Vakmensen tonen hun expertise

Vakmensen tonen hun expertise

PEUGEOT Expert -Vakmensen tonen hun expertise

Het zijn pittige tijden voor de echte vakman. Consumenten hebben vaak minder te besteden en via verschillende sites bieden vele concurrenten hun werkzaamheden aan. Mensen weten de expert steeds moeilijker te vinden. Het wordt voor de expert dus steeds lastiger om z’n vakmanschap en expertise te laten zien.

Daarom heeft Peugeot drie absolute vakmensen het podium gegeven om hun kwaliteiten op onorthodoxe wijze te etaleren.

Voor de introductie van de Peugeot Expert werden drie vakmensen gevraagd om een uniek billboard te creëren. Op drie drukbezochte locaties in hartje Amsterdam kregen een stukadoor, metaalbewerker en tegelzetter een podium om te laten zien wat echt vakmanschap inhoudt. Zo werd hun expertise op een relevante manier gekoppeld aan de nieuwe Peugeot Expert, dé bedrijfsauto voor vakmensen.

 Stukadoor Martijn Wilkens stucte een complete Peugeot Expert op een billboard. Hij erkent dat vakwerk soms ondergewaardeerd of niet herkend wordt. ‘Dit was daarom een bijzondere opdracht van Peugeot. Mensen hebben vaak het beeld dat een stukadoor alleen gladde wandjes kan trekken. Dan is het leuk om eens te laten zien dat je ook hele andere dingen kan maken’, aldus Martijn.

 In twee dagen tijd werden de billboards geplaatst, maar de voorbereidingen namen maanden in beslag voor de experts. Over ieder detail werd nagedacht en elke uiting had haar eigen uitdagingen.

 ‘Het was vaak millimeterwerk. Alles moet in elkaar passen, de materialen vergen vaak een eigen bewerking en aan het eind wil je dat het er gewoon gaaf uitziet. Dan is het kicken als je het eindresultaat levensgroot op een billboard ziet hangen en het klopt met wat je in je hoofd had’, zegt Frank Kesselaar van Special Metals, nadat hij de stalen constructie van de nieuwe Peugeot Expert had bevestigd.

 Tegelzetter Edwin van Artiles creëerde een mozaïek van de Peugeot Expert en voegt daaraan toe: ‘Ik kijk met heel veel plezier terug op de dagen dat we het billboard aan het maken waren. Naarmate het eindresultaat zichtbaarder werd, des te meer reacties er kwamen van de mensen. Heel veel positieve en enthousiaste reacties ‒ prachtig! Dit was een mooie opdracht van Peugeot.’

 Benieuwd naar wat Martijn, Frank en Edwin hebben gemaakt voor de Peugeot Expert? Bekijk ook de film.

Bekijk de film

i