Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport

 De Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: een hot hatchback met een vlijmscherp design
 De Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: een hot hatchback met een vlijmscherp design

PEUGEOT 308 GTi

Vanaf 45.370 Rijklaar*

148g i

6.5l i

De Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport ademt één en al sportiviteit. Met zijn design, uitrusting en exclusieve motor staat hij garant voor intense rijsensaties.

EEN RADICAAL DESIGN

VOL TEMPERAMENT

Laat u verleiden door de inspirerende lijnen van de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport. Met zijn ranke voorzijde met een verticale glanzend zwarte grille en de rode letters van "PEUGEOT", de GTi -badges, het rodei onderste gedeelte van de bumper en de speciale koelsleuven laat hij over zijn sportieve karakter geen misverstanden bestaan.

De full led-koplampen en sequentiële richtingaanwijzers accentueren op geraffineerde wijze zijn temperament. De GTi by Peugeot Sport is direct herkenbaar aan de 19 inch lichtmetalen velgen Carbone, de 380 mm remschijven en de rode remklauwen vóór met vier zuigers en het Peugeot Sport-logo. Stap in en ervaar ultieme rijsensaties.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - grille, rode letters, voorzijde
 PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - 19 inch lichtmetalen velg Carbone
 PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - uitlaatpijp

EEN SPORTIEF DNA

De sportieve lijnen van de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport beloven ongekende sensaties. Hij toont zijn temperament met een glanzend zwarte verticaal geplaatste grille met de merknaam PEUGEOT in rode letters, een specifiek onderste gedeelte van de bumper met brede koelsleuven en een dubbele sportuitlaat.

COCKPIT

NIEUWE RIJSENSATIES DANKZIJ DE PEUGEOT i-COCKPIT®

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT- PEUGEOT i-Cockpit

VOOR DE LIEFHEBBER

Stap in en beleef ongekende sensaties. De unieke Peugeot i-Cockpit® van de 308 GTi by Peugeot Sport ademt een sportieve sfeer met het Red Line-thema. Wanneer u hebt plaatsgenomen achter het compacte stuurwiel met geïntegreerde bedieningstoetsen, hoeft u zich alleen maar door uw zintuigen te laten leiden: met het capacitieve touchscreen en het head-up instrumentenpaneel beleeft u de rijsensaties nog intenser. Sportieve rijsensaties zijn gegarandeerd dankzij het Driver Sport Pack en het uitschakelbare ESP, terwijl u onderweg geniet van uw favoriete muziek met de onnavolgbare geluidskwaliteit van het Denon-hifisysteemi.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - Driver Sport Pack

INTENSE SENSATIES

Het Driver Sport Pack maakt de sfeer in de auto nog sportiever: Met één druk op de toets SPORT op de middenconsole verandert de kleur van de meters van wit in rood, wordt extra informatie weergegeven op het centrale display (vermogen, koppel, turbodruk, G-krachten en versnelling in rijrichting), wordt het motorgeluid versterkt (via het audiosysteem) en verandert de respons van het gaspedaal.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - compact GTi-stuurwiel

EEN PUUR INTERIEURDESIGN

Het interieur van de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport ademt sportieve passie. Het sportieve en ook stijlvolle karakter blijkt uit de kleinste details, zoals het met nerfleder beklede stuurwiel met rode sierstiksels en een rood GTi -logo, de roestvrijstalen pedalen en voetsteun en de aluminium Peugeot Sport-dorpellijsten.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - stoel met lederen bekleding

EEN INTERIEUR VOOR GEPASSIONEERDE AUTOLIEFHEBBERS

In het interieur voert een antracietgrijze ambiance de boventoon, afgewerkt met subtiele rode sierstiksels. De met leder, stof en alcantara beklede stoelen geven het interieur een onmiskenbaar sportieve uitstraling. De comfortabele kuipstoelen bieden een perfecte steun, zodat u optimaal kunt genieten van het rijden op de meest bochtige wegen.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - touchscreen en Connect 3D-navigatie

"CONNECTED" IN ALLE OPZICHTEN

Met het Connect 3D-navigatiesysteem in combinatie met het capacitieve touchscreen wordt u in real time naar uw bestemming geleid, terwijl Mirror Screen TriplePlayi een wereld van connectieve mogelijkheden voor u opent.

