De nieuwe Peugeot Partner: lichte bestelwagen

Nieuwe Peugeot Partner

Het onmogelijke mogelijk maken

Waarom zou u praktisch gebruiksgemak niet combineren met plezier, een gevoel van opwinding dat u elke keer krijgt als u met de auto rijdt. Maak optimaal gebruik van uw tijd, garandeer uw veiligheid en krijg het vertrouwenwekkende gevoel dat uw auto klaar is voor elke uitdaging. Dit biedt de nieuwe PEUGEOT PARTNER alle professionele gebruikers in het segment van lichte bestelwagens.

De nieuwe PEUGEOT PARTNER, die onder meer standaard is voorzien van de PEUGEOT i-Cockpit®, een unicum in dit autosegment, biedt een geheel nieuwe rijervaring en een omgeving die bijdraagt aan de productiviteit.

PEUGEOT zorgt voor een revolutie in het segment van lichte bestelwagens met een capabele, dynamische en uitnodigende auto die de perfecte combinatie biedt van gebruiksgemak en rijplezier – zoals alle modellen van Peugeot.

Met zijn dynamische design is de nieuwe PEUGEOT PARTNER niet alleen praktisch en elegant - hij is ook voorzien van een ongekende reeks rijassistentiesystemen waarover tot nu toe alleen de nieuwste personenauto’s van het merk beschikten. Het model beschikt over twee originele innovaties: Overload Alert en Surround Rear Vision, dat voor een camerabeeld van de blinde hoek zorgt.

De nieuwe PEUGEOT PARTNER vormt een stimulerend, stressvrij mobiel kantoor. De afmetingen komen precies overeen met de verwachtingen in dit segment, het model is buitengewoon comfortabel en de laadruimte is praktischer en veelzijdiger dan ooit.

Wat voor beroep je ook hebt, er is altijd een configuratie die u in staat stelt om uw werk op een effectievere wijze te doen: kijk maar eens naar de Grip-versie, die met zijn onverzettelijke karakter tegen alle situaties is opgewassen. Of neem de Asphalt-versie, voor de ware kilometervreters.

De nieuwe PEUGEOT PARTNER is een ondernemer in hart en nieren: hij stelt u in staat om maximale resultaten te behalen en hij maakt het mogelijk om veel verder te gaan dan wat tot nu toe mogelijk leek.

Uniek in het segment van lichte bestelwagens!
De eerste indruk van het interieur van de nieuwe PEUGEOT PARTNER is meteen aantrekkelijk, de afwerking doet in geen enkel opzicht onder voor die van een personenauto. Het beschikt over de nieuwste technologie die voor een stimulerende, instinctieve en veilige rijervaring zorgt.

"De nieuwe PEUGEOT PARTNER zet een 20-jarige geschiedenis van robuustheid en kwaliteit voort, zoals wordt onderschreven door onze professionele gebruikers. Na onze recente, met groot succes gelanceerde nieuwkomers, ons SUV-offensief met de PEUGEOT 2008, 3008 en de 5008 alsmede de lancering van de nieuwe PEUGEOT RIFTER, wilden we hetzelfde doel bereiken in het segment van compacte bestelwagens, namelijk de lat in het segment hoger leggen met een innovatieve en ongekend omvangrijke uitrusting. Zodoende behoort de iconische PEUGEOT i-Cockpit®, die zo gewaardeerd wordt door onze klanten, tot de standaarduitrusting bij de nieuwe PEUGEOT PARTNER. Dit high-end model biedt de gebruiker een aantrekkelijke mix van praktisch gebruiksgemak en rijplezier."
Jean-Philippe IMPARATO, Chief Executive Officer, PEUGEOT

PEUGEOT i-COCKPIT®: EEN PRIMEUR VOOR EEN BESTELWAGEN
PEUGEOT i-Cockpit®, die inmiddels al in 4.000.000 auto’s is toegepast, wordt nu voor het eerst gemonteerd in een bestelauto.

