SKIP TO CONTENT
Nieuwe 308 SW

NIEUWE PEUGEOT 308 SW | ALS PLUG-IN HYBRID, 100% ELEKTRISCH OF MET BENZINEMOTOR

Vergeet de clichés en geniet van elk moment achter het stuur van de nieuwe Peugeot 308 SW. Laat je inspireren door zijn expressieve en onderscheidende stijl en ervaar de nieuwe technologieën die het rijplezier nog intenser maken.

Maak kennis met de Power of Choice van Peugeot. Profiteer van de vrijheid om voor uw nieuwe Peugeot 308 SW te kiezen voor de plug-in hybrid, de 100% elektrische versieDe volledig elektrisch aangedreven Peugeot 308 SW wordt leverbaar aan het einde van 2023. met een bereik van meer dan 400 km WLTP of de zuinige krachtige PureTech benzinemotor.
308 SW PACK BUSINESS

De Pack Business versies vormen het beste aanbod binnen het gamma van de PEUGEOT 308. De belangrijkste uitrusting, die het dagelijks rijden in de PEUGEOT 308 zo aangenaam maakt, is namelijk al standaard op deze versies. De beste investering voor een ieder die zijn auto koopt of leased.

 

Zo heeft een Active Pack Business al standaard het Pack Safety met diverse rijhulpsystemen dankzij de camera achter de voorruit, aangevuld met een parkeersensoren achter. De buitenspiegels klappen automatisch in bij het vergrendelen, zodat u van afstand kunt zien of uw auto op slot staat. Starten gaat met de startknop, zodat uw sleutel in uw zak kan blijven. Dankzij het nieuwe i-Connect multimediasysteem beschikt u over een interactief touchscreen dat reageert als een smartphone.

Kies je de Allure Pack Business, dan is het Pack Safety uitgebreid met een radarsysteem voor extra zekerheid. De standaard aanwezige adaptieve cruise control is een stap naar semi-autonoom rijden. Door de Proximity Keyless Entry ontgrendeld en vergrendeld de auto vanzelf als u de sleutel op zak heeft. Het standaard aanwezige PEUGEOT i-Connect Advanced Navigatiesysteem is voorzien van een extended touchscreen met glanzende afwerking en configureerbare i-Toggles.

INTENSE SW, INFLUENCED BY NO-ONE

Met het nieuwe PEUGEOT-logo centraal op de verticaal geplaatste grille, heeft de nieuwe Peugeot 308 SW een krachtige uitstraling die versterkt wordt door de lange motorkap en ver naar achteren geplaatste voorruit.

 

Zijn gedurfde proporties, expressieve stijl en strakke en aantrekkelijke design geven hem een sterke, onderscheidende persoonlijkheid. Deze auto voldoet aan geen enkel cliché en weet toch praktische inzetbaarheid te combineren met flexibiliteit.


Het pure silhouet van deze compacte en ruime stationwagon wordt gekenmerkt door sportieve katachtige lijnen. Verchroomde accenten, slanke koplampen en het nieuwe embleem met de leeuw van het merk onderstrepen zijn dynamische karakter..  

 
 

FINESSE IN DE KOPLAMPEN

De ultracompacte lichtsignatuur aan de voorzijde vormt een uiterst modern en hightech designelement. De smalle maar krachtige koplampen zijn kenmerkend voor de dynamiek en het karakter van de nieuwe Peugeot 308 SW. Ze zijn standaard voorzien van led-technologie of de Peugeot Matrix LED-technologieStandaard op de GT. , met aan de buitenzijde de dagrijverlichting in de vorm van ‘slagtanden’.

 

FRAAI PROFIEL, VEEL INHOUD

Het sportieve en pure profiel van de nieuwe compacte Peugeot 308 SW kenmerkt zich door een aerodynamische lijn en een gespierde achterzijde waarachter een riante bagageruimte schuilgaat. Voor extra gebruiksgemak kan je met een voetbeweging de elektrisch bedienbare handsfree achterklep openen en sluitenOptioneel of standaard afhankelijk van de uitvoering. . De elegante, glanzend zwarte dakrailsStandaard op de GT.  versterken het ranke silhouet.

