508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - ULTIEME SPORTIVITEIT

hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - voorzijde grille
hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - voorzijde grille

EEN NIEUWE VORM VAN SPORTIVITEIT

hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - geaccentueerde lijnen door speciale lak Gris Selenium

De lijnen van de Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED worden geaccentueerd door de speciale lak Gris Selenium die dankzij de parelmoerdeeltjes afhankelijk van de lichtval van tint varieert. De kracht van deze kleur wordt versterkt door de "Kryptonite" accenten.

De klauwen van de Leeuw zijn terug te vinden in de schuine lijnen van de led-achterlichten, waarin zwart en Kryptonite elkaar afwisselen. De verchroomde onderdelen zijn in glanzend Black Chrome afgewerkt en de karakteristieke Leeuw en de "Peugeot 508"-emblemen zijn net als bij de concept car PEUGEOT e-Legend geanodiseerd.

De buitenspiegels, die symbool staan voor tijdloze sportiviteit, zijn voorzien van koolstofvezel kappen.

hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - nieuwe aerodynamica

De nieuwe aerodynamica zorgt voor een geraffineerde uitstraling en geeft de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED een nieuwe dimensie.

De voorbumper is scherper getekend met grote koelopeningen voor het mechaniek en flaps aan de zijkant. De fraai gevormde grille leidt de lucht naar de radiateur via beweegbare bladen.

hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - exterieurdesign

Ter hoogte van de achterstijl zijn vleugeltjes aangebracht. De zijskirts zijn voorzien van flaps.

Doordat er geen achterspoiler is gemonteerd, heeft de achterzijde niets aan finesse en balans ingeboet. De nieuwe diffusor geeft het geheel nog meer karakter.

PEUGEOT i-Cockpit®: INTUÏTIEVE PRESTATIES

hybride concept car Peugeot 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - interieur PEUGEOT i-Cockpit

De PEUGEOT i-Cockpit staat ten dienste van de prestaties van de Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: het compacte stuurwiel maakt de auto extra wendbaar en dankzij het head-up instrumentenpaneel kan de bestuurder zich volledig op de weg richten.

De nieuwe, veel steun biedende stoelen zijn bekleed met een fraaie combinatie van hoogwaardig leder en alcantara® met sierstiksels in Kryptonite en Noir Onyx. Elk deel van het interieur is verder verfraaid, zo zijn de voorruitstijlen, de portieren en de achterstijlen met alcantara® bekleed.

 De selectiehendel met impulsbediening is ook deels met alcantara® bekleed voor een nieuwe zintuiglijke ervaring en een unieke look.

De portierpanelen zijn voorzien van Kryptonite-kleurige openingen die naar het dashboard toe kleiner worden om uiteindelijk op het dashboard een uniform paneel te vormen met op het bovenste gedeelte sierstiksels in de kleur Kryptonite. De middenconsole is bekleed met koolstofvezel voor een elegante en sportieve touch.

Aan elk detail is zorg besteed: een subtiel accent in de kleur Kryptonite is zelfs terug te vinden aan de binnenzijde van de portiergrepen.