Peugeot iOn - VEILIGHEID

PEUGEOT iON
PEUGEOT iON

PEUGEOT iOn

Bij de praktische, dynamische en gebruiksvriendelijke iOn is er op veiligheid beslist niet bezuinigd.

Peugeot iOn - veiligheidsgordels

VEILIGHEIDSGORDELS

Alle veiligheidsgordels van de iOn zijn gekoppeld aan waarschuwingslampjes: ze gaan branden als een veiligheidsgordel vóór niet is vastgemaakt of als een veiligheidsgordel achter weer is losgemaakt.

BESCHERMING

De iOn is voorzien van zes airbags: twee airbags vóór, twee zij-airbags en twee window-airbags, die bij een aanrijding de inzittenden optimaal beschermen.

Peugeot iOn - kinderzitjes

VEILIGHEID VAN KINDEREN

Op de achterbank kunt u veilig één of twee kinderzitjes installeren dankzij de twee ISOFIX-bevestigingen. De passagiersairbag kan worden uitgeschakeld, zodat op de voorstoel een babyzitje met de rug in de rijrichting kan worden geplaatst.

PEUGEOT ASSISTANCE ELECTRIC

Als bestuurder van een Peugeot iOn kunt u, wanneer u bent gestrand met een ontladen accu, een beroep doen op Peugeot Assistance. Uw auto wordt dan per bergingsvoertuig naar uw woon- of werkadres vervoerd of anders naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt binnen een straal van 50 km*.
* Het aantal keer dat u gebruik kunt maken van deze dienst is afhankelijk van het contract.

REMSYSTEEM

Peugeot iOn - remsysteem met ABS
Peugeot iOn - remsysteem met ABS

Om de veiligheid van zijn inzittenden zelfs onder de moeilijkste omstandigheden te garanderen is de iOn voorzien van een compleet remsysteem met ABS, elektronische remdrukregelaar (ERV) en noodremassistentie (NRA).
Het antiblokkeersysteem (ABS) zorgt ervoor dat de auto bij een noodstop bestuurbaar blijft. De noodremassistentie (NRA) vult dit systeem aan door de remdruk te verhogen als het rempedaal krachtig wordt ingetrapt, zodat de remweg zo kort mogelijk is.
De elektronische remkrachtverdeling (ERV) verdeelt de remdruk per wiel afzonderlijk, hetgeen de remwerking met name in bochten verbetert. De variabele elektrische stuurbekrachtiging is net zo precies op buitenwegen als aangenaam bij het inparkeren.
De combinatie van een elektrische motorrem, waarmee veel energie kan worden teruggewonnen, en een conventioneel hydraulisch remsysteem staat bovendien borg voor een remwerking die vergelijkbaar is met die van een auto met een verbrandingsmotor.

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot iOn - Peugeot Connect SOS

De module Peugeot Connect SOS waakt over u bij een ongeval. Als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, verstuurt hij automatisch een noodoproep. U kunt ook zelf een noodoproep versturen door de SOS-toets op het dashboard in te drukken. De auto wordt dan gelokaliseerd en de voor de situatie vereiste nooddiensten worden onmiddellijk naar u toe gestuurd. Connect SOS werkt na acceptatie van de voorwaarden.