Plug-in hybrid modellen van Peugeot

Plug-in hybrid auto modellen Peugeot
Plug-in hybrid auto modellen Peugeot

Ontdek een nieuwe manier van rijden met de plug-in hybride modellen van Peugeot. De hybridetechnologie maakt deze auto’s veelzijdig inzetbaar en uitstekend geschikt voor langere ritten. Uw auto schakelt indien mogelijk over op volledig elektrische aandrijving en kan dan tot wel 50 km volledig elektrisch rijden. Ons gamma plug-in hybridemodellen, bestaat uit de 508 Berline en SW, maar ook als 3008 SUV. Alle modellen combineren een innovatief design met hoogwaardige technologieën en een minimale belasting van het milieu. Zonder compromissen.

De voordelen van het plug-in hybridesysteem

Voordelen plug-in hybrid systeem Peugeot

Ontdek nieuwe voordelen van autorijden met plug-in hybrid van Peugeot.

Rijplezier

Ervaar een nieuwe rijsensatie dankzij de 100% elektrische rijmodus van de plug-in hybride auto's van Peugeot:

 • Soepel en schokvrij rijden
 • Stevige acceleraties dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel
 • Een vrijwel geluidloze motor
 • Weinig trillingen
 • Vrijheid om te gaan waar u wilt: dankzij de plug-in hybride-aandrijflijn beschikt u over een elektrische actieradius van tot wel 50 km, maar de benzinemotor staat altijd paraat.

Geld besparen

De aanschaf of lease van een plug-in hybride auto kan op verschillende manieren voordeel opleveren dankzij:

 • Een tot wel 40% lager brandstofverbruik
 • Een halftarief voor de motorrijtuigenbelasting
 • Het gebruik van de elektrische rijmodus bespaart de duurdere benzine
 • Lagere onderhoudskosten

Gebruiksgemak

Een plug-in hybride auto is praktisch in het gebruik dankzij:

 • De snelle en intuïtieve manier van opladen
 • De informatievoorziening in de auto die u continu informeert en adviseert over uw manier van rijden en de laadtoestand van de accu
 • De MyPeugeot App waarmee u op afstand bepaalde functies kunt aansturen
 • De vrijheid om te gaan waar u wilt: u kunt zorgeloos lange ritten maken met de auto zonder te moeten opladen

Ontdek ons gamma plug-in hybride modellen

Peugeot 3008 SUV HYBRID - Exterieur

Ontdek de Peugeot 3008 SUV Hybrid en Hybrid4, de SUV’s met hybride aandrijving

  

Ga op avontuur met deze veelzijdige SUV met hybride aandrijving van Peugeot. Deze plug-in hybrid is behalve met voorwielaandrijving (Hybrid) ook leverbaar met vierwielaandrijving (Hybrid4), voor extra controle op elk type ondergrond.

nieuwe Peugeot 508 HYBRID - Exterieur

Ontdek de nieuwe Peugeot Berline 508 Hybrid

  

Ontdek de Grande Berline van het gamma plug-in hybride modellen van Peugeot. De nieuwe 508 Berline Hybrid maakt indruk met zijn sportieve uitstraling en staat elke dag garant voor comfortabele kilometers. In de stad profiteert u van de 100% elektrische rijmodus of elektrische ondersteuning en op buitenwegen beschikt u over de capaciteiten van de verbrandingsmotor.

nieuwe Peugeot 508 SW HYBRID - Exterieur

Ontdek de nieuwe Peugeot 508 SW Hybrid

  

Ook de sportief en elegant gelijnde 508 SW is leverbaar als plug-in hybrid. De Peugeot 508 SW Hybrid is met zijn sportieve design, hoogwaardige comfort en royale binnenruimte uw ideale metgezel, waar u ook heen gaat. Met alle voordelen van de plug-in hybrid geniet u bovendien van zijn royale bagageruimte, zonder concessies te hoeven doen.

De plug-in hybride-aandrijflijn

Efficiënt en hightech

De plug-in hybride-aandrijflijn - Lithium-ion tractiebatterij

Lithium-ion tractiebatterij


De plug-in hybride modellen van Peugeot zijn voorzien van een lithium-ion tractiebatterij die is inbegrepen bij de aanschafprijs van de auto. Met deze tractiebatterij is een actieradius tot wel 50 km (gemeten volgens WLTP-cyclus) in de 100% elektrische rijmodus mogelijk. De tractiebatterij is onder de achterbank geplaatst.

