Een nieuw silhouet: nieuwe Peugeot Rifter

Peugeot Rifter - Exterieur zijaanzicht

De nieuwe Peugeot Rifter - Tijd voor actie!

Geheel in lijn met het onderscheidende en high end karakter van de nieuwste creaties van het merk, heeft ook de nieuwe PEUGEOT RIFTER het uitgesproken, vernieuwende en strak geproportioneerde silhouet, geknipt voor het dagelijkse avontuur. Bij de PEUGEOT RIFTER is de combinatie van een robuuste en strakke stijl bijzonder geslaagd. Met zijn ondernemende karakter voelt hij zich zowel thuis in de hectiek van de stad als in de pure natuur.

Met de PEUGEOT i-Cockpit® in de nieuwe PEUGEOT RIFTER maakt het merk zijn belofte waar: een intense rijervaring die ongekend is voor deze klasse. En dat in alle omstandigheden. De nieuwe PEUGEOT RIFTER is op een nieuw platform gebouwd en sterk en robuust genoeg om de meest intensieve belasting te dragen. Hij is leverbaar in twee lengten, en met 5 of 7 zitplaatsen, en is daarmee multifunctioneel, modulair en praktisch. Hij wordt uitgerust met zuinige motoren en de allernieuwste technieken. De avontuurlijk ingestelde PEUGEOT RIFTER is gemaakt om elke dag intens te beleven en alles eruit te halen wat er in zit.

“PEUGEOT vernieuwt, PEUGEOT verrast. Wij willen de beste high end generalist in de markt zijn. Met de PEUGEOT RIFTER en zijn voor Peugeot kenmerkende perfecte combinatie van veelzijdige gebruiksmogelijkheden en rijplezier, vernieuwt het merk het bestaande aanbod ingrijpend. De nieuwe PEUGEOT RIFTER heeft een geheel eigen persoonlijkheid en is met zijn avontuurlijke uiterlijk het toonbeeld van vrijheid. “
Jean-Philippe IMPARATO, algemeen directeur PEUGEOT

Een nieuwe naam voor een nieuw silhouet
PEUGEOT heeft dit nieuwe aanbod in het personenautogamma een hele nieuwe naam gegeven. De korte maar krachtige naam, PEUGEOT RIFTER, doet onmiddellijk denken aan het buitenleven en aan outdooractiviteiten.

 PEUGEOT zet met de auto het aanbod in dit segment op zijn kop. De PEUGEOT RIFTER heeft de geldende basisnormen overgenomen, maar gaat nog een stap verder door de auto een sterke en dynamische persoonlijkheid en een imposant voorkomen te geven.

“Bij de PEUGEOT RIFTER bestond de uitdaging uit het ontwerpen van een aantrekkelijke auto conform de eisen op het gebied van inhoud, robuustheid, modulariteit en compactheid. Het nieuwe platform maakte perfect uitgebalanceerde verhoudingen mogelijk. Onze ontwerpers hebben het volle potentieel van het ontwerp gebruikt om deze nieuwkomer een geheel eigen stijl te geven. “
Keith RYDER, hoofd Design van de PEUGEOT RIFTER