Peugeot Exalt - EXTERIEUR

Peugeot Exalt concept-car
Peugeot Exalt concept-car

De designers en ingenieurs van Peugeot hebben een gedurfde, intuïtieve en moderne berline gecreëerd, met een sportief uiterlijk. Ontdek de Nieuwe 308, een pure, technologisch hoogwaardige en efficiënte auto die ongekende rijsensaties biedt.

Met zijn slanke en atletische lijnen komt de kracht van het Peugeot-design bij de Exalt volledig tot uiting. Deze 5-deursberline, met zijn grote spoorbreedte en krachtig gewelfde flanken, strekt zijn fraaie lijnen uit over een lengte van 4,70 m. De platte vlakken van de carrosserie afgewisseld met scherpe lijnen weten kracht met zachtheid te combineren.

AUTHENTIEK DESIGN

Peugeot Exalt - authentiek design

Als eerbetoon aan de Franse carrossiers uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is de onbewerkt stalen carrosserie van de Exalt handmatig geklopt door een meester-carrosseriebouwer. Om de carrosserielijnen volledig tot hun recht te laten komen is onbewerkt staal gebruikt.

ATLETISCH EN KRACHTIG

Peugeot Exalt - atletisch en krachtig

De lange motorkap begint bij een bijzonder expressieve voorzijde met dubbele koplampen die in de bumper zijn ingebouwd. Deze koplampen hebben de voor het merk zo kenmerkende lichtsignatuur. De in meerdere opzichten symbolische leeuw is centraal in de dominante grille geplaatst. Dit dier vormt namelijk niet alleen het logo van het merk, maar staat in de Chinese cultuur ook symbool voor kracht en prestige. In het onderste deel laat de grille, doorsneden door twee "hoektanden" met LED-richtingaanwijzers, de lucht voor de motor door.