SCHUIF-/KANTELDAK MET SPOILERFUNCTIE

Om van elke reis optimaal te profiteren is de nieuwe Peugeot 308 SW leverbaar met een schuif-/kanteldak met spoilerfunctieOptioneel afhankelijk van de uitvoering. . Dit dak zorgt voor een aangenaam licht interieur en een geweldig zicht op de wereld om je heen.

HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT

Op het nieuwe, in zwart en zilver uitgevoerde embleem prijkt de charismatische kop van de leeuw van Peugeot. Dit moderne logo is aangebracht op de grille, de voorspatbordenStandaard op de GT.   en de achterklep. Het verbeeldt het streven van het merk naar kwaliteit, tijdloos design en trouw aan een 210-jarige traditie van inventiviteit, voor klanten die een kwalitatief hoogwaardige rijervaring waarderen.

ACHTERZIJDE

Ook de achterzijde heeft de kenmerkende lichtuitstraling in de vorm van twee klauwafdrukken. De achterlichten zijn standaard uitgevoerd in Full LED of in Full LED 3DStandaard op de GT. , waarbij de schuine segmenten één voor één kunnen oplichten.

 

Achter de royale achterklep, al dan niet elektrisch bediend, gaat een laadruimte schuil van 608 liter met de laadvloer in de laagste stand en tot wel 1634 liter met de rugleuningen van de achterbank neergeklapt (afhankelijk van de uitvoering).

EEN NIEUWE ERVARING : PEUGEOT i-COCKPIT®

De nieuwe generatie PEUGEOT i-Cockpit®, ergonomisch en intuïtief te bedienen, biedt toegang aan alle functionaliteiten die van belang zijn om je een aangename rij-ervaring te bieden: een compact stuurwiel, een centraal touchscreen en een digitaal head-up instrumentenpaneelStandaard  of zelfs een 3D variant hiervan met holografische weergaveStandaard op niveau GT/GT Pack Business  . 

Om iedereen aan boord bij de ervaring te betrekken, is er bij de PEUGEOT i-Cockpit® ook aan de passagiers gedacht: Een centraal touchscreenStandaard  intuïtief en personaliseerbaar en multi-window, voorzien van innovatieve configureerbare i-TogglesStandaard vanaf niveau Allure – door de gebruiker programmeerbare snelkoppelingen voor directe toegang tot bijvoorbeeld de temperatuurregeling, een telefooncontact of een radiostation. .

 

 

ALTIJD VERBONDEN

De New PEUGEOT i-Cockpit® gaat samen met een nieuwe generatie infotainment PEUGEOT i-Connect Advanced. Reis in alle rust met behulp van het navigatiesysteem PEUGEOT i-Connect Advanced NavOptioneel of standaard, afhankelijk van het uitrustingsniveau. ,met een natuurlijke spraakbediening inclusief over-the-air update van de TomTom® kaartgegevens en verkeersinformatie via TomTom Services36 maanden Peugeot Connect Nav Services met: Over-the-air kaartupdates - Realtime verkeersinformatie via TomTom Traffic - Weergave van gevarenzones met snelheidscontroles - Adres, prijsinformatie en direct navigeren naar tankstation - Adres en direct navigeren naar parkeergarages met realtime het aantal beschikbare parkeerplaatsen - Weergave weerbericht op de ingestelde route - POI zoeken, bellen en navigeren naar gekozen POI. .

 

Laad je telefoon draadloos op via inductieDraadloos opladen voor telefoons die compatibel zijn met de norm Qi. , geef de apps op je telefoon weer op het centrale touchscreen dankzij de draadloze MirrorscreenStandaard. Met de Mirror Screen functie, kunt u apps van uw Apple CarPlayTM or Android AutoTM compatibele Smartphone weergeven op het touchscreen. Draadloze verbinding.  functie, definieer je eigen profiel en bewaar je voorkeuren voor de weergave op het scherm, de sfeer in het interieur en andere instellingen.

