Peugeot L500 R HYbrid Vision Gran Turismo

Peugeot L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Peugeot presenteert de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

PEUGEOT presenteert de ultieme versie van de L500 R HYbrid Vision Gran Turismo, de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo, op de Gran Turismo Sport-circuits

Op 30 mei 1916 boekte Dario Resta met zijn PEUGEOT L45 een legendarische overwinning tijdens de Indianapolis 500, met een gemiddelde snelheid van 135 km/h. Om de honderdste verjaardag van deze overwinning te vieren presenteerden PEUGEOT en PEUGEOT SPORT in mei 2016 de PEUGEOT L500 R HYbrid Vision Gran Turismo. Om de release van de nieuwe exclusieve PlayStation4-videogame Gran Turismo Sport op 18 oktober te markeren onthullen PEUGEOT en PEUGEOT SPORT hun nieuwe, meer gestroomlijnde en sportievere versie van de auto: de PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo.

Een geheel nieuwe race-ervaring achter het stuur van de PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo, de extreme volbloedversie van de PEUGEOT L500 R HYbrid Vision Gran Turismo

Vastgekleefd aan het wegdek en ogenschijnlijk één met de weg tonen beide modellen de kenmerkende stylingkenmerken van het merk PEUGEOT.

Met hun koolstofvezel monocoque-constructie zijn de PEUGEOT L500 R HYbrid Vision Gran Turismo en de PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo ontworpen voor de extreme omstandigheden tijdens het racen op topniveau. Voor de coureur belooft deze geheel nieuwe versie van de auto tot dusverre ongekende sensaties.

In zijn permanente streven naar een hogere efficiency heeft PEUGEOT de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo uitgerust met een interne-verbrandingsmotor en een elektromotor. De benzinemotor levert een vermogen van 580 pk en heeft een maximumtoerental van 10.000 t/min. Hij wordt ondersteund door een 170 pk sterke elektromotor, waardoor het totale vermogen van de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo op 750 pk komt. De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion tractiebatterij. De sequentiële 7-versnellingsbak is een staaltje baanbrekende technologie uit de racewereld. De complete motor met transmissie is gemonteerd op de achteras.

Met zijn dubbel uitgevoerde hydraulische remsysteem en vier geventileerde carbon remschijven, onafhankelijke wielophanging voor en achter die de wagenhoogte afstemmen op de snelheid van de auto en de gesmede magnesium wielen is de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo zo licht en aerodynamisch uitgevoerd als mogelijk is om maximaal te presteren.

Met een gewicht van slechts 825 kg, 175 kg lichter dan de PEUGEOT L 500 R HYbrid, accelereert hij van 0 naar 100 km/h in 2,4 seconden.

Welke versie u ook kiest, beide racewagens zijn perfect geschikt voor de 17 locaties en de vele circuits die beschikbaar zijn in de videogame Gran Turismo Sport.