Overwinning voor Peugeot Silk Way Rally

Peugeot 3008 DKR

Overwinning voor Peugeot & Cyril Despres in Silk Way Rally

Peugeot wint de Silk Way Rally met Cyril Despres en David Castera en hun Peugeot DKR #100, nadat de laatste special stage van zaterdag was afgelast vanwege te slechte weersomstandigheden.

Peugeot wint de Silk Way Rally met Cyril Despres en David Castera en hun Peugeot DKR #100, nadat de laatste special stage van zaterdag was afgelast vanwege te slechte weersomstandigheden. De equipes zullen morgen over de weg naar de finishplaats Xi'an rijden, waar de huldiging zal plaatsvinden. Maar de officiële rally zit erop.

Despres had aan het einde van de rally met de PEUGEOT DKR # 100 gezorgd voor een voorsprong van meer dan een uur op zijn belangrijkste rivaal, nadat hij in de 13e etappe op vrijdag de op één na beste tijd liet noteren die naderhand als laatste wedstrijdonderdeel bleek te tellen voor het klassement.

Stephane Peterhansel en Jean-Paul Cottret pakten de 10e etappewinst (van in totaal 13 etappes) voor Peugeot en verzekerden zich daarmee van een 5e plaats in het algemeen klassement, nadat ze een flink aantal plaatsen waren gekelderd door een crash in de 4e etappe.

Bruno Famin, directeur van Peugeot Sport en manager van het Team Peugeot Total
"Een dik applaus voor Cyril en David: ze hebben erg goed gereden en hebben grote problemen weten te vermijden, wat in deze moeilijke rally bepaald geen sinecure is. Een prestatie van formaat! Omdat er sinds halverwege de rally nog maar één van onze auto's in de race was voor de overwinning, zijn we des te meer verheugd met dit resultaat. Zoiets krijg je alleen voor elkaar met goed teamwork, waarbij we hebben laten zien goed te kunnen omgaan met tijdsdruk en technische problemen. Ik ben trots op de uitstekende teamspirit van het Team Peugeot Total en ik wil iedereen bedanken die zich hard heeft ingezet voor deze nieuwe overwinning in Azië."

Cyril Despres, rijder Team Peugeot Total en winnaar Silk Way Rally 2016 en 2017
"De rally begon met regen en eindigde met regen, wat de viering van onze overwinning in het bivak erg bijzonder maakte vanavond. Wat ben ik blij dat het ons weer gelukt is! Ik ben ook trots op het fantastische teamwork met David Castera. Omdat we beide vooral ervaring hebben als motorrijder, moesten we snel leren om tot dit resultaat te kunnen komen. Mijn dank gaat uit naar Peugeot voor deze geweldige kans in mijn carrière, maar ook naar de technici en monteurs van Peugeot Sport die in slechts een jaar zo'n fantastische auto hebben gebouwd. Ik kijk nu er al uit om in de Dakar 2018 met de Peugeot DKR Maxi voor het podium te gaan strijden. Daarop zijn mijn pijlen vanaf nu gericht."

David Castera, navigator Team Peugeot Total en winnaar Silk Way Rally 2016 en 2017
"We hebben een foutloze rally gereden en praktisch geen problemen gekend, in technisch noch in sportief opzicht. We hebben het kunstje weer geflikt en ik ben daar ontzettend blij mee! Hard werken loont, zo blijkt maar weer! We pakken nu eerst onze welverdiende rust en gaan daarna weer aan de slag met testrijden. Er staat namelijk iets nóg spectaculairders voor ons klaar, in de vorm van de Peugeot DKR Maxi. Ik popel!"