Week zonder vlees - Peugeot 508 HYbrid

Peugeot 508 - Week Zonder Vlees

Week Zonder Vlees pop-up restaurant opent binnenkort

Een duurzame samenwerking met PEUGEOT

Van 9 t/m 15 maart 2020 zal de oude buskruitfabriek “De Krijgsman” in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute. Dit is tevens het kloppend hart van de campagne de Nationale Week zonder Vlees. De hele week zal hier door chef kok & Peugeot Ambassadeur Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu geserveerd worden om zo iedere gast te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten.

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees, is verheugd over deze bijzondere samenwerking: “Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen. Proeven is geloven!”

Aandacht voor duurzaamheid – interessante match met Peugeot
Aangezien duurzaamheid dé drijfveer is achter de Nationale Week Zonder Vlees is het partnership met Peugeot een interessante match. Ellis Blase, Manager PR & Sponsoring Peugeot Nederland: “Duurzaamheid is het thema dat ons allemaal bezighoudt, zo ook de automotive branche en Peugeot in het bijzonder. Al sinds 200 jaar produceren wij kwalitatief hoogstaande en duurzame producten, zoals de bekende pepermolen die er ook in een elektrische versie is. De meest recente ontwikkelingen hebben betrekking op moderne duurzame aandrijflijnen: momenteel brengen wij de nieuwste 100% elektrische en hybride voertuigen op de markt. Het initiatief van het Week Zonder Vlees team onder leiding van Isabel Boerdam, met wie wij eerder hebben samengewerkt, alsmede de aansluiting van onze ambassadeur en chef cuisinier Peter Lute voelt dan ook aan als een heel natuurlijke samenwerking. Twee ondernemende partners waar wij erg trots op zijn. We verheugen ons er dan ook op alle klanten een onvergetelijke avond te bezorgen met als amuse of afsluiter een rit in een van onze nieuwe geëlektrificeerde modellen.”

Voor alle gasten van het pop-up restaurant wordt het namelijk mogelijk gemaakt om bij hun reservering aan te geven of zij gebruik willen maken van een haal- en brengservice van en naar het busstation in Muiden met onze nieuwe 508 HYbrid serie, een zeer efficiente plug-in hybrid met slechts 29 g CO2/KM uitstoot en 54 km bereik in 100% elektrische modus. Zo wordt reizen met openbaar vervoer gestimuleerd, en kunnen gasten op duurzame wijze de last mile het restaurant bereiken.

Peter Lute over de samenwerking: “De vegetarische keuken neemt al jaren een prominente plek in op mijn menukaart, want duurzaam en lekker eten gaan heel goed samen. Ik ben daarom vanaf de start ambassadeur van de Nationale Week Zonder Vlees en heel enthousiast om dit jaar samen met mijn team alle gasten van het pop-up restaurant positief te verrassen met onze vegetarische gerechten. Ik vind het belangrijk om op die manier de vegetarische keuken in Nederland te promoten. Door dit te doen in samenwerking met de Nationale Week Zonder Vlees, en samen met Peugeot als duurzame vervoerspartner waar ik zelf al jaren ambassadeur van ben en met veel plezier zelf ook rijdt in de meest duurzame modellen, maken we het verhaal compleet.”