De plug-in hybride modellen van Peugeot beschikken over de functie "e-SAVE" waarmee de bestuurder een bepaalde elektrisch te rijden afstand kan reservereni. De bestuurder kan dan later tijdens de rit gebruikmaken van deze gereserveerde energie, wat met name praktisch kan zijn bij het binnenrijden van een stadscentrum. Zeker wanneer verbrandingsmotoren hier niet zijn toegestaan.

Geëlektrificeerde automatische transmissie: de e-EAT8.

Aandrijflijn

Een plug-in hybride auto (PHEV) is voorzien van een verbrandingsmotor, één of zelfs tweei elektromotoren en een tractiebatterij.

De plug-in hybride modellen van Peugeot zijn uitgerust met de nieuwe geëlektrificeerde automatische transmissie met 8 versnellingen: de e-EAT8.

De Peugeot 3008 SUV is ook leverbaar met vierwielaandrijving door een tweede elektromotor op de achteras.

Rijmodi

Ervaar en rijsensatie die het beste van twee werelden biedt: elektrisch en op benzine. De plug-in hybride modellen van Peugeot beschikken over tot wel vier exclusievei rijmodi die u verzekeren van optimaal rijplezier. In elke rijmodus wordt tijdens het remmen en gas loslaten energie terug gewonnen. Gemiddeld wordt 90% van de energie die vrijkomt tijdens het remmen teruggewonneni.

Plug-in hybride-technologie - Electric-modus

Electric-modus

Dit is de "standaardmodus" wanneer u de auto ‘start’, mits de tractiebatterij is opgeladen. In de Electric-modus kunt u 100% elektrisch rijden. Profiteer van alle voordelen van elektrisch rijden: een geruisloze motor, geen uitstoot van vervuilende stoffen, geen uitstoot van CO2, toegang tot specifieke milieuzones.

Plug-in hybride-technologie - Hybrid-modus

Hybrid-modus

In de Hybrid-modus wordt uw auto afhankelijk van uw rijstijl en de rijomstandigheden elektrisch of door de benzinemotor aangedreven. Door deze modus te selecteren laat u de keuze van de gebruikte energiebron zoveel mogelijk aan de auto over. In deze rijmodus profiteert u van de voordelen van zowel elektrisch als op benzine rijden, en wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare elektrische energie.

Plug-in hybride-technologie - Sport-modus

Sport-modus

Profiteer van maximale prestaties dankzij het gecombineerde vermogen van beide energiebronnen. In de Sport-modus kan het vermogen van de benzinemotor en de elektomotor worden gecombineerd zodat u het maximale uit uw plug-in hybrid kunt halen. Het gecombineerde maximale vermogen kan oplopen tot 300 pk bij de Peugeot 3008 SUV Hybrid4.

Plug-in hybride-technologie - Comfort-modus

Comfort-modus

In deze modus wordt de Hybride-aandrijving gecombineerd met het comfort van de elektronisch gestuurde vering. De elektronisch gestuurde vering zorgt voor meer grip op het wegdek voor een nog betere wegligging, terwijl het veercomfort optimaal blijft.

Electric-modus
Hybrid-modus
Sport-modus
Comfort-modus

Plug-in hybride-technologie

Regeneratief remmen

Met de plug-in hybride modellen van Peugeot wint u energie terug tijdens het remmen en wanneer u op de motor afremt. Door dit regeneratief remmen wordt de tractiebatterij van uw bijgeladen en wordt de actieradius vergroot.

C02-uitstoot

De plug-in hybride-aandrijflijn zorgt voor een gecombineerde C02-uitstoot van minder dan 49 g/km (WLTP). In de volledig elektrische modus stoot de auto tijdens het rijden helemaal geen C02 uit.

Brandstofverbruik

Een plug-in hybride auto heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 2,2 l/100 km (WLTP), wat gemiddeld 40% zuiniger is dan een uitvoering met uitsluitend een verbrandingsmotor.

Hoe werkt het opladen van een plug-in hybride auto?

