COVID-19 | Onze showrooms zijn grotendeels nog open, lees meer over onze beschikbare diensten MEER INFORMATIE

Plug-in hybrid modellen van Peugeot

Plug-in hybrid auto modellen Peugeot
Plug-in hybrid auto modellen Peugeot

WAT IS EEN PLUG-IN HYBRID?

Een plug-in hybrid, vaak ook PHEV genoemd (staat voor: plug-in hybrid electric vehicle), is een voertuig dat gebruik maakt van hybridetechnologie en herlaadbare tractiebatterijen. De auto maakt voor de aandrijving gebruik van een elektromotor én verbrandingsmotor. Het herladen kan via het aansluiten van de auto op een externe energiebron (stopcontact, wallbox etc.), maar gebeurt ook tijdens het rijden. Tijdens het rijden laadt de tractiebatterij op en dit wordt versterkt door het regeneratief remmen.  

De hybridetechnologie maakt deze auto’s veelzijdig inzetbaar en uitstekend geschikt voor langere ritten. Uw auto schakelt indien mogelijk over op volledig elektrische aandrijving en kan dan tot wel 59 km volledig elektrisch rijden. Ons gamma plug-in hybridemodellen, bestaat uit de 508 Berline HYbrid en 508 SW HYbrid, maar ook de 3008 SUV HYbrid & HYbrid4. Alle modellen combineren een innovatief design met hoogwaardige technologieën en een minimale belasting van het milieu.

De voordelen van het plug-in hybridesysteem

Voordelen plug-in hybrid systeem Peugeot

Ontdek nieuwe voordelen van autorijden met plug-in hybrid van Peugeot.

Rijplezier

Ervaar een nieuwe rijsensatie dankzij de 100% elektrische rijmodus van de plug-in hybride auto's van Peugeot:

 • Soepel en schokvrij rijden
 • Stevige acceleraties dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel
 • Een vrijwel geluidloze motor
 • Weinig trillingen
 • Vrijheid om te gaan waar u wilt: dankzij de plug-in hybride-aandrijflijn beschikt u over een elektrische actieradius van tot wel 59 km, maar de benzinemotor staat altijd paraat.

Geld besparen

De aanschaf of lease van een plug-in hybride auto kan op verschillende manieren voordeel opleveren dankzij:

 • Een tot wel 40% lager brandstofverbruik
 • Voordeel op de motorrijtuigenbelasting
 • Het gebruik van de elektrische rijmodus bespaart de duurdere benzine
 • Lagere onderhoudskosten

Gebruiksgemak

Een plug-in hybride auto is praktisch in het gebruik dankzij:

 • De snelle en intuïtieve manier van opladen
 • De informatievoorziening in de auto die u continu informeert en adviseert over uw manier van rijden en de laadtoestand van de accu
 • De MyPeugeot App waarmee u op afstand bepaalde functies kunt aansturen
 • De vrijheid om te gaan waar u wilt: u kunt zorgeloos lange ritten maken met de auto zonder te moeten opladen

Ontdek ons gamma plug-in hybride modellen

Peugeot 3008 SUV HYBRID - Exterieur

Ontdek de Peugeot 3008 SUV HYbrid en HYbrid4, de SUV’s met hybride aandrijving

Ga op avontuur met deze veelzijdige SUV met hybride aandrijving van Peugeot. Deze plug-in hybrid is behalve met voorwielaandrijving (HYbrid) ook leverbaar met vierwielaandrijving (HYbrid4), voor extra controle op elk type ondergrond.

nieuwe Peugeot 508 HYBRID - Exterieur

Ontdek de nieuwe Peugeot Berline 508 HYbrid

Ontdek de Grande Berline van het gamma plug-in hybride modellen van Peugeot. De nieuwe 508 Berline HYbrid maakt indruk met zijn sportieve uitstraling en staat elke dag garant voor comfortabele kilometers. In de stad profiteert u van de 100% elektrische rijmodus of elektrische ondersteuning en op buitenwegen beschikt u over de capaciteiten van de verbrandingsmotor.

nieuwe Peugeot 508 SW HYBRID - Exterieur

Ontdek de nieuwe Peugeot 508 SW HYbrid

Ook de sportief en elegant gelijnde 508 SW is leverbaar als plug-in hybrid. De Peugeot 508 SW HYbrid is met zijn sportieve design, hoogwaardige comfort en royale binnenruimte uw ideale metgezel, waar u ook heen gaat. Met alle voordelen van de plug-in hybrid geniet u bovendien van zijn royale bagageruimte, zonder concessies te hoeven doen.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-UITSTOOT

 • BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-UITSTOOT

De onderstaande waarden hebben uitsluitend betrekking op de nieuwe Peugeot 508 HYBRID.