De PEUGEOT i-Cockpit® is veel meer dan slechts een nieuwe feature, het is een must voor professionele gebruikers die constant op zoek zijn naar manieren om de kwaliteit van de dienstverlening die ze verschaffen te verbeteren. Een optimale ergonomische lay-out, een hoogstaand comfort en buitengewone veiligheidssystemen zorgen voor een intuïtieve rijervaring:

 • Een compact stuurwiel zorgt voor een verbeterde grip en wendbaarheid – stuurreacties worden sneller opgevolgd, met veel meer rijplezier tot gevolg!
 • Een standaard display zorgt ervoor dat de bestuurder belangrijke informatie kan aflezen, terwijl hij tegelijkertijd zijn aandacht bij het verkeer kan houden. Dit zorgt voor veiligheid en comfort.
 • Een capacitief 8 inch touchscreen in het midden van het dashboard zorgt voor een snelle en continue toegang tot belangrijke comfortfuncties - radionavigatie, auto-instellingen, telefoon etc.

SURROUND VIEW REAR VISION  - MAXIMALE CONTROLE OVER DE OMGEVING
Je hoeft niet langer te kiezen tussen het beschermen van de spullen in de auto en zicht! Dit nieuwe systeem (optioneel) is een waardevolle rijhulp; het geeft een beeld van de omgeving achter de auto. De bestuurder geniet zodoende van een uitstekend zicht rondom, wat tijdens het rijden en het manoeuvreren van groot belang is.

De nieuwe PEUGEOT PARTNER is optioneel voorzien van 2 camera’s, waarvan er eentje op de voet van de buitenspiegel aan de passagierszijde is geplaatst en eentje op de portieren aan de achterzijde.

Deze zorgen voor:

 • Een beeld van de passagierszijde, waardoor er geen blinde hoeken zijn
 • Een beeld naar achteren toe om het manoeuvreren in magazijnen, op drukke plekken en in stedelijke omgevingen mogelijk te maken.

De beelden worden weergegeven op een display dat op de plek is geplaatst waar normaliter de binnenspiegel zit en dat een goed beeld geeft van de directe omgeving zodat bestuurders sneller kunnen reageren en dat voor een maximale veiligheid zorgt.

OVERLOAD ALERT – TOTALE VRIJHEID BIJ HET INDELEN VAN DE INTERIEURRUIMTE
De nieuwe PEUGEOT PARTNER biedt een riante laadcapaciteit en een hoog laadvermogen. Het model is ook voorzien van een systeem dat overbelading waarneemt – een compleet nieuwe technologie die onder alle omstandigheden voor maximale veiligheid zorgt.

Het proces is simpel en effectief – het gewicht wordt automatisch gemeten als het contact wordt aangezet. Het kan ook worden gemeten vanuit de laadruimte als de auto stilstaat middels een speciale schakelaar in de laadruimte.

Als de totale laadcapaciteit voor 90 procent is bereikt, licht een wit LED-lampje op de bedieningsknop op. Als het maximaal toegestane laadvermogen is bereikt, licht een geel LED-lampje op, aangevuld met een visuele waarschuwing op het dashboard.

Dit praktische en effectieve systeem zorgt voor een maximale veiligheid. Door overbelading te voorkomen, wordt elk risico op een verminderd rijgedrag en de daarmee samenhangende zaken vermeden, zoals een klapband, verlies van controle over de auto, verhoogde slijtage, een hoger brandstofverbruik en de kans op bekeuringen.

Al deze zaken zijn uniek in het gehele bestelwagensegment en zijn tegen meerprijs leverbaar.

DE ALLERNIEUWSTE TECHNOLOGIEËN - GET CONNECTED!
De lijst met uitrustingen is indrukwekkend en ongekend in dit segment. Het staat gelijk aan die van de PEUGEOT 308, afhankelijk van de uitvoering

