Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

De gezinsauto's van Peugeot

Wat is belangrijk bij het kopen van een gezinsauto?

Bent u van plan om een gezinsauto te kopen, of wilt u voor iemand anders informatie inwinnen over familieauto’s, dan bent u hier aan het juiste adres. U leest hier niet alleen over de Peugeot modellen die geschikt zijn voor gezinnen, zoals de Peugeot 2008 SUV, Peugeot 308 Berline, Peugeot 308 SW, Peugeot 508 BerlinePeugeot 508 SW of Peugeot 3008 SUV, maar ook algemene tips voor het kopen van een nieuwe (gezins) auto.

Als u kinderen krijgt, veranderen de eisen die u stelt aan een auto. De ruimte van de achterbak is ineens cruciaal om bijvoorbeeld een kinderwagen mee te nemen, de kinderzitjes moeten simpel vastgezet kunnen worden en veiligheid wordt nóg belangrijker. Tegelijkertijd blijven zaken zoals rijcomfort en zuinigheid ook van belang. Er is dus genoeg om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe gezinsauto.

Ruimte als cruciale factor

Bij elke gezinsuitbreiding wordt ruimte belangrijker. U hebt meer bagageruimte nodig voor dagtrips en extra stoelen om vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen mee te nemen. Daarom kunt u de ruimte in deze zuinige gezinsauto’s vaak praktisch indelen. Grote bagageruimte en handige opbergmogelijkheden komen daarbij uitstekend van pas. Bovendien plaatst u eventuele kinderzitjes heel gemakkelijk en worden alle inzittenden, voorin en achterin, beschermd door diverse airbags.

Ruimte is dus van groot belang. Niet alleen om spullen mee te nemen, maar ook voor passagiers. Wist u bijvoorbeeld dat Peugeot ook 7-persoons auto's aanbiedt?

Veiligheid tijdens het rijden

Bij Peugeot staat veiligheid voorop. Onze auto’s bieden optimale bescherming tegen de gevaren van het verkeer. Technologie is daar een zeer belangrijk onderdeel in. Neem bijvoorbeeld Active City Brake. Dit noodremsysteem werkt met een laser sensor op de voorruit die obstakels signaleert. Als u langzaam rijdt en een aanrijding dreigt, zorgt deze sensor ervoor dat het remsysteem automatisch wordt geactiveerd.

Een ander voorbeeld van een systeem dat zorgt voor een veiligere rijervaring, is Hill Start Assist. Dit houdt in dat wanneer uw auto stilstaat op een helling (> 3%), de auto nog ongeveer 2 seconden op zijn plaats blijft nadat u het rempedaal loslaat. Zo hebt u voldoende tijd om te reageren en uw voet naar het gaspedaal te verplaatsen. Onder andere de meeste Peugeot 2008 SUV versies zijn met dit systeem uitgerust.

Het belang van comfort

Peugeot vindt dat functionaliteit en rijsensaties samen kunnen gaan. Met onze compacte SUV’s en MPV’s, sportieve stationwagens en snelle berlines is er voor elk gezin, en voor elke automobilist, een ideale auto. De gezinsauto’s van Peugeot zullen u vooral verrassen door hun design en rijsensaties. U profiteert van ruime auto’s om dagelijks in te rijden met een geweldige wegligging, uitstekende prestaties en een lage CO2-emissie.

De gezinsauto’s van Peugeot

Tot de categorie gezinsauto’s van Peugeot behoren de uitstekend verkopende Peugeot 2008 SUV, de Peugeot 308 Berline, de ruime Peugeot 308 SW ,de Peugeot 508 Berline en ook de Peugeot 508 SW. Tevens kan de prijswinnende Peugeot 3008 SUV, ook zeer ruim, worden gebruikt als gezinsauto. 

Een SUV als gezinsauto

Een SUV gebruiken als stoere gezinsauto is niet gek. SUV’s zijn sterk en zeer veilig en bieden veel ruimte. Alleen uitstappen is voor kleine kinderen soms lastig. Let daarop als u een SUV aanschaft. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld meenemen tijdens de proefrit! Een leuk familie-uitje en een goed moment om te kijken of de kids de auto fijn vinden.

Maak direct een proefrit in een van de ruime gezinsauto’s van Peugeot of scroll omlaag voor meer informatie.

Uw huidige auto inruilen voor een nieuwe auto van Peugeot? Bereken direct uw inruilwaarde met de Peugeot taxatietool. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van ons private lease aanbod. Kijk daarvoor op privatelease.peugeot.nl.