WLTP-waarden(1):

 • Gemiddelde actieradius: 54 kmi
 • CO2-uitstoot (gecombineerd): 29 g/kmi
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 1,3 l/100 km i

De onderstaande waarden hebben uitsluitend betrekking op de nieuwe Peugerot 508 SW HYBRID.

WLTP-waarden(1):

 • Gemiddelde actieradius: 52 km i
 • CO2-uitstoot (gecombineerd): 30 g/kmi
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 1,3 l/100 kmi

De onderstaande waarden hebben betrekking op de Peugeot 3008 SUV HYBRID4

 • WLTP-waarden(1): Gecombineerd brandstofverbruik van 1,3 tot 1,4 (WLTP, l/100 km) - Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP): 29 tot 32 (g/km)
 • NEDC-waarden(2): Gecombineerd brandstofverbruik van 1,5 tot 1,6 (NEDC, l/100 km) - Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP): 33 tot 37 (g/km)

(1) De vermelde waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn conform de WLTP-homologatie (EU-verordening 2017/948). Sinds 1 september 2018 is de typegoedkeuring van nieuwe auto's gebaseerd op de wereldwijde geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (WLTP). De metingen van deze nieuwe testprocedure geven een realistischere afspiegeling van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in de praktijk. Deze WLTP-procedure vervangt volledig de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. Deze waarden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke uitrusting, opties en banden waarvan de auto is voorzien. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Ga voor meer informatie naar www.peugeot.nl/technologie/wltp/.

(2) De waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden bepaald op basis van de nieuwe WLTP-regelgeving (EU-verordening 2017/948). De verkregen waarden zijn omgezet in NEDC-waarden om de vergelijking met andere modellen mogelijk te maken. Raadpleeg uw dealer voor meer informatie. Deze waarden houden geen rekening met de rijomstandigheden, de rijstijl, de aanwezige uitrusting en opties en het gemonteerde type banden. Raadpleeg voor meer informatie over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot de gids "Consommations conventionnelles de carburant et émissions de CO2 des véhicules particuliers neufs" die gratis verkrijgbaar is bij alle Peugeot-dealers of bij ADEME - Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Énergie (Éditions, 2 square Lafayette, BP 406, F-49004 Angers Cedex 01, Frankrijk) of via http://carlabelling.ademe.fr/.

De plug-in hybride-aandrijflijn

Rijmodi

Ervaar en rijsensatie die het beste van twee werelden biedt: elektrisch en op benzine. De plug-in hybride modellen van Peugeot beschikken over tot wel vier exclusievei rijmodi die u verzekeren van optimaal rijplezier. In elke rijmodus wordt tijdens het remmen en gas loslaten energie terug gewonnen. Gemiddeld wordt 90% van de energie die vrijkomt tijdens het remmen teruggewonneni.

Plug-in hybride-technologie - Electric-modus

Electric-modus

Dit is de "standaardmodus" wanneer u de auto ‘start’, mits de tractiebatterij is opgeladen. In de Electric-modus kunt u 100% elektrisch rijden. Profiteer van alle voordelen van elektrisch rijden: een geruisloze motor, geen uitstoot van vervuilende stoffen, geen uitstoot van CO2, toegang tot specifieke milieuzones.

Plug-in hybride-technologie - Hybrid-modus

Hybrid-modus

In de Hybrid-modus wordt uw auto afhankelijk van uw rijstijl en de rijomstandigheden elektrisch of door de benzinemotor aangedreven. Door deze modus te selecteren laat u de keuze van de gebruikte energiebron zoveel mogelijk aan de auto over. In deze rijmodus profiteert u van de voordelen van zowel elektrisch als op benzine rijden, en wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare elektrische energie.

Plug-in hybride-technologie - Sport-modus

Sport-modus

Profiteer van maximale prestaties dankzij het gecombineerde vermogen van beide energiebronnen. In de Sport-modus kan het vermogen van de benzinemotor en de elektomotor worden gecombineerd zodat u het maximale uit uw plug-in hybrid kunt halen. Het gecombineerde maximale vermogen kan oplopen tot 300 pk bij de Peugeot 3008 SUV Hybrid4.

Plug-in hybride-technologie - Comfort-modus

Comfort-modus

In deze modus wordt de Hybride-aandrijving gecombineerd met het comfort van de elektronisch gestuurde vering. De elektronisch gestuurde vering zorgt voor meer grip op het wegdek voor een nog betere wegligging, terwijl het veercomfort optimaal blijft.