 • Een elektrische handrem. Het is niet alleen gemakkelijk in het gebruik; de ruimte die vrijkomt door het ontbreken van een traditionele handrem wordt bovendien gebruikt om de opslagruimte te vergroten of een ruimere stoel in de driezitter te plaatsen.
 • De adaptieve cruise control handhaaft de ingestelde snelheid en past de afstand aan de voorligger aan.
 • De uitgebreide Traffic Sign Recognition toont het herkende verkeersbord en stelt de gedetecteerde maximumsnelheid voor om de snelheid van de snelheidsregelaar/-begrenzer aan te passen.
 • Active Lane Departure Warning corrigeert de koers van de auto wanneer de bestuurder onverwacht van baan wisselt.
 • Driver Attention Alert bewaakt het gedrag van de bestuurder met behulp van een camera en analyseert de bewegingen van het stuurwiel. Als de concentratie van de bestuurder afneemt, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een waarschuwingsicoon.
 • Active Safety Brake wordt ingeschakeld bij een dreigende aanrijding.
 • De Trailer Swing Control stabiliseert de aanhangwagen om slingeringen te dempen of de auto indien nodig af te remmen.
 • De grootlichtassistent.
 • De Visiopark 180°achteruitrijcamera bewaakt de zone achter de auto 180° met een klassieke 180°-weergave (bird view) of “zoom” bij het dicht naderen van een obstakel.
 • De dodehoekbewaking toont een waarschuwing in de buitenspiegels.
 • Keyless entry and start.

Connectiviteit wordt verzekerd door een groot 8 inch kleuren touch screen. Het scherm bevindt zich binnen handbereik en is voorzien van twee USB-aansluitingen, een jackaansluiting, een Bluetooth-aansluiting en een optionele inductielader voor het draadloos opladen van een smartphone. Het systeem wordt compleet gemaakt met een Mirror Screen dat compatibel is met Mirror Link®, Apple Carplay™ en Android Auto™.

De 3D online navigatie is gekoppeld aan de spraakherkenning en maakt het mogelijk om eenvoudig en intuïtief naar POI's te zoeken. Er wordt rekening gehouden met verkeersinformatie in real time (TomTom Traffic). Ook worden parkeerplaatsen, tankstations en de plaatselijk weersverwachting voorgesteld.

Om voor nog meer veiligheid te zorgen, is het 3D navigatiesysteem aangevuld met PEUGEOT Connect SOS and Assistance.

 • In het geval van een aanrijding slaat PEUGEOT Connect SOS alarm, lokaliseert het de auto en schakelt het indien nodig de hulpdiensten in.
 • PEUGEOT Assistance brengt de bestuurder in contact met de dienst PEUGEOT Assistance, die op basis van de doorgegeven informatie (locatie, chassisnummer, kilometerstand en mechanische waarschuwingen die worden gemeld door de boordcomputer) een hulpvoertuig kan sturen.

Voor wagenparkbeheerders, die altijd op zoek zijn naar een betere efficiency en vlootoptimalisatie, staan er drie specifieke pakketten ter beschikking:

 • Het Connect Fleet ManagementPack monitort het kilometrage aan de hand van de gebruikstijd, het geeft een nauwkeurige beoordeling van het brandstofverbruik en de samenhangende kosten. Ook worden de service-intervallen real time gemonitord.
 • Het Ecodriving Pack zorgt voor een analyse van de rijstijl met specifiek advies voor de bestuurder.
 • Het Geolokalisatie Pack biedt de mogelijkheid om de auto real-time te volgen, het geeft de gekozen routes weer en het laat zien hoe lang de auto stilstaat. Het is mogelijk om een bepaald gebied in te stellen waarin niet mag worden gereden, er wordt een alert verzonden als de bestuurder zich hier niet aan houdt.

EEN WARE ZAKENPARTNER MET EEN STERKE PERSOONLIJKHEID
Een bedrijfsauto is behalve een werkpaard ook een visitekaartje en zodoende is alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de nieuwe PEUGEOT PARTNER een dynamische en assertieve uitstraling heeft. Het model borduurt voort op het design van de nieuwe PEUGEOT RIFTER  en past zodoende perfect in de huidige modelreeks van PEUGEOT.

De voorzijde oogt stijlvol, modern en robuust, waarbij de leeuw in het midden van een verticale grille is geplaatst die het krachtige design van de koplampen versterkt.

En profil komt de kracht van het design perfect tot uiting. De lijnen zijn perfect in balans met een korte, horizontale motorkap, een hoge heuplijn en een korte overhang voor en achter. Het design met schuine randen dat op symmetrische wijze is toegepast aan de voor- en achterzijde geven de zijkanten een geheel nieuwe vorm.

