Peugeot 308 R HYBRID - DESIGN

Peugeot 308 R HYBRID - concept car
Peugeot 308 R HYBRID - concept car

" De PEUGEOT 308 R HYbrid weet deze voordelen optimaal in te zetten voor een nog strakker en dynamischer design." Gilles Vidal, designdirecteur van Peugeot

COUPE FRANCHE

Peugeot 308 R HYBRID - Coupe France

Met zijn 235/35 R19-banden en 80 mm grotere spoorbreedte bijt de PEUGEOT 308 R HYbrid zich in het asfalt. De imposante voorzijde wordt gekenmerkt door een motorkap met opvallende luchthappers en een indrukwekkende bumper met scherpe hoeken en gladde vlakken. Schuin van voren gezien spelen de lijnen van de compacte carrosserie met het licht waarmee de aandacht op vloeiende wijze wordt verlegd naar de rest van de auto. De PEUGEOT 308 R HYbrid is gespoten in een bijzonder levendige blauwe kleur met fluorescerende pigmenten en glasdeeltjes. Deze kleur verwijst zowel naar de hybride-aandrijving als naar de in het verleden voor Franse raceauto's specifieke kleur Bleu de France. Deze blauwe lak gaat ter hoogte van de achterportieren over in een matzwarte lak: een nieuwe uitvoering van de "coupe franche" waaraan de sportiefste modellen van PEUGEOT zijn te herkennen.

EXPRESSIEVE STIJL

Via de grille, voorzien van een blokpatroon, wordt de innovatieve hybride-aandrijflijn van 500 pk van lucht voorzien. In de buitenste luchtinlaten zijn de sequentiële led-richtingaanwijzers gemonteerd terwijl op de middelste luchtinlaat de signatuur van de auto is aangebracht; het uit één stuk gefabriceerde 308 R HYbrid-logo.

Aan de achterzijde komt het compromisloze karakter van de PEUGEOT 308 R HYbrid op bijzonder "cleane" wijze tot uiting. Van achteren gezien is het direct duidelijk dat deze auto een geweldige wegligging heeft. De slanke spoiler bovenaan de achterklep optimaliseert de luchtweerstand. Ten slotte is de bumper voorzien van twee openingen voor de afvoer van warme lucht. Ze dragen bij aan het op de juiste temperatuur houden van de tractiebatterij.

De op de luchtinlaten en de zijskirts aangebrachte sierdelen zijn voorzien van witte accenten met een keramisch effect die de sportiviteit van de auto onderstrepen.

EEN SPORTIEF EN HOOGWAARDIG INTERIEUR

Peugeot 308 R HYBRID - interieur

De PEUGEOT 308 R HYbrid is de eerste op een seriemodel gebaseerde auto waarop materialen worden toegepast die tot op heden voorbehouden waren aan concept cars. Zo is het dashboard bekleed met een digitaal geweven stof. Dankzij dit innovatieve procédé kunnen complex gevormde, grote onderdelen worden vervaardigd van een zacht aanvoelend materiaal zonder dat er gebruik wordt gemaakt van schuimmateriaal, waardoor gewicht kan worden bespaard. Op de portierpanelen wordt deze digitaal geweven stof gecombineerd met zwart leder en een gepatineerd leder met een roodachtige kleur.

De bovenste delen van de portieren en de hemelbekleding zijn in antraciet uitgevoerd. De kuipstoelen zijn bekleed met een gepatineerd leder dat een roodachtige kleur heeft. Zoals het een sportieve auto betaamt zijn her en der in het interieur rode accenten aangebracht: de sierlijst rondom de tellers, het inzetstuk dat de middenstand van het stuurwiel aangeeft, op de middenconsole enzovoort.