nieuwe Peugeot 508: De radicale berline

Nieuwe Peugeot 508 Berline

De nieuwe PEUGEOT 508

De nieuwe PEUGEOT 508 verandert alles. Met de nieuwe lage en compacte constructie, een nieuw, scherper en gespierder exterieurdesign en het spectaculaire interieur met de volledig vernieuwde PEUGEOT i-Cockpit® belooft de nieuwe PEUGEOT 508 een intense rijbeleving. Het voorbeeldige rijgedrag, de nieuwe motoren, de talloze technologische voorzieningen en de hoge kwaliteit maken de nieuwe PEUGEOT 508 tot de wereldwijde vaandeldrager van de gamma-upgrade van het merk.

 ”Eindelijk wordt de nieuwe PEUGEOT 508 onthuld! Na het succes van onze laatste grote introducties en ons SUV-offensief met de PEUGEOT 2008, 3008 en 5008, moesten we met een visie komen voor de grote berline van PEUGEOT en dat met eenzelfde ambitie: de markt verrassen met een aanbod dat met de allerbesten kan concurreren. En in het D-segment moeten we het dan opnemen tegen de beste autofabrikanten ter wereld. Meer dan ooit is de nieuwe PEUGEOT 508 een perfecte illustratie van de ambitie die we al jaren hebben: van PEUGEOT de beste high end generalist maken.”
Jean-Philippe IMPARATO, algemeen directeur van PEUGEOT

Een nieuw concept in een roerig segment
Na tien jaar lang te zijn gedaald kent de Europese markt van het D-segment, de afgelopen vier jaar een stagnatie. Ondanks de druk door de toename van het aanbod en nieuwe concepten (met name SUV's) is de plotselinge stijging van de verkoop in dit segment vooral te wijten aan het aanbod van premium fabrikanten, dat vaak gevarieerder en uitgesprokener is.

Met die wetenschap in het achterhoofd hadden de ontwerpers van de nieuwe PEUGEOT 508 een duidelijk doel voor ogen: afstappen van de klassieke 4-deurs sedan en toewerken naar een sportiever gelijnde 5-deurs coupé.

Een gedurfd design
“Het design van de nieuwe PEUGEOT 508 is de kroon op een compleet nieuw vormgegeven gamma. Het bevat alle stijlkeuzes die zijn gemaakt en doorgevoerd in onze meest recente concept cars, waaronder de PEUGEOT EXALT en de PEUGEOT INSTINCT. De i-Cockpit® van de nieuwe PEUGEOT 508 is rechtstreeks overgenomen van de concept car EXALT.”
Gilles VIDAL, Directeur Design bij PEUGEOT

De nieuwe PEUGEOT 508 weet meteen te verrassen door zijn energieke en dynamische voorkomen. De auto is laag (nauwelijks 1,40 m) en onthult carrosserielijnen die het vloeiende en aerodynamische van een coupé hebben.