Aan de achterzijde geeft de hoekige bumper het onderste gedeelte een krachtige uitstraling en deze zorgt voor een optimale bescherming. De ver openende deuren onderstrepen het robuuste karakter van de auto en ze bieden extra bescherming tegen diefstal uit de bagageruimte. Optioneel is ook een achterklep leverbaar.

Het interieurdesign vertoont overeenkomsten met dat van de personenauto’s van Peugeot: ergonomisch en toch elegant. De vormgeving is chic en ingetogen, de ruimte zowel ergonomisch als veelzijdig, met tal van opbergvakken voor een perfecte functionaliteit in combinatie met een ongeëvenaarde degelijkheid. Binnenin wordt de aandacht onmiddellijk getrokken door de PEUGEOT i-Cockpit® waarin alles zich binnen handbereik bevindt, waardoor de bestuurder zijn aandacht op de weg kan richten en kan genieten van een intuïtieve, dynamische rijervaring. Het onderhoud van de auto is niet vergeten, rubberen vloermatten behoren op sommige versies tot de standaarduitrusting.

"Het EMP2-platform zorgt voor een bijzonder hoog prestatieniveau, maar het heeft ons ook in staat gesteld om een krachtig, dynamisch en robuust design te creëren. De nieuwe technische basis heeft gezorgd voor een kortere overhang voor en achter voor een betere manoeuvreerbaarheid, een hogere motorkap voor een robuuster karakter en een geoptimaliseerde architectuur die voor een interieur zorgt dat zowel praktisch als modulair is."
Keith RYDER, ontwerper van de nieuwe PEUGEOT PARTNER

Als je veel tijd doorbrengt in je auto, is akoestisch comfort van groot belang. Daarom hebben we veel aandacht geschonken aan dit onderwerp. Het resultaat: een mate van akoestisch comfort dat nog nooit werd bereikt in auto’s uit dit segment.

Dankzij de aandacht die is besteed aan het comfort aan boord, dankzij het uitstekende rijgedrag van de auto en het gebruiksgemak verrijkt de nieuwe PEUGEOT PARTNER het leven van professionals door een nieuwe rijervaring te bieden die plezier en vrijheid verenigt.

Toegespitst op efficiency
De basisbehoeften van gebruikers dienden als leidraad bij de ontwikkeling van de nieuwe PEUGEOT PARTNER: optimale functionaliteit onder alle omstandigheden.

De afmetingen zijn geheel in lijn met wat gebruikelijk is in dit segment, met een lengte van 4,40 m voor de standaardversie en een optimale effectieve bruikbare lengte van 1,81 m. Met een capaciteit van 3,30 m3, is dat groot genoeg om 2 Europallets te kunnen vervoeren.

De verlengde versie, die 4,75 meter lang is (+35 cm) biedt een nog grotere laadcapaciteit. De effectieve lengte van deze versie  is 2,16 meter en de laadcapaciteit loopt uiteen tot 3,90 m3.

De nieuwe PEUGEOT PARTNER wordt gebouwd op een versie van het EMP2-platform dat wordt gebruikt voor de nieuwste modellen van het merk. Deze beproefde basis maakt een kortere overhang voor en achter mogelijk en een kleine draaicirkel voor eenvoudig manoeuvreren: de draaicirkel bedraagt van stoeprand naar stoeprand slechts 10,82 meter voor de standaardversie en 11,43 meter voor de verlengde versie.

Het laadvermogen behoort tot de top in het segment, met waarden van 650 kg tot 1.000 kg voor bepaalde versies, zowel van de standaardversie als de verlengde versies. De uitvoeringen met een bijzonder laag brandstofverbruik hebben een laadvermogen van 600 kg.

MAXIMALE MODULARITEIT
Zes sjorogen behoren tot de standaarduitrusting, zodat de lading veilig kan worden vastgezet. Optioneel kunnen hieraan vier sjorogen halverwege de laadruimte worden toegevoegd. Het laadgedeelte kan onder alle omstandigheden optimaal worden gebruikt, het is namelijk voorzien van een 12V-aansluiting en een uitstekende verlichting met 6 leds, die een lichtopbrengst van 237 lm hebben.

