Peugeot - Innovaties en technologieën

Voor alle liefhebbers van dynamische en sportieve rijsensaties ontwikkelt PEUGEOT, in samenwerking met PEUGEOT SPORT, sensationele productiemodellen en concept cars die u met hun prestaties en design in vervoering brengen.

GT

GT, de afkorting van Grand Tourisme, is de naam van de dynamische en exclusieve uitvoeringen van de PEUGEOT-modellen.
De drie belangrijkste kenmerken van de GT zijn: een sterke en krachtige motor (benzine 205 pk, diesel 180 pk), een dynamische wegligging dankzij een verlaagd onderstel en de aanwezigheid van het Driver Sport Pack. Een garantie voor rijplezier van hoog niveau.

GTi

"GTi" is afgeleid van de benaming "GT" en betekent "Grand Tourisme Injection". Bij een GTi wordt sportief design gecombineerd met een hoog prestatieniveau. Bij PEUGEOT is deze benaming onlosmakelijk verbonden met een legendarische auto: de 205 GTi.

30 jaar na het origineel laat PEUGEOT de mythische GTi herleven in een nog radicalere versie. Met zijn strakke weggedrag en vlijmscherpe besturing laat de 208 GTi opnieuw zien dat rijsensaties, sportiviteit en efficiency zijn verankerd in het erfgoed en het DNA van PEUGEOT.

R

R is de benaming van de nieuwe uitvoering van de RCZ (de sportcoupé van Peugeot): de RCZ R. Dit is de krachtigste auto in de historie van het merk, met een motor van 270 pk. Het design, waarbij verschillende elementen zijn voorzien van het PEUGEOT SPORT-logo, is volledig in overeenstemming met het sportieve maar ook sierlijke karakter van de auto.

Het R-logo is ook aanwezig op de flanken van de 308 R Concept, een uiterst sportieve concept car die weergaloze rijsensaties biedt.

DRIVER SPORT PACK

Met de toets "Sport" op de middenconsole wordt het Driver Sport Pack ingeschakeld, dat vooral de liefhebbers van een sportievere rijstijl zal aanspreken.

Deze technologie verandert bepaalde instellingen van de auto om het rijplezier te vergroten.

De bekrachtigde besturing en het gaspedaal reageren directer op de commando's van de bestuurder, het motorgeluid wordt versterkt en klinkt sportiever, de informatie op het instrumentenpaneel wordt rood in plaats van wit weergegeven en de rijinformatie wordt afgestemd op de sportieve bestuurder (geleverd vermogen, turbodruk, geleverd koppel, versnelling in rijrichting en G-krachten). Daarnaast schakelt de automatische transmissie EAT6 over op een sportiever schakelprogramma.