De sportieve auto's van Peugeot

De sportieve modellen van Peugeot: krachtig en opwindend

De afkorting SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Deze auto’s combineren de krachtige eigenschappen van terreinwagens met het comfort van personenauto’s. Dit type auto wordt al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gemaakt. De term SUV is echter pas sinds de jaren 80 in gebruik.

Een Sports Utility Vehicle (SUV) is, ten opzichte van andere automodellen, vaak ruimer en staat hoger op de wielen. Een ander belangrijk verschil met andere automodellen is dat een SUV in de meeste gevallen vierwielaandrijving heeft. Hierdoor heeft een SUV-bestuurder meer grip op de weg. Dit zorgt ervoor dat Sports Utility Vehicle’s ook geschikt zijn om op onverharde wegen te rijden.

Één brok sportiviteit

De sportieve auto's van Peugeot zijn uniek in hun soort, met een stijlvolle voorzijde die opvalt door de imposante grille en de LED-verlichting van de nieuwste generatie. De gespierde lijnen worden geaccentueerd door de rode letters van het GTi-logo en de verchroomde eindstukken van de uitlaat. De spoiler zorgt voor een optimale aerodynamica. Natuurlijk is ook het interieur sportief afgewerkt, met rode sierstiksels en door Peugeot Sport ontworpen kuipstoelen.

Comfort

Het voor de Peugeot i-Cockpit® kenmerkende compacte stuurwiel en de kuipstoel verschaffen de bestuurder een ideale zitpositie. De voortreffelijke handling en de perfect te doseren remmen maken het rijplezier compleet. U zult snel ontdekken dat indrukwekkende prestaties hand in hand kunnen gaan met een al even verbluffend comfort.

Pure sportieve rijsensaties

Bij Peugeot staat het GTi-logo voor sportiviteit, wendbaarheid en een laag gewicht. De exclusieve motoren van het type THP (Turbo High Pressure) versterken het katachtige temperament van de GTi-modellen met kracht en emotie. Een fenomenale grip en acceleratie, zowel vanuit stilstand als in de tussensprints, vormen essentiële kenmerken van de sportieve modellen van Peugeot.

"Connected" in alle opzichten

Profiteer van de geavanceerde technologieën aan boord van onze sportieve modellen, zoals Bluetooth®, de Peugeot Connect Packs en Mirror Screen. Met het Connect 3D-navigatiesysteem kunt u zich via het touchscreen eenvoudig naar uw bestemming laten begeleiden.

Nieuwe auto kopen?

Bent u geïnteresseerd geworden in het aanschaffen van een van onze modellen? Maak dan een afspraak voor een proefrit. U ervaart hoe de auto rijdt en u kunt uw Peugeot-dealer alle vragen stellen die u nog heeft. De dealer geeft u graag uitgebreide informatie.

 
Wilt u uw huidige auto inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto? Bereken direct de waarde van uw huidige auto met de Peugeot taxatietool. Ook als u uw auto niet wilt inruilen bij de dealer, maar wilt verkopen aan een particulier, is het handig om te weten wat de inruilwaarde is.