Gemaakt om de wijde wereld te verkennen

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – een stoere voorzijde
PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – een stoere voorzijde

4x4-AANDRIJVING VAN DANGEL

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Draaiknop 4x4 - 3 rijstanden

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Vierwielaandrijving

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Vooraanzicht en terreinband

De Peugeot Rifter 4x4 Concept is voorzien van een vierwielaandrijvingssysteem dat is ontwikkeld door Dangel, een bedrijf dat al sinds jaar en dag partner is van het merk en is gespecialiseerd in ombouw naar vierwielaandrijving. De bodemvrijheid van de Peugeot Rifter 4x4 Concept is met 80 mm vergroot, zodat hij op bijna elk terrein uit de voeten kan.

De vierwielaandrijving werkt door middel van een viscokoppeling en wordt ingeschakeld met een keuzeschakelaar die zich binnen handbereik op het dashboard bevindt, rechts van de versnellingshendel. Er is keuze uit 3 rijstanden:

  • de stand 2RM met alleen voorwielaandrijving, voor alledaagse rijomstandigheden
  • de stand 4RM, waarbij er aandrijfkracht naar de achterwielen gaat als de voorwielen hun grip verliezen
  •  de stand Lock, waarbij het achterdifferentieel wordt gesperd voor het rijden op zeer moeilijk begaanbaar terrein en bij extreme veeruitslagen.

De vier stoere terreinbanden maken de vierwielaandrijving nog efficiënter. De Peugeot Rifter 4x4 Concept is voorzien van terreinbanden van BF Goodrich.

Deze banden zijn sterk en duurzaam, zien er stoer uit en zorgen voor een perfecte grip. Zelfs de steilste hellingen vormen geen enkel obstakel. De aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak gekoppelde BlueHDi 130-motor sleurt met zijn koppel van 300 Nm de auto moeiteloos naar boven. Samen met de Peugeot i-Cockpit® staat deze aandrijflijn van de avontuurlijke Peugeot Rifter 4x4 Concept garant voor een sublieme rijervaring op elk type terrein.

LICHT IN DE DUISTERNIS

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – LED-lichtbalk

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Vooraanzicht van de auto met uitgeklapte tent op het dak

PEUGEOT RIFTER 4x4 Concept – Achteraanzicht van de auto met uitgeklapte tent op het dak

Boven de voorruit van de Peugeot Rifter 4x4 Concept bevindt zich een speciale, gebogen LED-lichtbalk met een breedte van 1,35 m. Deze is voorzien van 100 leds die zijn verdeeld over twee rijen, met een indrukwekkend totaal vermogen van 300 W.

AVONTUURLIJKE UITRUSTING

Een avontuurlijke ervaring houdt niet op bij het ondergaan van de zon. Daarom is de Peugeot Rifter 4x4 Concept uitgerust met een door de specialist Autohome ontwikkelde Overland-tent. Deze tent kan heel gemakkelijk worden opgezet door hem simpelweg vanuit zijn aan de dakrails bevestigde hoes uit te klappen. Deze als accessoire leverbare dakrails voldoen aan de "City Crash Test"-norm en geschikt voor de meest uiteenlopende bagage. Om in de tent te kunnen klimmen hoeft alleen nog de schuifladder te worden bevestigd. Er hoeven dus geen haringen in de grond te worden gestoken, de slaapplek op het dak is kant en klaar.

Het tentdoek is speciaal ontworpen voor de Peugeot Rifter 4x4 Concept. Het is voorzien van een Peugeot-logo en hetzelfde grafische thema als de showcar. Het matras is uitgevoerd in dezelfde gechineerde grijze stof met gele sierstiksels als de stoelen van de auto. Het compacte matras kan gemakkelijk worden opgevouwen en past dan gemakkelijk in de opgevouwen tent. Voor de finishing touch zorgen de met Alcantara beklede kussens die eveneens zijn voorzien van gele sierstiksels.

Zo laat de Peugeot Rifter 4x4 Concept zich na een avontuurlijke dag omtoveren tot een oase van rust.

Peugeot eM02 FS Powertube-mountainbike

PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Achteraanzicht met Peugeot-mountainbike en uitgevouwen tent
PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT – Man op Peugeot-mountainbike

En nadat de zon is opgekomen nodigt de Peugeot eM02 FS Powertube-mountainbike uit tot een even avontuurlijke fietstocht! Deze mountainbike met elektrische trapondersteuning staat model voor de toekomstige generatie eBikes van het merk met de Leeuw. De compacte accu is geïntegreerd in het frame, voor een gestroomlijnde en sierlijke look.

Met zijn dubbele ophanging is deze mountainbike bij uitstek geschikt voor zware bergachtige parcours. Hij kan aan de achterzijde van de auto worden vervoerd op een speciale steun die op de afneembare trekhaak kan worden gemonteerd. De geanodiseerde satijngele kleur die naar de kleuraccenten van de auto verwijst, contrasteert subtiel met de matzwarte achterklep.

i