MOTOR

EEN ULTIEM STUUR- EN RIJGEDRAG MET DE HANDTEKENING VAN PEUGE

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - Wegligging

INTENS RIJPLEZIER

De in samenwerking met Peugeot Sport ontwikkelde uitrusting (speciale remklauwen, 380 mm remschijven, sportonderstel met een 11 mm verlaagde vering, Torsen®-differentieel met beperkte slip) en het standaard Driver Sport Pack brengen het rijplezier met de Peugeot 308 GTi op ongekende hoogte. Daarnaast is hij voorzien van de nieuwste technologieën, met een keur aan rijhulpsystemen.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT -  benzinemotor PureTech 263 S&S BVM6

FENOMENALE PRESTATIES

Het temperament van de sportieve Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport vindt zijn oorsprong in de exclusieve motor PureTech 263 S&S BVM6i die indrukwekkende prestaties levert.

 PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - handgeschakelde 6-versnellingsbak

EINDELOZE KRACHT

Om het enorme koppel van 330 Nm te kunnen incasseren, is de handgeschakelde zesversnellingsbak versterkt. De twee assen zijn van gesinterd staal en de tandwielen zijn gecarbonitreerd. Dankzij dit thermochemische proces wordt het onderdeel door toevoeging van koolstof en stikstof optimaal beschermd tegen slijtage en metaalmoeheid. Ten slotte is een kortere eindoverbrenging van de versnellingsbak toegepast om het acceleratievermogen te vergroten.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - remschijf

EEN INTENS SPORTIEF KARAKTER

De Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport is voorzien van een krachtig en perfect doseerbaar remsysteem met een indrukwekkend uithoudingsvermogen. De op een aluminium naafgedeelte gemonteerde remschijven vóór hebben een diameter van 380 mm en worden afgeremd door vier zuigers met een diameter van 38 en 41 mm. De remschijven achter hebben een diameter van 268 mm.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - wielophanging

GEKLEEFD AAN DE WEG

De vering vóór is specifiek: stuggere veren en schokdempers met een hydraulische rebound-begrenzer voor een stillere werking, stijvere en langere progressieve aanslagrubbers die ook met alleen de bestuurder aan boord al effectief zijn zodra de auto inveert. De stabilisatorstang is soepeler uitgevoerd om de balans met de achtertrein te optimaliseren. Bij de achtertrein is de torsieas stijver uitgevoerd en is de demping verstevigd, met een van 30 tot 500 daN/mm vergrote stijfheid in zijdelingse richting en een van 170 tot 490 daN/mm vergrote stijfheid in verticale richting.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - Torsen®-differentieel met beperkte slip

TORSEN® DIFFERENTIEEL MET BEPERKTE SLIP

De versnellingsbak wordt gecombineerd met een elektronisch aangestuurd Torsen®-differentieel waarmee het koppel optimaal wordt verdeeld voor een perfect bochtgedrag. De software van de elektronische hulpsystemen is aangepast om het sportieve karakter van de auto te vergroten. De regeling van de elektrische stuurbekrachtiging is specifiek voor een optimale werking in combinatie met het Torsen®-differentieel met beperkte slip. Voor een optimale werking van dit differentieel wordt ook een specifieke regeling van de Traction Control toegepast. De sportievere regeling van het ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) geeft de bestuurder meer vrijheid, met name om te driften. Bovendien kan het ESP volledig worden uitgeschakeld.

PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT - onderstel, banden, grip

EEN FENOMENALE WEGLIGGING

De Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport heeft een fenomenale wegligging dankzij de grote spoorbreedte (1570 mm voor en 1554 mm achter), de Michelin Pilot Super Sport-banden in de maat 235/35 R19 en de specifieke afstemming van de versterkte McPherson-voortrein. De achterwielophanging met torsieas geeft de wegligging mede dankzij het geringe gewicht een perfecte balans.

EINDELOZE KRACHT
EEN INTENS SPORTIEF KARAKTER
GEKLEEFD AAN DE WEG
TORSEN® DIFFERENTIEEL MET BEPERKTE SLIP
EEN FENOMENALE WEGLIGGING

TECHNOLOGIE

EEN ZINTUIGLIJKE ERVARING

Of u nu een lange snelwegrit maakt of juist een korte stadsrit, de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport laat niets aan het toeval over en is daarom voorzien van een scala van rijhulpsystemeni die gevaren herkennen en u helpen bij het parkeren.
- Pack Safety: Active Lane Departure Warning System, Driver Attention Alert, grootlichtassistent, snelheidslimietherkennings- en snelheidsadviessysteem.
- Pack Side Security: Park Assist (actieve parkeerhulp bij fileparkeren of haaks op de rijbaan inparkeren), actievei dodehoekbewaking en Visiopark 1.

i

SNELHEIDSLIMIETHERKENNINGS- SNELHEIDSADVIESSYSTEEM

De multifunctionele camera herkent de verkeersborden met een snelheidslimiet en geeft de ter plaatse geldende limiet op het instrumentenpaneel weer. U kunt deze limiet vervolgens gebruiken als ingestelde snelheid voor de cruise control of de snelheidsbegrenzer, als deze is ingeschakeld.

i

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Dit systeemi detecteert het per ongeluk overschrijden van een doorgetrokken of onderbroken rijstrookmarkering als de richtingaanwijzer niet is ingeschakeld. Het systeem geeft een geluidssignaal en een visuele waarschuwing. Dit systeem is vooral nuttig als de bestuurder indommelt of is afgeleid. Het Active Lane Departure System voert bovendien een koerscorrectie uit: zodra het systeem een dreigende overschrijding van een wegmarkering detecteert, wordt geleidelijk tegengestuurd om de auto binnen de rijstrook te houden.

i

ACTIEVE DODEHOEKBEWAKING

Met behulp van 4 sensoren in de voor- en achterbumper detecteert de actieve* dodehoekbewaking tijdens het rijden de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek rechts of links van uw 308 GTi by Peugeot Sport. Is dit het geval, dan licht een pictogram op in een van de buitenspiegels of op het scherm in het interieur om u te waarschuwen. Naast het permanent brandende pictogram in de buitenspiegel aan de desbetreffende zijde, is dan ook een stuurcorrectie voelbaar als een wegmarkering wordt overschreden terwijl de richtingaanwijzers zijn ingeschakeld, om zo de bestuurder voor een aanrijding te behoeden.

SNELHEIDSLIMIETHERKENNINGS- SNELHEIDSADVIESSYSTEEM
LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM
ACTIEVE DODEHOEKBEWAKING


CONNECTED SERVICES

GENIET NOG INTENSER VAN UW PEUGEOT

Een lange lijst van services met ongekende voordelen. Ontdek wat PEUGEOT onder connectiviteit verstaat.

MEER INFORMATIE

MYPEUGEOT®

BLIJF VERBONDEN MET UW AUTO

PEUGEOT 308 GTi - MyPeugeot App

Profiteer dankzij de gratis MyPeugeoti App in real time van gepersonaliseerde en met uw account gesynchroniseerde services:

  • Bekijk in een oogopslag informatie over uw auto (rijgegevens, locatie).
  • Krijg snel en gemakkelijk toegang tot onze helpdesk.
  • Regel het onderhoud en de voor uw auto afgesloten services.
MEER INFORMATIE

IN EEN OOGOPSLAG

NEEM CONTACT OP

ANDERE VERSIES