De compacte auto's van Peugeot

Wat zijn de voordelen van compacte auto's?

Wilt u een nieuwe auto kopen en denkt u aan een compacte auto? Een goede keuze. Want ondanks hun geringe afmetingen beschikken onze compacte modellen over een riante binnenruimte en zijn ze voorzien van een scala aan technologieën waardoor u volop geniet van het rijden. Ze hebben alle kenmerken van een echte Peugeot: zeer zuinig, een comfortabel interieur en een elegant uiterlijk.

Of u nu ergens een kopje koffie gaat drinken of naar uw werk moet, een wendbare voertuig is in de stad ideaal. Daarom zijn er de Peugeot 108 en de Peugeot 208.  De Peugeot 108 is leverbaar in een praktische 5-deurs als in een compacte 3-deurs variant en de Peugeot 208 als 5-deursuitvoering. Met deze compacte auto’s hoeft u smalle straatjes absoluut niet te mijden; ze zijn geknipt voor het stadse leven. Bovendien zijn ze ongekend zuinig. U merkt het zodra u instapt: de perfecte balans tussen efficiëntie en plezier.

Kleine auto’s vol met technologie

Technologie staat in deze tijd centraal. Achter het stuur van onze compacte auto’s maakt dat het rijden een stuk gemakkelijker. Zo zijn de meeste versies van de 208 voorzien van het innovatieve Stop & Start-systeem, waardoor u in het drukke stadsverkeer brandstof bespaart. Ook kunt u kiezen voor Actieve parkeerhulp voor eenvoudig inparkeren in de kleinste parkeervakken. Net als de Peugeot 208, heeft ook de 108 veel slimme technologie aan boord. Voorbeelden hiervan zijn de achteruitrijcamera, het Lane Departure Warning System en de Active City Brake, die in verschillende uitvoeringen van de Peugeot 108 inbegrepen zijn.

Niet alleen als stadsauto

Veel mensen zullen bij een compacte auto direct denken aan een voertuig die door het drukke stadsverkeer manoeuvreert. Een klein model kan echter meer dan alleen door de stad rijden. Zowel de Peugeot 108 als de Peugeot 208 zijn namelijk ook verkrijgbaar in de GT Line uitvoering. Deze sportieve modellen bieden door een extra krachtige motor een nog rijkere rijervaring. Waar u ook rijdt.

Kleine auto kopen of leasen?

Anno 2019 is het kopen van een nieuwe auto geen vanzelfsprekendheid meer. Consumenten kiezen steeds vaker voor lease, zowel via hun werkgever (business lease) als privé (private lease). Ook bij Peugeot heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor lease. Vooral de compacte modellen kunt u via private lease zeer voordelig voor een vast maandbedrag rijden. U heeft dan nooit onverwachte kosten bij schade of onderhoud. Interesse in private lease? Kijk dan op privatelease.peugeot.nl. Als u kiest voor kopen, wilt u misschien uw huidige auto verkopen. In dat geval kunt u eenvoudig online de inruilwaarde van uw oude voertuig berekenen via onze taxatie tool.

Nog meer keuze

Behalve de keuze tussen kopen en leasen, zijn er ook andere zaken waar u op dient te letten bij de aanschaf van een nieuwe auto. Zoals het verbruik: wilt u een benzine of een diesel? Kiest u voor een automaat of rijdt u liever handgeschakeld? Genoeg om over na te denken dus. En deze opties kunt u natuurlijk ook bespreken met uw lokale Peugeot dealer.

Proefrit of brochure aanvraag

Wilt u meer weten over de kleine Peugeot auto’s, kijk dan op de specifieke modelpagina’s. Ook kunt u direct een proefrit maken in een van de auto’s uit de compacte klasse van Peugeot of een brochure aanvragen.