Plug-in hybride auto opladen

Het opladen van de plug-in hybride modellen van Peugeot werkt eenvoudig en praktisch. De klep van de laadaansluiting bevindt zich in het linker achterscherm van de autoi. Na het opladen van uw auto kan de laadkabel gemakkelijk worden opgeborgen in een specifieke opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte. Tijdens het opladen wordt met een kleurindicatie de voortgang van het opladen aangegeven. De laadtijd is afhankelijk van het vermogen van het oplaadpunt.

Om zoveel mogelijk te profiteren van de 100% elektrische modus, zijn er voor de plug-in hybride modellen van Peugeot verschillende laadmogelijkheden beschikbaar.

Privé opladen

       

U kunt uw plug-in hybrid thuis of op het werk opladen.

 • Opladen via een normaal stopcontact (8 A). De tractiebatterij van uw auto kan in minder dan 7 uur volledig worden opgeladen.
 • Een andere mogelijkheid is een wallbox. Een wallbox biedt extra laadcapaciteit, zodat uw auto sneller kan worden opgeladen. Met een speciale kabel en een geïntegreerde lader met een capaciteit van 7,4 kW kan de benodigde laadtijd worden beperkt tot slechts 1,75 uur.

Opladen via een openbaar laadpunt   

    

U kunt uw plug-in hybride auto ook opladen via een openbaar laadpunt. Daarvoor kunt u gebruikmaken van een in snel tempo groeiend netwerk van openbare laadpunten, waarvan er in Europa nu al meer dan 180.000 te vinden zijn.

Deze laadpunten kunt u vinden met behulp van het navigatiesysteem van uw auto. Met de optionele Charging Pass van Free2Move Services heeft u toegang tot een groot netwerk van laadpunten in heel Europa.

Tips voor zuinig rijden

Plug-in hybride-technologie - Vloeiende rijstijl

Gebruik een vloeiende rijstijl

Pas uw rijstijl aan om een te hoog energieverbruik te voorkomen. Probeer bruusk en veelvuldig accelereren en remmen te voorkomen. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw plug in hybrid te voorkomen.

Plug-in hybride-technologie - Brake-modus

Gebruik de Brake-modus

Verminder uw snelheid niet door steeds het rempedaal te gebruiken. De plug-in hybrid modellen van Peugeot zijn voorzien van een Brake-modus. Door het activeren van de Brake-modus remt de auto af op de motor waarbij door terugwinning van de energie de tractiebatterij wordt bijgeladen.

Plug-in hybride-technologie - Voorverwarming/-koeling

Gebruik de voorverwarming/-koeling

Maak tijdens het opladen van uw plug-in hybrid auto gebruik van de voorverwarming/-koeling om het energiegebruik van de verwarming of airconditioning tijdens het rijden te beperken. Het verwarmen of koelen van de auto tijdens het opladen heeft geen invloed op de actieradius.

Plug-in hybride-technologie - Banden

Controleer uw banden

Het is bij elke auto belangrijk om regelmatig de banden te controleren. Dit is niet alleen van belang voor de veiligheid, maar heeft ook invloed op het energiegebruik dat aanzienlijk zal toenemen bij een verkeerd type banden of een te lage bandenspanning.

Vloeiende rijstijl
Brake-modus
Voorverwarming/-koeling
Banden

Een plug-in hybride auto van Peugeot aanschaffen

Financieringsoplossingen voor uw plug-in hybrid

Peugeot biedt verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw plug-in hybrid. Kies de oplossing die het best bij uw wensen aansluit.

Operational lease

Peugeot Operational lease

Financial lease

Peugeot Financial lease

Conventioneel krediet

Peugeot Conventioneel krediet

Operational lease

Bij operational lease rijdt u voor een vast bedrag per maand een plug-in hybrid. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. Het belangrijkste voordeel van deze financieringsvorm is dat zaken als onderhoud, reparaties en pechhulp erbij zijn inbegrepen. In tegenstelling tot bij financial lease hebt u bij operational lease geen koopoptie aan het einde van de looptijd.

Financial lease

Bij financial lease rijdt u voor een vast bedrag per maand een plug-in hybrid. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. De koopoptie aan het einde van de looptijd biedt u de mogelijkheid om de auto van de leasemaatschappij over te nemen.

