER OVER HET INTERIEUR
4

WEGLIGGING

WEGLIGGING

De 308 SW biedt een optimale balans tussen comfort en wegligging. Met zijn grote carrosseriestijfheid doet de 308 SW qua rijplezier niet onder voor de meest uitgebalanceerde compacte gezinsauto's. Het rijplezier wordt nog verder vergroot door de elektrohydraulische stuurbekrachtiging, de versterkte McPherson-voorwielophanging en de achterwielophanging met torsieas. Daarnaast dragen de grote spoorbreedte en de ruim bemeten banden (tot 18 inch), maar ook het lage zwaartepunt bij aan de uitstekende wegligging die het resultaat is van de knowhow en ervaring van Peugeot op dit gebied.

MEER OVER DE VEILIGHEID
5

TECHNOLOGIE e-HDi STOP & START

De 308 SW met de 1.6 e-HDi FAP 112 pk dieselmotor is voorzien van het Stop & Start-systeem. Het snelle, doeltreffende en stille Stop & Start-systeem van de nieuwe generatie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Het systeem zorgt ervoor dat, wanneer dit nodig is, de motor razendsnel en trillingsvrij afgezet en weer gestart wordt en garandeert zo een optimaal comfort.
Deze technologie is gekoppeld aan een handgeschakelde of een 2Tronic 6-versnellingsbak.

* Systeem dat de motor automatisch afzet en weer start

MEER OVER DE TECHNIEK