 

Tenslotte heb je toegang tot de Connected services, het digitale instructieboekje en instructievideo’s.

 

TECHNOLOGIE IN DIENST VAN ERGONOMIE

Alle essentiële informatie voor de bestuurder wordt weergegeven op het head-up instrumentenpaneel. Door de plaatsing boven het stuurwiel wordt deze informatie direct in het blikveld van de bestuurder weergegeven.

Het digitale instrumentenpaneel is aanpasbaar aan de wensen van de bestuurder. Zo zijn er meerdere weergaves mogelijk (Navigatie, Radio/media, Rijhulpsystemen, Energiestromen bij de plug-in hybrid) welke te kiezen zijn via de bediening op het stuurwiel.

PRAKTISCHE MIDDENCONSOLE

Op de met aandacht voor detail ontworpen middenconsole, zijn de bedieningselementen gegroepeerd die die het rijden tot een plezier maken. Naast de startknop en elektrische parkeerrem, is er plaats voor de versnellingspook of de selectieknop van de EAT8 automatische versnellingsbak.

 

Aanvullend is er plaats voor de draadloze telefoonladerDraadloos opladen voor telefoons die compatibel zijn met de norm Qi – Optioneel of standaard afhankelijk van het uitvoeringsniveau.  en USB-aansluiting, twee bekerhouders en maar liefst 34 liter aan opbergruimte, waaronder een ruim opbergvak onder de centrale armsteun. 

 

AGR-GECERTIFICEERDE STOELEN

Ervaar de ergonomie en het comfort van de kuipvormige voorstoelen met stoelverwarmingOptioneel of standaard afhankelijk van de uitvoering.  en een 10 punts-massagefunctie met 8 pneumatische pockets en keuze uit 5 programma's(1). De stoelen hebben het AGR-kwaliteitslabel(1), dat in Duitsland wordt toegekend aan stoelen die de rug goed ondersteunen.

 

DE OVERTREFFENDE TRAP VAN COMFORT 

Stap in en kom op adem. Het AQS-systeemAir Quality System.  schakelt zodra dat nodig is automatisch de luchtrecirculatie in.  Dit systeem wordt aangevuld met het Clean CabinStandaard op GT en GT Pack Business.  luchtbehandelingssysteem.  Op het centrale touchscreen kun je zelf zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.
POWER OF CHOICE

ELEKTRISCH, HYBRID OF VERBRANDINGSMOTOR?

Geef jezelf de vrijheid om de motor te kiezen die bij je past:

 

 • Geniet met plug-in hybride van de vrijheid om te zwerven waarheen je maar wilt. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om ongeveer 60 km volledig elektrisch te rijden.
 • Kies je voor 100% elektrischKomt in 2023 , dan profiteer je van het motorvermogen van 115 kW/156 pk met een gemiddeld verbruik van 12,7 kWh per 100 km.
 • Bij de benzinemodellen kies je uit de krachtige en zuinige EURO6-benzinemotoren, uitgerust met de Stop&Start-functie.
TECHNOLOGIE
DE TECHNOLOGIE HELPT JOU ONTSPANNEN

De PEUGEOT 308 SW is uitgerust met een scala aan rijhulpsystemen en parkeerhulpsystemen die u elke dag weer helpen om het rijden te vergemakkelijken. Zoals bijvoorbeeld :

 

 

En de systemen helpen u om semi-autonoom te rijden:

 

MAAK EEN SPORT VAN ZUINIG RIJDEN

Je kunt de rijmodus aanpassen aan je behoeften. Zo kan je ervoor kiezen om zo zuinig mogelijk te rijden. Of om juist gebruik te maken van de sportieve prestaties van de elektrische aandrijving:

 

 • Electric: in deze modus kan je 100% elektrisch rijden met een snelheid van maximaal 135 km/h
 • Hybrid: in deze modus worden de elektromotor en de verbrandingsmotor afwisselend gebruikt voor een optimaal energieverbruik
 • Sport: in deze modus is voor maximale prestaties het volledige vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotor beschikbaar.
REGENERATIEF REMMEN

Het hybride-systeem wint energie terug tijdens het remmen en gas loslaten. Met deze energie kan het accupakket gedeeltelijk worden opgeladen zodat de actieradius in de elektrische modus toeneemt.

