VERBRUIK TIJDENS GEBRUIK

Peugeot - Verbruik tijdens gebruik

VERBRUIK TIJDENS GEBRUIK

Om haar klanten beter te informeren stelt de PSA Groep voor om toegang te hebben tot een onafhankelijke en gecertificeerde meting van het verbruik in praktijkomstandigheden. Ze heeft zich aangesloten bij de niet-gouvernementele organisatie Transport & Environment (1) en de federatie France Nature Environnement (2). Samen hebben ze een protocol bepaald voor het meten van het verbruik in praktijkomstandigheden, dat is goedgekeurd door de certificatie-instelling Bureau Veritas (3). Dit protocol voorziet metingen van het werkelijke verbruik van voertuigen in het verkeer, over een traject van 92,3 km in de stad en op provinciale en snelwegen. De gemeten voertuigen rijden op openbare wegen onder normale verkeersomstandigheden, met passagiers en bagage aan boord. Er wordt tevens gebruik gemaakt van airconditioning en verwarming. De wegen hebben een hellingsgraad die representatief is voor de gebruiksomstandigheden (4). Op deze wijze gaat Peugeot, merk van de PSA Groep, voor een transparante aanpak ten opzichte van haar klanten.
Wat is het gemiddelde verbruik (1) van het voertuig?
Om het verbruik in te schatten kiest u het voertuig, het model, de afwerking, het type motor en versnellingsbak, en de velgen
Model
Silhouet
Afwerkingsniveau
Motor
Versnellingsbak
Velgen

Gemiddeld geschat verbruik op basis van het gebruik in de praktijk

liter / 100 km(1)
VERFIJN DE SCHATTING NAARGELANG UW GEBRUIK (2)
Uw verbruik naargelang uw gebruik
Behoefte
Vul in dit tabel het aantal inzittenden van het voertuig, de bagage en de gebruiksfrequentie in
Bestuurder alleen
Bestuurder met 1 of 2 passagier(s)
Bestuurder met 3 passagiers of meer
Bagage (meer dan 30 kg)
Trajecten
Geef het aantal trajecten aan per dag van gebruik.
Aantal trajecten * / dag van gebruik
Gemiddelde afstand van een traject **

iVul a.u.b. een cijfer in

Parcours
Maak een schatting in % van uw gemiddelde jaarlijkse afstand afgelegd in de stad, op provinciale en snelwegen Voorbeeld: iemand rijdt 10.000 km per jaar, waarvan 2000 km in de stad, 3000 km op provinciale wegen en 5000 km op snelwegen. De percentages voor de afstand die in de vakken aangeduid moeten worden zijn als volgt: 20% in de stad, 30% op provinciale wegen en 50% op snelwegen.
Afstand in de stad
-
0
+
Afstand op provinciale wegen
-
0
+
Afstand op snelwegen
-
0
+

i

Rijstijl
Geef uw rijgedrag aan naargelang uw snelheid en rijstijl
Uw rijstijl *

Gemiddeld geschat verbruik naargelang uw gebruik

liter / 100 km(1)