Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

PEUGEOT - FISCALE VOORDELEN

Elektrisch rijden bij Peugeot - Fiscale voordelen

Fiscale voordelen

Kopers van elektrische auto’s profiteren van diverse financiële voordelen. Auto’s zonder CO2-uitstoot zijn namelijk vrijgesteld van BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) en Motorrijtuigenbelasting (MRB). We zetten enkele voordelen op een rij.

Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM)
Wanneer u in Nederland een auto koopt of importeert, betaalt u BPM. Het BPM-bedrag is gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto. Auto’s die geen CO2 uitstoten, zijn vrijgesteld van BPM. Deze regeling is tot en met 2020 wettelijk van kracht.

Elektrisch rijden bij Peugeot - Fiscale voordelen

Motorrijtuigenbelasting (MRB)
De motorrijtuigenbelasting (MRB) – ofwel wegenbelasting – wordt in Nederland geheven op het bezit van een motorvoertuig jonger dan 40 jaar. Het gewicht van het voertuig, de gebruikte brandstof, CO­­2-uitstoot en provincie waarin de eigenaar woont, bepalen de hoogte van de motorrijtuigenbelasting. Volledig elektrische voertuigen stoten geen CO2 uit en zijn daarom vrijgesteld van MRB.

Bijtelling
Zakelijke rijders die per jaar met de auto meer dan 500 privékilometers rijden betalen bijtelling. De bijtelling wordt verrekend met het inkomen van de berijder. Het bijtellingpercentage is afhankelijk van de CO2-uitstoot en de catalogusprijs van de auto. Op volledig elektrische auto’s met een cataloguswaarde tot 45.000  euro is 8 procent bijtelling van kracht. Voor voertuigen met een plug-in hybride aandrijflijn, benzine- of dieselmotor geldt een bijtellingspercentage van 22 procent.