Peugeot 5008 SUV 'Beste Nieuwkomer' 2018

Peugeot 5008 SUV

Vakjury onder leiding van Automobiel Management

kiest nieuwe Peugeot 5008 SUV voor 'Beste Nieuwkomer' 2018

Op 27 september is de PEUGEOT 5008 SUV tijdens het Driving Business Event van het vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar 2018.

Peugeot 5008 SUV - 'Beste Nieuwkomer' 2018
Met trots kondigt Peugeot aan dat de nieuwste SUV modellijn dit jaar wederom een prijs heeft gewonnen, ditmaal de  aanmoedigingsprijs ‘Beste Nieuwkomer’ voor de Peugeot 5008 SUV.

Het betreft een praktijkprijs, de auto's moeten zich op diverse gebieden op de weg hebben bewezen maar ook qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.
De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management (AM), de initiator van de prijs.

 “Hij oogt iets minder slank dan de 3008 SUV, maar biedt daarvoor in ruil enorm veel ruimte. Het interieur- en rijcomfort staan op hoog niveau en Peugeot verdient lof voor zijn gedurfde dashboard concept en een ruime uitrusting. Ook de 5008 SUV biedt veel auto voor zijn geld. Peugeot scoort hoog met zijn professionele dealers en hoge klanttevredenheid.”

 Een nieuwe dimensie voor de SUV
De modelnaam is weliswaar gebleven, het concept is volledig nieuw: de nieuwe PEUGEOT 5008 SUV is dit jaar succesvol geintroduceerd binnen een veelbelovende markt, die van de grote SUV's met zeven zitplaatsen uit het C-segment.

 De nieuwe PEUGEOT 5008 wordt inmiddels geprezen om de spectaculaire PEUGEOT i-Cockpit® van de nieuwste generatie, het EMP2-platform (Efficient Modular Platform) en vele hightech comfort- en veiligheidsvoorzieningen.

 Onder zijn dynamische en elegante lijnen is deze SUV bovendien een bijzonder functionele auto: met standaard zeven individuele zitplaatsen is de nieuwe PEUGEOT 5008 de eerste SUV op de Nederlandse markt met de modulariteit van een MPV. Inmiddels leverbaar met diverse zuinige en sterke motoren en in een groot aantal uitvoeringen, waaronder de rijk uitgeruste Blue Lease modellen voor de zakelijke markt en de sportieve GT en GT Line.

 Binnen de huidige leasemarkt wordt de SUV inmiddels breed geaccepteerd. Uiteraard gaat dit niet aan Peugeot voorbij, de 5008 SUV heeft eveneens succces binnen de zakelijke markt en staat steevast in de top 5.

 “Dit vraagt om een gedegen marktbewerking waarbij TCO (Total Cost of Ownership) een belangrijke factor is. Ons doel is om onze producten tijdens de gehele levenscyclus gezond te houden door steeds waarde toe te voegen en zo de restwaarde te optimaliseren. Aanvullend hierop is een solide used-car programma in het dealernetwerk van grote toegevoegde waarde”, aldus Mike Wesselink, Directeur Corporate Sales & Used Cars PSA Nederland.

Kortom een nieuwe dimensie voor de SUV, ook in de zakelijke markt!