Electric-modus
Hybrid-modus
Sport-modus
Comfort-modus

Plug-in hybride-technologie

Regeneratief remmen

Met de plug-in hybride modellen van Peugeot wint u energie terug tijdens het remmen en wanneer u op de motor afremt. Door dit regeneratief remmen wordt de tractiebatterij van uw bijgeladen en wordt de actieradius vergroot.

C02-uitstoot

De plug-in hybride-aandrijflijn zorgt voor een gecombineerde C02-uitstoot van minder dan 49 g/km (WLTP). In de volledig elektrische modus stoot de auto tijdens het rijden helemaal geen C02 uit.

Brandstofverbruik

Een plug-in hybride auto heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 2,2 l/100 km (WLTP), wat gemiddeld 40% zuiniger is dan een uitvoering met uitsluitend een verbrandingsmotor.

Hoe werkt het opladen van een plug-in hybride auto?

Het opladen van de plug-in hybride modellen van Peugeot werkt eenvoudig en praktisch. De klep van de laadaansluiting bevindt zich in het linker achterscherm van de autoi. Na het opladen van uw auto kan de laadkabel gemakkelijk worden opgeborgen in een specifieke opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte. Tijdens het opladen wordt met een kleurindicatie de voortgang van het opladen aangegeven. De laadtijd is afhankelijk van het vermogen van het oplaadpunt.

Om zoveel mogelijk te profiteren van de 100% elektrische modus, zijn er voor de plug-in hybride modellen van Peugeot verschillende laadmogelijkheden beschikbaar.

Plug-in hybride-technologie - Profiteer van slooppremie

Privé opladen

       

U kunt uw plug-in hybrid thuis of op het werk opladen.

 • Opladen via een normaal stopcontact (8 A). De tractiebatterij van uw auto kan in minder dan 7 uur volledig worden opgeladen.
 • Een andere mogelijkheid is een wallbox. Een wallbox biedt extra laadcapaciteit, zodat uw auto sneller kan worden opgeladen. Met een speciale kabel en een geïntegreerde lader met een capaciteit van 7,4 kW kan de benodigde laadtijd worden beperkt tot slechts 1,75 uur.
Plug-in hybride auto opladen

Opladen via een openbaar laadpunt   

    

U kunt uw plug-in hybride auto ook opladen via een openbaar laadpunt. Daarvoor kunt u gebruikmaken van een in snel tempo groeiend netwerk van openbare laadpunten, waarvan er in Europa nu al meer dan 180.000 te vinden zijn.

Deze laadpunten kunt u vinden met behulp van het navigatiesysteem van uw auto. Met de optionele Charging Pass van Free2Move Services heeft u toegang tot een groot netwerk van laadpunten in heel Europa.

Tips voor zuinig rijden

Gebruik een vloeiende rijstijl
Pas uw rijstijl aan om een te hoog energieverbruik te voorkomen. Probeer bruusk en veelvuldig accelereren en remmen te voorkomen. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw plug in hybrid te voorkomen.

Gebruik de Brake-modus
Verminder uw snelheid niet door steeds het rempedaal te gebruiken. De plug-in hybrid modellen van Peugeot zijn voorzien van een Brake-modus. Door het activeren van de Brake-modus remt de auto af op de motor waarbij door terugwinning van de energie de tractiebatterij wordt bijgeladen.

Gebruik de voorverwarming/ -koeling
Maak tijdens het opladen van uw plug-in hybrid auto gebruik van de voorverwarming/-koeling om het energiegebruik van de verwarming of airconditioning tijdens het rijden te beperken. Het verwarmen of koelen van de auto tijdens het opladen heeft geen invloed op de actieradius.

Controleer uw banden
Het is bij elke auto belangrijk om regelmatig de banden te controleren. Dit is niet alleen van belang voor de veiligheid, maar heeft ook invloed op het energiegebruik dat aanzienlijk zal toenemen bij een verkeerd type banden of een te lage bandenspanning.

Een plug-in hybride auto van Peugeot aanschaffen

Financieringsoplossingen voor uw plug-in hybrid

Peugeot biedt verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw plug-in hybrid. Kies de oplossing die het best bij uw wensen aansluit.

Peugeot Private Lease

Peugeot Private Lease

Operational Lease

Peugeot Operational lease

Financial Lease

Peugeot Financial lease

Conventioneel Krediet

Peugeot Conventioneel krediet

Peugeot Private Lease

Met Peugeot Private Lease heeft u keuze uit een ruim aanbod, dat ook elektrische auto’s omvat. Omdat elektrische auto’s vaak een hoge nieuwprijs hebben, is private lease een zeer geschikte optie voor dergelijke auto’s. Bijkomend voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de restwaarde van elektrische auto’s.

