Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

Missie, visie en commitment

Missie, visie en commitment

Missie, visie en commitment

Sinds 1810 staat Peugeot voor hoge kwaliteit en inventiviteit, zo kenmerkend voor Franse producten. Ons DNA vindt zijn oorsprong in het industriële hart van Oost-Frankrijk. Vanaf 1885 heeft het merk op visionaire wijze fietsen en vervolgens auto’s ontwikkeld die qua design, betrouwbaarheid en creativiteit hun tijd vooruit zijn.

Opgericht in 1810, autofabrikant sinds 1890
Het merk Peugeot is opgericht door een visionaire familie en staat vanaf het begin voor technologische efficiency en een ongekende innovatiekracht. Zo werden de eerste tafelmolens die we produceerden al gekenmerkt door een vooruitstrevende combinatie van hout en staal. En met de Peugeot 401 Eclipse maakte het grote publiek kennis met de eerste coupé-cabriolet. De 403 was de eerste in serie geproduceerde Franse auto met dieselmotor.

En tegenwoordig loopt Peugeot voorop met motoren die toonaangevend zijn op het gebied van efficiency en CO2-uitstoot. Aansprekende voorbeelden hiervan zijn de PureTech, BlueHDi en HYbrid4. Ook in de concept cars EXALT en ONYX komt het innovatieve karakter waarmee we ons onderscheiden duidelijk naar voren. Auto’s waarbij emoties en sensaties centraal staan.

Gecombineerde expertise
De permanente dialoog tussen designers en ingenieurs vormt de bron voor de ‘katachtige’ uitstraling, het pure design én de bouwkwaliteit van onze producten. Het resultaat: een perfecte balans tussen ratio en emotie, en een uniek karakter. Onze bevlogen ingenieurs ontwikkelen auto’s die geweldig rijden − het streven naar perfectie kan u niet ontgaan. De designers creëren auto’s die emoties oproepen; deze unieke stijl is onmiddellijk herkenbaar en toont duidelijk het onderscheidend vermogen van Peugeot.

Franse roots
De bakermat van het merk Peugeot ligt in Oost-Frankrijk, op het culturele kruispunt tussen Latijnse emotie en Duitse degelijkheid en kwaliteit. Deze twee invloeden zijn bepalend geweest voor onze identiteit. Peugeot is een internationaal merk waarvan u de Franse roots terugvindt in de knowhow en cultuur van elegantie en inventiviteit.

De missie
Mobiliteit en milieu stellen ons vandaag de dag voor grote uitdagingen. Wij steken dan ook al onze energie in het ontwikkelen van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Oplossingen voor vandaag en voor morgen, waarbij één gedachte vooropstaat: de zoektocht naar emotie.

Van het produceren van auto’s naar het creëren van mobiliteit en emoties Vanaf het begin staat mobiliteit bij Peugeot centraal en uiteraard anticiperen wij op de wensen van morgen. We doen er alles aan om van elk traject een bijzondere en aangename ervaring te maken. Of het nu om twee-, drie- of vierwielers gaat, u geniet ongestoord van elke reis, in samenhang met de buitenwereld. De slogan ‘Motion & Emotion’ verbeeldt de unieke combinatie van kwaliteit en emotie die zo kenmerkend is voor Peugeot.

Peugeot maakt van mobiliteit een zintuiglijke ervaring

Het commitment
Peugeot is het enige merk dat Duitse degelijkheid weet te combineren met Franse emotie dankzij de drie kernwaarden: compromisloze kwaliteit, puur design en intuïtieve rijsensaties.

Compromisloze kwaliteit: superieur resultaat
Gevoed door onze industriële roots is ons doel kwaliteit en superioriteit als standaard voor onze producten en diensten. Een constant streven naar efficiency. Het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau om een vertrouwensband met u als klant op te bouwen.

Puur design: allure
Met het charismatische en aansprekende design onderscheidt Peugeot zich duidelijk van de concurrentie. Elegante lijnen en slank vormgegeven flanken zorgen voor een aerodynamisch profiel, terwijl ‘katachtige’ koplampen en een elegante grille borg staan voor een hightech uitstraling. En kijk naar de scherp gelijnde achterlichten die de voor een Peugeot zo karakteristieke signatuur met de drie klauwen creëren. Ergonomische interieurs combineren fraaie techniek met een vleugje sensualiteit.

Intuïtieve rijervaring: emotie
Ervaar de uitmuntende grip en wegligging die voor een optimaal wegcontact zorgen. De haarscherpe besturing biedt veel respons en geeft de auto een ongekende wendbaarheid. Rijden in een Peugeot is dan ook een bijzonder zintuiglijke ervaring. Waarbij de ergonomische Peugeot i-Cockpit en het compacte stuurwiel deze rijsensaties nog eens extra accentueren.