Veilig de winter in met de Peugeot Wintercheck

Tijdens de Peugeot Wintercheck wordt uw auto gecontroleerd op 29 verschillende punten. De monteur noteert de resultaten van de check handmatig op een formulier of registreert de check van uw auto via een tablet. U ontvangt altijd een kopie of een print van het resultaat. Wilt u meer informatie over de 29 controlepunten van de Peugeot Wintercheck? Download de checklist hieronder.

Naast het winterklaar maken van uw Peugeot kunt u tegelijkertijd profiteren van zeer aantrekkelijk geprijsde winteraccessoires. U ontvangt 20% korting op dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en/of skidragers. Meer informatie over prijzen van winteraccessoires vindt u hier.

Winterbanden

Peugeot Wintercheck - Winterbanden


Winterbanden bieden meer veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast naar de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber harder.

De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Bij temperaturen onder de 7°C presteert een winterband daardoor beter dan een zomerband. Hierdoor profiteert u van betere grip, comfortabeler weggedrag en dus optimale veiligheid.

Winterbanden of All-season banden


Een all-season band is in principe een zomer -en een winterband in één. Deze banden worden ook wel all-weather of 4-seizoenenbanden genoemd. In de zomer zorgt dit voor wat meer slijtage, maar deze banden geven wel extra grip op nat wegdek. Bij winterse temperaturen verliest de all-season band geen grip, wat bij een zomerband wel het geval is. All-season is eigenlijk geen alternatief voor winterbanden maar kan gezien worden als een aanvulling op de zomerband, welke zorgt voor meer veiligheid het gehele jaar door. Dit is een goede oplossing voor wanneer u niet perse winterbanden nodig hebt, omdat u bijvoorbeeld niet rijdt wanneer het sneeuwt. Ook speelt hierbij het voordeel dat het wisselen van banden gedurende de seizoenen niet meer nodig is. De prestaties van winterbanden zijn in winterse omstandigheden wel duidelijk beter dan die van all-season banden.

Profieldiepte en gebruiksduur


Erg belangrijk voor een goede werking van winterbanden, is dat de profieldiepte van de banden niet onder de 4 mm komt. Daarbij is het ook aan te raden winterbanden na 4 opeenvolgende winters te vervangen, omdat bepaalde componenten in de rubbersamenstelling hun werking verliezen. Dit zorgt er voor dat winterbanden hun specifieke eigenschappen en voordelen verliezen.

20% korting op winteraccessoires

Tijdens de Wintercheck kunt u met extra korting belangrijke winteraccessoires aanschaffen. Dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en skidragers. Hiermee kiest u voor veiligheid en gemak met accessoires die voor uw Peugeot zijn gemaakt. Bekijk hier alle winterseaccessoires met bijbehorende prijzen.

*Vraag uw dealer om de prijs van dakstangen/sneeuwkettingen die passen op uw Peugeot, u ontvangt in ieder geval 20% korting. Genoemde prijzen zijn adviesprijzen inclusief BTW.

MyPeugeot Card

Peugeot Wintercheck - MyPeugeotCard

De MyPeugeot Card is er voor iedereen die een Peugeot in onderhoud heeft bij een Peugeot Erkend Reparateur. De MyPeugeot Card is zeer gunstig geprijsd want voor slechts €49* profiteert u van:

  • Hulp bij pech in Nederland met Peugeot Assistance, 24/7, 365 dagen per jaar
  • APK controle
  • Bijvullen van motorolie en vloeistoffen

Wilt u uitgebreide pechhulp in heel Europa, neem dan een MyPeugeot Card met Peugeot Assistance Plus.

*Genoemde prijs is een adviesprijs inclusief  BTW.

Voorwaarden Peugeot Wintercheck

  • Deze actie is geldig van 28 oktober 2017 tot 1 maart 2018.
  • Alle Peugeot Winterchecks dienen op afspraak te worden gemaakt.
  • De Peugeot Wintercheck kost € 19,95.
  • De Peugeot Wintercheck is op vertoon van de MyPeugeot Card gratis.
  • De persoonsgegevens die u verstrekt, worden door de Peugeot-organisatie uitsluitend voor eigen doeleinden verwerkt en niet aan derden verstrekt (registratie CBP 118004).
  • Genoemde prijzen zijn adviesprijzen.
  • Deze actie is uitgeschreven door Peugeot Nederland N.V.

Bekijk de Peugeot Wintercheck video