Banden

Peugeot Bandenservice

BANDENSERVICE

Met de Peugeot Bandenservice profiteert u van deskundige montage, controle en opslag van uw zomer- of winterbanden. Bij elke bandenwissel controleert het Peugeot Servicepunt uw banden nauwkeurig op beschadigingen en profieldiepte. Tegen een vergoeding kunt u uw banden ook laten opslaan, zodat u er geen omkijken naar heeft en uw banden tevens zijn verzekerd.

Winterbanden duurder dan zomerbanden?


Natuurlijk is de aanschaf van een extra set velgen met banden een behoorlijke investering. Dat wil echter niet zeggen dat u veel duurder uit bent.

Doordat u de zomer- en de winterbanden afwisselt, doet u bijna twee keer langer met uw zomerbanden dan normaal.

De prestaties van winterbanden zijn in winterse omstandigheden duidelijk beter dan die van all-season banden.

  • Winterbanden zijn geschikt voor besneeuwde bergpassen, terwijl je all-season banden sneller van sneeuwkettingen moet voorzien
  • Bij optrekken in de sneeuw en handling in bochten hebben winterbanden meer grip dan de all-season band
  • Bij remmen op sneeuw geven all-season banden weinig toe op winterbanden in vergelijking met zomerbanden

Profieldiepte en gebruiksduur


Voorwaarde voor een goede werking van een winterband is dat de profieldiepte niet onder de 4 mm komt. Ook is het aan te raden winterbanden na 4 opeenvolgende winters te vervangen, omdat bepaalde componenten in de rubbersamenstelling hun werking verliezen. Daardoor verliest de winterband zijn specifieke eigenschappen en voordelen.

Is uw auto uitgerust met bandenspanningssensoren (TPMS)?
Heeft u uw auto onlangs aangeschaft, dan is de kans groot dat uw auto is uitgerust met TPMS. In het overzicht van de winterbandensets zijn daarom sets met en zonder TPMS opgenomen. Na elke vervanging van sensoren of banden is het noodzakelijk de vervangen sensoren opnieuw in te stellen en een eventuele drukaanpassing in het systeem op te slaan. Door gebruik te maken van de winterbandensets met TPMS bent u er zeker van dat de sensoren intensief getest zijn en afgestemd zijn op het elektronisch systeem van uw auto.

DE VEILIGSTE WINTERBAND-VELG COMBINATIE VOOR DE BESTE PRIJS

Bekijk hier onze prijzen of vraag uw dealer naar de mogelijkheden voor uw Peugeot. Wij adviseren u graag over de voor u veiligste banden, geheel afgestemd op uw eisen en budget.

ONS COMMITMENT

Ons commitment

EEN ALL-IN TARIEF

De all-in tarieven van Peugeot zijn inclusief arbeidsloon en onderdelen met 1 jaar garantie. De prijs wijkt niet af van de offerte of de prijsopgave.Zo komt u niet voor verrassingen te staan en dat is wel zo fijn.

Ons commitment

GEEN OVERBODIGE KOSTEN

De technici van Peugeot voeren de benodigde reparaties uit en leggen u altijd uit waarom de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Zo bent u zeker van een nauwkeurige en professionele controle door de technici van het Peugeot-netwerk.

Ons commitment

KWALITEIT

Het binnen het Peugeot-netwerk laten uitvoeren van controles en reparaties heeft veel voordelen. De all-in tarieven zijn gunstig en de werkzaamheden worden door de technici van Peugeot uitgevoerd.

ZOEK EEN PEUGEOT VESTIGING

Er is een probleem met het laden. Probeer het later nog eens. Neem gerust contact met ons op als het probleem blijft bestaan.