De tegen meerprijs leverbare schuifdeuren zorgen voor een uitstekende toegankelijkheid, de ver openende deuren aan de achterzijde (2/3 – 1/3) zorgen voor een grote laadopening en een opening boven de achterportieren zorgt ervoor dat ook lange voorwerpen probleemloos vervoerd kunnen worden.

Met een capaciteit van maximaal 113 liter zijn de opbergoplossingen toegespitst op het veelzijdige gebruik door professionals. Ze bevinden zich altijd binnen handbereik en zijn op slimme wijze verdeeld door het interieur – een handschoenenkastje, een opbergvak in de laadruimte, en zelfs een tweede handschoenenkastje. Dit is voor de passagier geplaatst en maakt gebruik van de ruimte waar normaliter de airbag is te vinden (deze is vervangen door een Bag-in Roof airbag) en dat groot genoeg is om een 15 inch computer in onder te brengen. Ook kan het worden gekoeld. Er is tevens een aansluiting voorhanden om een computer op te laden.

EEN REEKS VAN ZUINIGE MOTOREN MET EEN AANTREKKELIJKE PRIJS
Het werk dat is verricht met betrekking tot de auto-architectuur en de gewichtsoptimalisatie is cruciaal bij het verlagen van het brandstofverbruik en de CO2 emissies.

De motorenreeks is bijzonder zuinig. Ze voldoen stuk voor stuk aan de meest recente standaards en ze zijn klaar voor de WLTP-certificering, die binnenkort wordt ingevoerd. 

 • Benzinemotor PureTech 110 pk S&S met handgeschakelde 6-versnellingsbak

De PureTech-motoren beschikken over een Gasoline Particulate Filter om de emissie van roetdeeltjes terug te dringen.

Dieselmotoren in drie vermogens:

 • BlueHDi 130 pk S&S met handgeschakelde 6-versnellingsbak of 8-traps automaat EAT8
 • BlueHDi 100 pk S&S met handgeschakelde 5-versnellingsbak
 • BlueHDi 75 pk, met handgeschakelde 5-versnellingsbak

Alle dieselmotoren zijn voorzien van een roetfilter met SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction). Met deze technologie begint de emissiecontrole zodra de motor wordt gestart en is geen roetfilteradditief nodig.

Nieuwe configuraties voor nog meer mogelijkheden
Naast de standaard uitrustingsniveaus biedt de nieuwe PEUGEOT PARTNER voor het eerst ‘ready-to-go’ versies voor specifieke gebruikersgroepen.

De Grip, een versie die optimaal uit de voeten kan in uitdagende terreinomstandigheden en die raad weet met zware, smerige en lange belading, terwijl er evengoed ruimte voorhanden blijft voor 3 mensen. Deze versie kan allerlei soorten omstandigheden aan en hij is voorzien van:

 • Verhoogde bodemvrijheid
 • Grote wielen met Mud & Snow banden
 • Advanced Grip control
 • 3 stoelen voorin
 • Een met plastic beklede laadvloer
 • Verhoogd laadvermogen van 1.000 kg
 • Extra verlichting in de laadruimte
 • Reservewiel

De Asphalt-uitvoering is ontwikkeld voor professionals die veel rijden, veel tijd in hun auto doorbrengen en bovenal comfort en veiligheid zoeken. Deze versie biedt:

 • Verbeterde geluidsisolatie, met als gevolg een geluidsniveau dat ongekend laag is in dit segment
 • ‘Comfort’-stoelen
 • Surround Rear Vision
 • Elektrische parkeerrem
 • Connected radio ,met 8 inch touchscreen
 • Snelheidsbegrenzer en cruise control
 • Regen- en lichtsensor
 • Handbediende airco

Alle opties kunnen worden toegevoegd als aanvulling op deze versies, om zo te garanderen dat er optimaal wordt ingespeeld op de behoeften van alle professionele gebruikers.

Last but not least zal er een complete conversiereeks worden gerealiseerd met onze partners: noodhulp- en assistentievoertuigen, modellen voor specifieke bouwsectoren, , koelwagens, modellen met 4x4, etc.

Welke behoeften u ook heeft, de nieuwe PEUGEOT PARTNER is het juiste antwoord!

De nieuwe PEUGEOT PARTNER wordt internationaal verkocht vanaf november 2018.