Conventioneel krediet

Met het Peugeot Betaalplan profiteert u van een eenvoudige en flexibele financieringsoplossing voor de aanschaf van uw plug-in hybrid. U kiest zelf de looptijd, zodat u de maandtermijnen kunt aanpassen aan uw budget. U kunt ook zelf bepalen op welke datum de maandtermijnen worden overgemaakt. Uw auto kan tot 100% van de aanschafprijs worden gefinancierd.

De services van Peugeot

De services van Peugeot

MyPeugeot App

    

Met de MyPeugeot App kunt u waar en wanneer u maar wilt:

 • De voortgang van het laden en de laadtoestand van de auto bekijken
 • Informatie over het energieverbruik van uw ritten bekijken, waaronder de elektrisch gereden afstand

Via de app kunt u ook bepaalde functies van de auto op afstand aansturen zodat ze de tractiebatterij niet belasten tijdens het rijden:

 • Het opladen starten, beëindigen en programmeren
 • De voorverwarming/-koeling van het interieur instellen

Free2Move Services

    

Met de Charging Pass hebt u via onze partner PlugSurfing toegang tot het grootste netwerk van laadpunten van Europa, een netwerk van meer dan 105.000 laadpunten. In Frankrijk kunt u met een maandabonnement bovendien profiteren van aanvullende Free2Move-services zoals parkeren, tol en een valet-service bij luchthavens.

Met de Trip Planner kunt u uw rit voorbereiden en daarbij zien hoeveel tijd u voor de rit nodig hebt afhankelijk van de langs de route beschikbare laadpunten en de voor het opladen van uw plug-in hybrideauto benodigde tijd.

Andere vragen over elektrische auto's

Een plug-in hybrid is niet beter of slechter dan een elektrische auto. Waarvoor u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van uw rijgewoonten en het gebruik dat u van uw auto maakt. Een elektrische auto verdient de voorkeur als u vrijwel alle dagelijkse ritten binnen de bebouwde kom aflegt. Rijdt u regelmatig lange ritten met uw auto, dan ligt de keuze voor een plug-in hybrid voor de hand. Met een plug-in hybrid kunt u kiezen voor de Electric-modus voor 100% elektrisch rijden of voor de Hybrid-modus waarin afhankelijk van de rijomstandigheden de 100% elektrische energiebron wordt afgewisseld met de verbrandingsmotor.

Hoe werkt een plug-in hybride auto?

De plug-in hybridemodellen van Peugeot combineren in één auto de voordelen van een auto met verbrandingsmotor met die van een elektrische auto. Een hybrideauto maakt gebruik van twee energiebronnen: een verbrandingsmotor en één of zelfs twee elektromotoren die zijn gekoppeld aan een tractiebatterij die via een externe laadaansluiting kan worden opgeladen. Het verschil tussen een plug-in hybrid en een normale hybrid is dat bij een plug-in hybrid de tractiebatterij via een laadsnoer kan worden opgeladen en dat er bij de modellen van Peugeot tot wel 50 km (in plaats van maximaal 3 km zonder plug-intechnologie) volledig elektrisch mee kan worden gereden. Bij een hybrideauto kan worden afgewisseld tussen 100% elektrisch rijden, rijden in de hybridemodus en rijden op benzine. U beschikt over verschillende rijmodi die u afhankelijk van de rijomstandigheden kunt selecteren.

Is de CO2-uitstoot van plug-in hybride auto's lager dan die van auto's met een verbrandingsmotor?

Dankzij de tractiebatterij kunt u met een plug-in hybrid enkele tientallen kilometers volledig elektrisch rijden, waarbij er helemaal geen CO2-uitstoot is. Door uw dagelijkse kilometers binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk in de 100% elektrische rijmodus af te leggen kunt u de CO2-uitstoot van uw auto tot een minimum beperken. Dat maakt het wel noodzakelijk om regelmatig de tractiebatterij van uw plug-in hybrid op te laden, zodat de elektromotor gebruikt kan worden. Wanneer u in de Hybrid-modus rijdt, kunt u aan de hand van tips voor zuinig rijden uw elektrische actieradius optimaliseren om zo de CO2-uitstoot van uw auto nog verder te verminderen.