 

De Brake-functie kan door de bestuurder worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de auto sterker vertraagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zonder dat het rempedaal wordt ingetrapt. De werking van deze functie is vergelijkbaar met afremmen op de motor en zorgt ervoor dat het accupakket wordt bijgeladen.

LITHIUM-ION ACCUPAKKET (240-400 V)

De actieradius van het accupakket in de Electric-modus is maximaal 60 km (WLTP). 

 

 • Het accupakket heeft een capaciteit van 12,4 kWh.
 • Het accupakket is onder de achterbank geplaatst. De ruimte voor inzittenden en boven de vloer van de bagageruimte is daardoor ongewijzigd gebleven.
 • Met de functie "e-Save" kan de bestuurder een voorraad elektrische energie opslaan die de bestuurder kan gebruiken wanneer er bijvoorbeeld een milieuzone moet worden doorkruist.

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

PLUG-IN HYBRID
Ontdek een nieuwe vorm van rijplezier met de plug-in hybrid-aandrijflijnen van de nieuwe PEUGEOT 308:
 
 • De HYBRID 225 e-EAT8Vanaf 26g C0₂ per km  , een combinatie van een 180 pk (132 kW) PureTech-motor met een 110 pk (81 kW) elektromotor
 • De HYBRID 180 e-EAT8Vanaf 25g C0₂ per km  , een 150 pk (110 kW) PureTech-motor met een 110 pk (81 kW) elektromotor.
 
Beide zijn voorzien van een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8. Het accupakket van 12,4 kWh is goed voor een volledig elektrische actieradius van tot wel 60 kmActieradius in volledig elektrische modus van 60 km volgens WLTP, afhankelijk van de gekozen opties. De actieradius kan variëren al naar gelang het gebruik en de omstandigheden, zoals rijstijl, buitentemperatuur e.d.  volgens de WLTP-norm.

 

 

100% ELEKTRISCHE e-308 SW

De nieuwe e-308 SWDe volledig elektrisch aangedreven Peugeot 308 SW wordt leverbaar aan het einde van 2023.is uitgerust met de nieuwe elektrische motor die 115 kW (156 pk) levert en een koppel van 260 Nm beschikbaar vanaf 0 km/u.

 

Deze nieuwe elektromotor heeft een opmerkelijk laag gemiddeld energieverbruik van 12,7 kWh per 100 km.

 

De nieuwe generatie tractiebatterij van 54 kWh (51 kWh nuttig) biedt een actieradius van meer dan 400 km volgens het WLTP-protocol.

 
PURETECH BENZINEMOTOR

De nieuwe Peugeot 308 SW is ook leverbaar met een zuinige en krachtige Euro 6-benzinemotor van de nieuwste generatie met een lage CO2-uitstoot. Deze motor is voorzien van een Stop & Start-systeem.

Driecilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter:

 • PureTech 130 handgeschakeld,
 • PureTech 130 EAT8 automatische transmissie.
 
AFMETINGEN VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

BUITENAFMETINGEN

 

 

BUITENAFMETINGEN

 

Voorin (1e zitrij)
 • Breedte op ellebooghoogte: 1443 mm
 • Hoogte (bovenlijf onder een hoek van 14°) : 891 mmAchterin (2e zitrij)

 • Breedte op ellebooghoogte : 1414 mm
 • Knieruimte : 129 mm


BAGAGERUIMTE
DOCUMENTATIE
Voor een overzicht en details over de uitrusting, prijzen en technische gegevens van de nieuwe PEUGEOT 308 SW kun je onder andere de volgende documenten raadplegen:
 
 • Prijzen en specificaties

HOUD MIJ OP DE HOOGTE OVER DE NIEUWE 308 SW