Overwinning op de Silk Way Rally 2016

Overwinning op de Silk Way Rally 2016

Cyril Despres, David Castera en de #104 Peugeot 2008 DKR blijken een goede combinatie. Het trio won de Silk Way Rally van 2016 overtuigend. Opnieuw een overwinning voor Team Peugeot Total na het succes van Stéphane Peterhansel en Jean-Paul Cottret op onder andere de Dakar Rally in januari. Zowel het team als de bemanningen toonden tijdens de 10.000 kilometer tussen Moskou en Peking dat ‘team spirit’ van groot belang is.

De Silk Way Rally is een rally-evenement dat vanaf 2009 jaarlijks wordt georganiseerd.  De rally maakt deel uit van de Dakar Series en wordt gezien als het belangrijkste evenement in de voorbereiding naar de Dakar Rally. De route loopt door Rusland van St. Petersburg naar Sochi.

De krachtige prestaties en de betrouwbaarheid van de Peugeot 2008 DKR auto’s werd opnieuw duidelijk. Van start tot finish leed geen van de drie auto’s technische problemen. Dat terwijl Despres en Castera aan het begin van de finaledag nog voorspelden dat het de langste dag uit hun professionele carrière op vier wielen zou worden.

Op de laatste dag stond het team een etappe van 261 kilometer te wachten. Deze moesten zij voltooien zonder enige fouten, in een goed tempo, zonder de mechaniek te hard te belasten. Ondanks een minimale complicatie tegen het einde van de race behaalden Despres en Castera de zesde snelste tijd van die dag. Deze spannende rit zorgde voor de totaalwinst.  

Het duo Sébastien Loeb en Daniel Elena sloot de Silk Way Rally af met hun tiende podiumplaats (top 3) in twee weken tijd. De overige twee teamleden, Stéphane Peterhansel en Jean Paul Cottret, bleken de perfecte achterhoede.

Algemeen klassement auto’s

1. Cyril Despres (Fra) / David Castera (Fra), Peugeot 2008 DKR, 36h15min18s
2. Yazeed Al Rajhi (Sau) / Timo Gottschalk (Dui), Mini, +25min51s
3. Vladimir Vasilyev (Rus) / Konstantin Zhiltsov (Rus), Mini, +49min46s
4. Harry Hunt (GBr) / Andreas Schulz (Dui) , Mini, +1h54min47s
5. Aidyn Rakhimbayev (Kaz) / Anton Nikolaev (Rus), Mini, +2h12min45s.