Operational lease

Bij operational lease rijdt u voor een vast bedrag per maand een plug-in hybrid. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. Het belangrijkste voordeel van deze financieringsvorm is dat zaken als onderhoud, reparaties en pechhulp erbij zijn inbegrepen. In tegenstelling tot bij financial lease hebt u bij operational lease geen koopoptie aan het einde van de looptijd.

Financial lease

Bij financial lease rijdt u voor een vast bedrag per maand een plug-in hybrid. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. De koopoptie aan het einde van de looptijd biedt u de mogelijkheid om de auto van de leasemaatschappij over te nemen.

Conventioneel krediet

Met het Peugeot Betaalplan profiteert u van een eenvoudige en flexibele financieringsoplossing voor de aanschaf van uw plug-in hybrid. U kiest zelf de looptijd, zodat u de maandtermijnen kunt aanpassen aan uw budget. U kunt ook zelf bepalen op welke datum de maandtermijnen worden overgemaakt. Uw auto kan tot 100% van de aanschafprijs worden gefinancierd.

De services van Peugeot

Remote Controls-service

OP AFSTAND BEDIENDE E-FUNCTIES

U kunt met uw smartphone het opladen monitoren en plannen. U kunt er ook de temperatuur van het interieur mee regelen.

* Service beschikbaar vanaf begin 2020

Free2Move Services

CHARGE MY CAR VAN FREE2MOVE SERVICES

Rijd altijd zorgeloos met uw elektrische auto naar uw bestemming dankzij het netwerk van laadpunten van Free2Move Services.

Met meerdere beschikbare services zijn de voordelen eindeloos. Ontdek connectiviteit op de PEUGEOT-manier.

MYPEUGEOT® APPLICATIE

MyPeugeot app - uw Peugeot binnen handbereik

Profiteer van realtime gepersonaliseerde services, gesynchroniseerd met uw accounts, via de gratis MyPeugeot-app

 • Houdt de status van uw auto in de gaten (actieradius, locatie…)
 • Snelle en gemakkelijke toegang tot Peugeot Assistance
 • Wees op de hoogte van uw onderhoudsbehoeften.

Andere vragen over elektrische auto's

Een plug-in hybrid is niet beter of slechter dan een elektrische auto. Waarvoor u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van uw rijgewoonten en het gebruik dat u van uw auto maakt. Een elektrische auto verdient de voorkeur als u vrijwel alle dagelijkse ritten binnen de bebouwde kom aflegt. Rijdt u regelmatig lange ritten met uw auto, dan ligt de keuze voor een plug-in hybrid voor de hand. Met een plug-in hybrid kunt u kiezen voor de Electric-modus voor 100% elektrisch rijden of voor de Hybrid-modus waarin afhankelijk van de rijomstandigheden de 100% elektrische energiebron wordt afgewisseld met de verbrandingsmotor.

Hoe werkt een plug-in hybride auto?

De plug-in hybridemodellen van Peugeot combineren in één auto de voordelen van een auto met verbrandingsmotor met die van een elektrische auto. Een hybrideauto maakt gebruik van twee energiebronnen: een verbrandingsmotor en één of zelfs twee elektromotoren die zijn gekoppeld aan een tractiebatterij die via een externe laadaansluiting kan worden opgeladen. Het verschil tussen een plug-in hybrid en een normale hybrid is dat bij een plug-in hybrid de tractiebatterij via een laadsnoer kan worden opgeladen en dat er bij de modellen van Peugeot tot wel 59 km (in plaats van maximaal 3 km zonder plug-intechnologie) volledig elektrisch mee kan worden gereden. Bij een hybrideauto kan worden afgewisseld tussen 100% elektrisch rijden, rijden in de hybridemodus en rijden op benzine. U beschikt over verschillende rijmodi die u afhankelijk van de rijomstandigheden kunt selecteren.

Is de CO2-uitstoot van plug-in hybride auto's lager dan die van auto's met een verbrandingsmotor?

Dankzij de tractiebatterij kunt u met een plug-in hybrid enkele tientallen kilometers volledig elektrisch rijden, waarbij er helemaal geen CO2-uitstoot is. Door uw dagelijkse kilometers binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk in de 100% elektrische rijmodus af te leggen kunt u de CO2-uitstoot van uw auto tot een minimum beperken. Dat maakt het wel noodzakelijk om regelmatig de tractiebatterij van uw plug-in hybrid op te laden, zodat de elektromotor gebruikt kan worden. Wanneer u in de Hybrid-modus rijdt, kunt u aan de hand van tips voor zuinig rijden uw elektrische actieradius optimaliseren om zo de CO2-uitstoot van uw auto nog verder te verminderen.