Peugeot e-LEGEND - Autonoom manifest

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car
PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

Met PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT is het doel van PEUGEOT om de ervaring van de 100% autonome, elektrische, verbonden auto te verdiepen en aan te scherpen.

TIJD BESPAREN

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

In de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT zijn nu nog meer voorzieningen toegevoegd aan de responsieve i-Cockpit om zijn bestuurder een gepersonaliseerde intense rijervaring te bieden in alle 4 beschikbare standen. Tegenwoordig worden we allemaal continu aan te veel prikkels blootgesteld. Daarom is wat tijd voor onszelf misschien wel het meest kostbare dat er is. Autonoom geeft ons die tijd en maakt nieuwe ervaringen mogelijk die gedeeld kunnen worden vanuit onze auto's.

VIER RIJMODI

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

Afhankelijk van het type wegverkeer of de gemoedstoestand van de bestuurder, biedt PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT vier rijmodi.

TWO SELF-DRIVING MODES

SOFT: een mix van digitale oppervlakken en informatie, teruggebracht tot het absoluut noodzakelijke,

SHARP: maximale verbinding met uw digitale activiteiten (sociale netwerken, agenda, enz.); dynamic typing van de auto is mogelijk.

TWO MANUAL MODES

LEGEND: op de drie schermen worden de drie klokken van het instrumentarium van de 504 Coupé en het digitaal behandelde hout weergegeven. Een stand voor comfortabel cruisen.

BOOST: 180° zicht op de weg, geprojecteerd op één groot scherm (samengesteld uit het scherm onder de soundbar en de schermen in de portieren). Rijden wordt dan dynamisch en intens dankzij de 340 kW die wordt geleverd door de elektromotor.

In de autonome rijstand wordt de interieurconfiguratie van de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT aangepast:

  • dankzij drive-by-wire-technologie wordt het stuurwiel weggeklapt onder de soundbar om het 49 inch scherm volledig zichtbaar te maken,
  • de voorstoelen worden schuin gezet,
  • de armsteunen opzij worden automatisch weggeklapt, waardoor u toegang hebt tot een groot opbergvak en een inductielaadzone voor smartphones,

De belangrijkste bedieningselementen blijven bereikbaar via de in de bestuurdersstoel geïntegreerde console. Inzittenden kunnen dan genieten van hun favoriete vrijetijdsactiviteiten: gamen met de ingebouwde videogameconsole of een film kijken op het gewelfde centrale scherm of op de schermen in de zonnekleppen.

100% ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

Geheel in lijn met de visie van het merk op de energietransitie is de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT voorzien van een 100% elektrische aandrijflijn. Met batterijen met een capaciteit van 100 kWh levert de motor een koppel van 800Nm en een vermogen van 340 kW dat wordt verdeeld over de vier aangedreven wielen. Dit maakt een acceleratie van 0 - 100 km/h in minder dan 4 seconden en een topsnelheid van 220 km/h mogelijk. De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT heeft een actieradius van 600 km volgens de WLTP-norm. 500 km daarvan is binnen 25 minuten beschikbaar dankzij snelladen. Technologisch gemak staat met de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT voorop dankzij de mogelijkheid van inductieladen.

AUDIO EN CONNECTIEVE BELEVING

In samenwerking met het bedrijf SOUNDHOUND Inc.®, leider op het gebied van AI-technologieën, biedt de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT een spraakgestuurde personal assistant.

Door slechts één zin uit te spreken kan de bestuurder de rijmodus veranderen, luisteren naar zijn favoriete playlist en zelfs de elektrische portieren van de auto openen of sluiten. Het systeem antwoordt met de gedigitaliseerde stem van Gilles Vidal (designdirecteur van Peugeot) en begrijpt 17 talen! Dit systeem zal vanaf 2020 beschikbaar zijn in producten van het merk Peugeot.

PEUGEOT e-LEGEND - Concept car

Peugeot en Focal werken samen aan de luisterervaring van de toekomst waarbij een hoge geluidskwaliteit wordt gecombineerd met innovatie om een unieke audio-ervaring te bieden. De akoestische architectuur van Focal® garandeert een optimale weergave van de muziek, ongeacht de geluidsbron. Het systeem in de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, waarmee een indruk wordt gegeven van hoe een ingebouwd audiosysteem er in de toekomst uit zal zien, is speciaal ontwikkeld om twee volledig nieuwe audiofuncties te bieden:

  • “mapping”, waarmee bijvoorbeeld navigatiemeldingen alleen door de bestuurder worden gehoord terwijl de andere inzittenden naar muziek blijven luisteren,
  • “zoning”, waarmee volledige personalisatie van content mogelijk is, zodat elke inzittende in zijn eigen audio-omgeving zit zonder iemand anders te storen.