De Foodtruck Peugeot is bedacht en ontwikkeld door het Peugeot Design Lab, de Global Brand Design-studio van het automerk, en wordt Le Bistrot du Lion genoemd.
De Foodtruck Peugeot is compact en perfect geschikt voor de stad. De korte overbouw voor en achter staat borg voor een uitstekende wendbaarheid, terwijl de lange wielbasis voor veel laadruimte zorgt.
Eenmaal ter plaatse kan de Foodtruck Peugeot worden uitgeklapt waardoor het voertuig twee keer zo breed wordt. Er ontstaat zo een veelzijdige ruimte die gemakkelijk aangepast kan worden aan de omgeving of het evenement. Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en een ruimte voor de dj.
Om er zeker van te zijn dat de Foodtruck Peugeot volledig functioneel is en aan alle normen en regels voor voedselhygiëne voldoet, heeft het Peugeot Design Lab de Franse specialist van rijdende restaurants, Euromag, ingeschakeld. De professionele keukenapparatuur is multifunctioneel zodat elke chef-kok zijn inspiratie de vrije hand kan geven en al zijn talenten kan inzetten. Ook is de keuken geschikt voor elk type keuken, of het nu een gastronomisch diner, een fusion-gerecht of een moleculair recept betreft.
Peter Lute, de getalenteerde chef-kok van LUTE restaurant, en tevens PEUGEOT Ambassadeur, nam in Parijs alvast een voorproefje. PEUGEOT heeft in Peter Lute, die ook in het design en de kwaliteit van zijn producten gelooft, de ideale partner gevonden. Gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zintuigen en intuïtie runt hij sinds 10 jaar het vermaarde LUTE restaurant in Ouderkerk a/d Amstel. Onlangs bouwde hij twee historische buskruitfabrieken om tot de unieke locatie EXPLORE in Muiden; hiermee verbreedt hij zijn horizon ook op het gebied van evenementen.