SUV – SPORTS UTILITY VEHICLE

De Sports Utility Vehicle’s van Peugeot - Peugeot 2008 SUV - Peugeot 3008 SUV - Peugeot 5008 SUV

WAT BETEKENT SUV?

De afkorting SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Deze auto’s combineren de krachtige eigenschappen van terreinwagens met het comfort van personenauto’s. Dit type auto wordt al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gemaakt. De term SUV is echter pas sinds de jaren 80 in gebruik.

Een Sports Utility Vehicle (SUV) is, ten opzichte van andere automodellen, vaak ruimer en staat hoger op de wielen. Een ander belangrijk verschil met andere automodellen is dat een SUV in de meeste gevallen vierwielaandrijving heeft. Hierdoor heeft een SUV-bestuurder meer grip op de weg. Dit zorgt ervoor dat Sports Utility Vehicle’s ook geschikt zijn om op onverharde wegen te rijden.

SUV modellen overzicht

Het overzicht bestaat uit drie modellen en combineren het beste van 2 werelden: de kracht van echte terreinwagens en de luxe uitrusting van personenauto’s.


Hieronder ziet u het modeloverzicht schematisch nog eens weergegeven zodat u de grootte van deze modellen met elkaar kunt vergelijken:

Model lengte(l) en breedte(b) in cm:

  • Peugeot 2008 SUV 416 (l) 174 (b)
  • Peugeot 3008 SUV 445 (l) 184 (b)
  • Peugeot 5008 SUV 464 (l) 185 (b)

De Peugeot 2008 SUV is de kleinste van het gamma. De 2008 SUV kan een ‘compact SUV’ worden genoemd. Daarna komt de Peugeot 3008 SUV, die ongeveer 30 centimeter langer is. Als laatste is er de ruime Peugeot 5008 SUV.

Deze drie modellen hebben een prettige, hoge zitpositie die u een volledig nieuw perspectief op de weg biedt. En door de ruimte die deze auto’s bieden, zijn ze zeer goed als gezinsauto te gebruiken.

Bij de eerste aanblik ziet u al dat deze robuuste SUV’s even elegant zijn en met hun grote bagageruimte en flexibel in te delen interieur bieden ze genoeg ruimte voor bijvoorbeeld de kinderen en al uw (vakantie)bagage.

Verschil tussen SUV’s en crossovers

De betekenis van de term ‘crossover’ is wat vaag. Meestal wordt het volgende bedoeld: een verhoogde stationwagen. Doordat de ‘gewone’ stationwagon is verhoogd, lijkt deze enigszins op een SUV. Dit betekent echter niet dat de auto net zo groot is als een echte SUV.

Hoogwaardige technologie

De uitrusting van deze SUV’s is uiterst geavanceerd; zo is de Peugeot 3008 SUV leverbaar met een achteruitrijcamera en de Peugeot 2008 SUV met Park Assist. En vergis u niet: dankzij hun geraffineerde motortechnologie en Stop & Start-systeem zijn deze modellen ook bijzonder zuinig.

Tevens zijn de SUV-modellen ook als GT-line variant verkrijgbaar. Dit zijn extra sportieve uitvoeringen, met nog meer technologie en een extra krachtige motor.

Een Peugeot SUV kopen

Maak direct een proefrit in een van de SUV-modellen van Peugeot of kijk verder voor meer informatie over deze veelzijdige modellen. Mocht u een brochure willen aanvragen, kijk dan hier.

Wilt u uw huidige auto inruilen voor een SUV van PEUGEOT? Ontdek direct de actuele inruilwaarde van uw auto met de Peugeot taxatietool.

Eigenschappen van SUV’s


Wat maakt een auto nu precies tot een SUV? Er is geen officiële definitie, maar de meeste SUV’s beschikken in ieder geval over deze eigenschappen:


  •  vierwielaandrijving: omdat u met een SUV ook veilig off-road moet kunnen rijden, zijn de meeste modellen voorzien van vierwielaandrijving.
  • hoge instaphoogte: SUV’s staan hoog op de wielen, zodat u er goed mee over ongelijk terrein kunt rijden.
  • ruim interieur: van binnen bieden SUV’s volop ruimte, zodat uw passagiers comfortabel kunnen zitten.
  • groot laadvermogen: door het grote laadvermogen van een SUV kunt u veel bagage en andere lading in de auto vervoeren.

Soorten SUV’s


SUV auto’s zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er de echte terreinwagens, terwijl andere modellen weer vooral op luxe en comfort zijn gericht. Daarnaast is er nog een onderscheid in het formaat. Naast fullsize en midsize SUV’s zijn er tegenwoordig ook compacte en zelfs mini-SUV’s op de markt.


Bij het zoeken naar een SUV komt u vast ook de termen MPV en crossover tegen. Wat is precies het verschil?

MPV: deze afkorting staat voor Multiple Purpose Vehicle. De auto lijkt op een SUV maar heeft een lagere bodemplaat. Hierdoor is een MPV niet geschikt voor het rijden op onverharde wegen.

 

Crossover: Deze auto staat wel hoog op zijn wielen, maar beschikt over minder kracht dan een echte SUV. Daarmee is de auto eerder een stevige personenauto dan een sterke terreinwagen.

ONTDEK ONZE SUV-SERIE

Kracht van terreinwagens en het comfort van personenauto's

SUV modellen

PEUGEOT 2008 SUV

Het kleinste model uit de serie. Deze compacte SUV voor het hele gezin is ideaal voor het rijden in de stad. Compleet met o.a. Mirror Screen, actieve parkeerhulp, achteruitrijcamera en Grip Control.

SUV

PEUGEOT 3008 SUV

Een robuuste midsize SUV die beloond is met 40 internationale awards. Combineert een stijlvol design met een sportieve rijstijl en luxe interieur.

Sports Utility Vehicle

PEUGEOT 5008 SUV

De grootste SUV van Peugeot met ruimte voor 7 personen. Volop vermogen, luxe comfort en een maximale score in de Euro NCAP 2017 veiligheidstest.